Şimdi Ara

12 binlik klima seçimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
4.251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 12000 lik klima için klima bakıyorum.. mitsubishi electric deluxe power istiyordum fakat çok pahalı geldi (2900 TL).

1- Mitsubishi elec. MSZ-CHC 35VA Inverter Duvar Tipi Split Klima Serisi----- 2090 TL KlimaPlus
    Ses Seviyesi (dBA) 26 / Soğutma Btu 12625 / EER Soğutma 3.21

2- Airfel AS12-0933 inverter------------------------------------------------ 1788 TL
    Ses Seviyesi (dBA) İç Ünite 25/31/37 (niye 3 tane çözemedim) / Soğutma Btu 12.000 / EER Soğutma 3,21

3- Beko 512410 12.000 BTU/h Artcool Mirror İnverter Klima---------------- 1849 TL Hepsiburada siyah renk (yeni çıkmış sanırım)
    Ses Seviyesi (dBA) 19 (ekstra sessiz) / Soğutma Btu 13.500 / EER Soğutma 4.04

Not: ev zeminkat oldugundan dış unite yere yakın olacak (muhafaza gerekli?) ve gündüz hep güneşe mağruz kalacak..

maksimum 2000 liralara çıkacağımı düşünürsek tavsiyeleriniz nelerdir.. yeni tavsiyesi olan?
    bekodan çok emin olamadım ama yeni çıkmış ve gösterdikleri veriler baya iddialı nekadar gerçek bilemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi plasto -- 13 Temmuz 2012; 16:26:21 >

• bunu cavabını bende bekliyorum.
    Kararsızım
  • Önerim bütçeyi de düşününce kesinlikle Zibro 6534 olacaktır....
  • düne kadar ben de bu soruların cevabını arayan biri olarak şöyle cevap yazabilirim:

- öncelikle zemin katta yere koyacaksanız ve bahçe değil de kaldırım gibi bir yerse burası, dış muhafaza gerekir.
    çünkü gelen geçenin dış üniteye bilerek veya bilmeden zarar vermesi muhtemeldir...

- airfel'de ses olarak üç değerin olma sebebi; fan hızlarına göre ses seviyelerinin yazılmış olmasıdır: 1. kademe 25 db, 2. kademe 31 db, 3. yani en hızlı fan devrinde 37 db

- eğer ısınma için kullanmayacaksanız inverter modeli almanıza kesinlikle gerek yok, yani maliyeti düşürebilirsiniz...

- Seçenekler arasında fiyat farkının az olması sebebiyle herkes burada Mitsubishi'yi önerecektir.
  • airfel klimada kışın ısıtmada aşırı ses çıkarıyor, yazın soğutmada nem kokusu veriyor ve servis aşırı yetersiz kalıyor sorun çözmede de yetkileri yok gelip gidiyorlar kesinlikle tavsiye etmem. Vaillant'ın klimalarının iç yapıları ve satış sonrası hizmetleri çok iyi bu cihazların fiyatlarına da uygun kesinlikle tavsiye ederim.
  • Selam arkadaşlar seçimimi yaptım siparişimi verdim

seçimim: Alarko Carrier 53 NQV 035M X-Power Gold Duvar Tipi Split Klima oldu. idealesyadan aldım tek çekim 1668 e geldi (+30 kargo)
    http://www.idealesya.com/Store/ProductDetails.aspx?productid=110667

umarım hata yapmamışımdır pişman olmam :)
  • 20 - 24 metre kareyi geçen bir yer değilse pişman olmazsınız.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mat35

20 - 24 metre kareyi geçen bir yer değilse pişman olmazsınız.

4.5 - 4.5 metre gibi bi oda zaten her sordugum klimacı 12binlik demişti..

ayrıca bi sorum var arkadaşlar.. şimdi ben bunu siteden aldım ücretsiz kurulum falan yazıyodu klasik .. iyi güzel hoşta..
    internette alarko servisiyle alakalı bitane düzgün arayacak numara bulamadım.. bunların genel hizmet numarası falan yokmudur.. 444 0 128 i aradım numara çalmıyor.. değşik sitelerden servis numaraları aldım buldum genelde ya çalmadı ya çaldı çaldı açan olmadı biri açtı oda kem kem sesi kesildi kapandı...
    klima gelmeden arıyayım dedimki sıra falan varsa anca gelir sıra zaten..

yani genel olarak bildiğiniz kullandığınız alarko carrier servis numarası nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: plasto

Arkadaşlar 12000 lik klima için klima bakıyorum.. mitsubishi electric deluxe power istiyordum fakat çok pahalı geldi (2900 TL).

1- Mitsubishi elec. MSZ-CHC 35VA Inverter Duvar Tipi Split Klima Serisi----- 2090 TL KlimaPlus

2- Airfel AS12-0933 inverter------------------------------------------------ 1788 TL
    Ses Seviyesi (dBA) İç Ünite 25/31/37 (niye 3 tane çözemedim) / Soğutma Btu 12.000 / EER Soğutma 3,21

3- Beko 512410 12.000 BTU/h Artcool Mirror İnverter Klima---------------- 1849 TL Hepsiburada siyah renk (yeni çıkmış sanırım)

Not: ev zeminkat oldugundan dış unite yere yakın olacak (muhafaza gerekli?) ve gündüz hep güneşe mağruz kalacak..

maksimum 2000 liralara çıkacağımı düşünürsek tavsiyeleriniz nelerdir.. yeni tavsiyesi olan?
    bekodan çok emin olamadım ama yeni çıkmış ve gösterdikleri veriler baya iddialı nekadar gerçek bilemiyorum.

Selamlar.Klimadan memnun musunuz acaba ?

• quote:

Orijinalden alıntı: gurgenli

quote:

Arkadaşlar 12000 lik klima için klima bakıyorum.. mitsubishi electric deluxe power istiyordum fakat çok pahalı geldi (2900 TL).

Selamlar.Klimadan memnun musunuz acaba ?

alarko carrier 035 x power gold aldım hocam dün.. bu sabah kargoya verilmiş.. inş memnun olucam :D

• Yorumları bekliyorum hocam.
  • s.a bir şeçim yardımı bekliyorum ark lar sırf bu yüzden üye oldum
    evimdeki klima takılacak oda 16-17 m2 bu yüzden 12 btu düşünüyorum
    aşağıdaki 2 klimada kararsızım ve sizinde önerilerinizi beklerim
    klimadan beklentim ısıtma ve enerji tasarrufu
    odadaki yalıtım : camlar çift cam pvc tavan yalıtımlı sadece duvar normal 2 pencere var ve güneş görüyor bölge olarak doğu akdeniz tarafındayım

1. GENARAL ASHA12LGC 1900TL
    2.Mitsubishi DXK 12 Z3S 2100TL
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetdky

s.a bir şeçim yardımı bekliyorum ark lar sırf bu yüzden üye oldum
    odadaki yalıtım : camlar çift cam pvc tavan yalıtımlı sadece duvar normal 2 pencere var ve güneş görüyor bölge olarak doğu akdeniz tarafındayım

Yukarıdaki arkadaşın aldıgı klimayı tavsiye ederim. 400-500 tl fazla vermeyin bence.Ben de bu markayı düşünüyorum.Alarko carrier ideal eşyada 1725 tl taksitle peşin 1630 tl
  • quote:

quote:

Yukarıdaki arkadaşın aldıgı klimayı tavsiye ederim. 400-500 tl fazla vermeyin bence.Ben de bu markayı düşünüyorum.Alarko carrier ideal eşyada 1725 tl taksitle peşin 1630 tl

alarkonun enerji değerlerini biliyormusun ben araştırdım bulamadım ne kadar yaktığı önemli söylerseniz sevinirim

• quote:

quote:

quote:

alarkonun enerji değerlerini biliyormusun ben araştırdım bulamadım ne kadar yaktığı önemli söylerseniz sevinirim

http://www.alarko-carrier.com.tr/AC_Urunler.asp?ID=ACU&UrunKodu=52

• ya arkadaşlar klimam bugün geldi yarında servis gelicek takıcak.. ama demin bişi farkettim niyese önceden bakmadım alırken :S.. üzerinde kutunun 42NQV035M2 yazıyor ben alırken sitede isminde 53NQV yazıyordu bunlarda bi sorun bi fark yoktur inş. :S yoksa yanlış ürünmü gelmiş :S hatta şimdide dış unitenin kutusuna baktım ondada 38NYV035M2 yazıyor..
  • quote:

ya arkadaşlar klimam bugün geldi yarında servis gelicek takıcak.. ama demin bişi farkettim niyese önceden bakmadım alırken :S.. üzerinde kutunun 42NQV035M2 yazıyor ben alırken sitede isminde 53NQV yazıyordu bunlarda bi sorun bi fark yoktur inş. :S yoksa yanlış ürünmü gelmiş :S hatta şimdide dış unitenin kutusuna baktım ondada 38NYV035M2 yazıyor..

http://www.alarko-carrier.com.tr/AC_Urunler.asp?ID=ACU&UrunKodu=52

Bu linkten brosure tıklarsanız orda ozelliklerde iç ve dış ünite kodlarını gorebilirsiniz.Sorun yok yani...

• @gurgenli cevap için teşekkürler..

Arkadaşlar klima montajı bu sabah itibariyle gerçekleşti.. öncelikle servisten çok memnun kaldım :) birde günün ilk montajının verdiği bi iyilik vardı sanırım.. Alarko Maltepe alper teknik (sanırım!) servisine teşekkürler :)
    Vakumda kullandıkları motoru görmeme rağmen vakum yapıcaksınız değilmi diye sordum.. ustası cevap vermeden yanındaki küçük çırak atladı: "Tabi abi vakumsuz montaj mı olur" diye.. ustasıda "bunlar öğle dandik aletler değil" diye ekledi..
    gerçi vakum için zaman tuttum 7-8 dakika gibi bişi sürdü ama genel olarak hep iyi niyetli olduklarından artık buna bişi demedim.. benim apartmanın dışında problem oldugu için (sıvasızmış köpük ve alçıdan ibaretmiş) klimayi taşımaz dedi apartman yöneticisi ve bizde dış üniteyi yere koyduk :/ ..sonradanda bi demir doğramacısı buldum.. oda yarın bi muhafaza takacak +200TL de o çıktı..
    biraz görsel paylaşayım:
     12 binlik klima seçimi

12 binlik klima seçimi

12 binlik klima seçimi

12 binlik klima seçimi

genel olarak izlenimlerim çok sessiz ve gayet farkedilmez.. klima olduğunu oda dşına çıkınca farkediyorum :) ve soğutma olarakta gayet yeterli inş. faturadada prob. yaşamam :)

• Hayırlı olsun.Sizin yer de çok kötü gibi duruyor.Hem zemin kat hem içerde kombi var...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.