Şimdi Ara

1155 pin anakarta 1.65v ram uyarmı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
884
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar önceki sistemimden kalma 1.65v 4 gb ram var i7 2600k lı 1155 pinli bir sisteme G.SKILL 4GBPIS TTS+FAN 4GB DDR3 2200Mhz CL7 ram uyarmı?
    Bana söyledikleri 1.50 v ram kullanmam üzerine yorumlar var cevremden haklılarmı?
    Fikirlerinizi paylasırsanız sevinirim.

• Evet 1.5v tavsiye ediliyor sandy bridge ler için. Manuel olarak frekansı düşür timingi arttır belki 1.5v ile 1866mhz de cl9 olarak çalıştırabilirsin . Bence bir dene
  • tamam hocam dediğinizi yapacagım fakat o.c işinde sekteye uğratır gibi demissiniz 2600k alma sebebim zaten o.c satmak daha mantıklı sizin deyişinize gore ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hiachi

tamam hocam dediğinizi yapacagım fakat o.c işinde sekteye uğratır gibi demissiniz 2600k alma sebebim zaten o.c satmak daha mantıklı sizin deyişinize gore ?

ramin çarpanını sabitleyerek sıkıntı yaşamadan işlemciyi kastırırsın hocam 1.5v kullanman sistemin yararına bir gereklilik
  • quote:

Arkadaslar önceki sistemimden kalma 1.65v 4 gb ram var i7 2600k lı 1155 pinli bir sisteme G.SKILL 4GBPIS TTS+FAN 4GB DDR3 2200Mhz CL7 ram uyarmı?
    Bana söyledikleri 1.50 v ram kullanmam üzerine yorumlar var cevremden haklılarmı?

Ramlerin eğer Intel Sandy Bridge sertifikasına sahipseler, 1.65v ile tüm i serilerinde rahatça kullanabilirsin. Bazı eski ramler, her ne kadar 1.65v olsalar da, Sandy Bridge işlemcilerle kullanılması tavsiye edilmiyorlar, çünkü bir önceki nesi i serisi işlemcilere göre tasarlanmış oluyorlar.

Eğer ki raminiz, aşağıdaki linkte verdiğim ramlerden ise, o zaman kullanabilirsiniz...

http://www.gskill.com/products.php?index=374

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erai -- 18 Ocak 2012; 13:10:29 >

• 1.5 volttasiyeni nedeni max 1.65 vlt desteklio birazda oc payı bırakıolar onun için sen rahat rahat kullanabilirsin zaten ramlerin stok hali çokk iyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erai

quote:

Arkadaslar önceki sistemimden kalma 1.65v 4 gb ram var i7 2600k lı 1155 pinli bir sisteme G.SKILL 4GBPIS TTS+FAN 4GB DDR3 2200Mhz CL7 ram uyarmı?

Ramlerin eğer Intel Sandy Bridge sertifasına sahipseler, 1.65v ile tüm i serilerinde rahatça kullanabilirsin. Bazı eski ramler, her ne kadar 1.65v olsalar da, Sandy Bridge işlemcilerle kullanılması tavsiye edilmiyorlar, çünkü bir önceki nesi i serisi işlemcilere göre tasarlanmış oluyorlar.

Eğer ki raminiz, aşağıdaki linkte verdiğim ramlerden ise, o zaman kullanabilirsiniz...

Elimdeki ramler bahsetmis olduğunuz eski mimari i7 ramlerden idi.i7 860 ve 870 işlemcilerle cok rahat bir sekilde 2200 zorlanınca 2300 leri goren ramlerdi frekanslar bu işlemcilerle uyumlu idi.sanırım sandy bridge işlemcilerle frekans sorunu olacak.peki bana hangi ramleri tavsiye edersiniz 8 gb olması tercihim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Erai

Ramlerin eğer Intel Sandy Bridge sertifikasına sahipseler, 1.65v ile tüm i serilerinde rahatça kullanabilirsin. Bazı eski ramler, her ne kadar 1.65v olsalar da, Sandy Bridge işlemcilerle kullanılması tavsiye edilmiyorlar, çünkü bir önceki nesi i serisi işlemcilere göre tasarlanmış oluyorlar.

Elimdeki ramler bahsetmis olduğunuz eski mimari i7 ramlerden idi.i7 860 ve 870 işlemcilerle cok rahat bir sekilde 2200 zorlanınca 2300 leri goren ramlerdi frekanslar bu işlemcilerle uyumlu idi.sanırım sandy bridge işlemcilerle frekans sorunu olacak.peki bana hangi ramleri tavsiye edersiniz 8 gb olması tercihim.

Ram tavsiye işi işlemciden ziyade anakartı ilgilendiren bir mevzu aslında. Sistem bilgilerinizde anakartınızı yazmamışsınız. Genel olarak bir tavsiyede bulunabilirim ama.

Ram konusunda öyle 2200mhz lere gitmeye gerek yok bence. Ben de 2133mhz lik ram kiti kullanıyorum, ne fayda gördüğümü anlamış değilim. Eğer yeni bir ram alacak olsam, soğutması yeterli, 1600mhz lik, CL7 zamanlamalı 1.5v ya da 1.6v luk bir ram seçerdim. Çünkü ram hızı arttıkça, anakart problemleri de başgöstermeye başlıyor. Kendimden örnek vermek gerekirse, MSI P67 anakartlar, hala daha 2133mhz lik ramleri %100 stabil çalıştıramıyor. Voltajı ne olursa olsun.

Tavsiye edeceğim ramlere gelince,

http://www.gskill.com/products.php?index=357

http://www.vatanbilgisayar.com/Ram/gskill-f3-12800cl7d-8gbxh-8gb-%282x4gb%29-ripjawsx-ddr3-1600mhz-cl7-16v-dual-kit-ram/productdetails.aspx?I_ID=54889

Sadece burada var, o da bir iki mağazasında sanırım. Eğer bu ramleri alamazsanız da, 1600mhz lik CL8 ya da CL9 ramlere bakılabilir, ki aralarında ciddi bir performans farkı da yok

• 2.nesil sandy bridge için, intel, voltaj yükseltilmemesini istiyor, çünkü intelde ram frekansını yükseltmek için sadece bellek çarpanını değil, bclk da yükseltiliyor ve sistem genel olarak OC ediliyor. referans hızlarda bclk 133*10=1333 mhzdir. 1600 mhz için bclk 160, 2000 mhz için ise 200 mhz olmalı. bu durumda işlemciyi stabil tutmak için işlemci çarpanı düşürülüyor. xmp profili bu şekilde çalışıyor. bir önceki nesil işlemcilerde qpi voltajı 1,25 volt idi, bunun yaklaşık 0,5 volt fazlası, belleklere verilebiliyordu, bu sayede 1,75 bellek voltajı sorunsuz oluyordu, ki ben ramlerimi 1,73 volt olarak kullanıyordum bu limite göre. intel de güvenlik payı olarak 0,1 volt eksiğiyle 1,65 volt için sertifika veriyordu.

2.nesil sandy bridge işlemcilerde ise, qpi voltajı 1,25 değil, 1,05 ve intel, sadece 0,05 güvenlik payıyla 1,5 volt ram voltajı için sertifika veriyor. 1,05 volt, maksimum 1,075 volt olabiliyor ve bu durumda limit olarak 1,575 volt verebiliyorsunuz ramlere ama intel bunun için garanti vermiyor.

yani 2.nesil sandy bridge için xmp profili alacak ramlerin, 1,5 voltta oc başarması şart. piyasada şu an için 1600 mhz cl7 1,5 volt ramler bulamadım, en azından türkiyede.

1155 pin anakarta 1.65v ram uyarmı?

bu durumda 1600 mhz cl8 1,5 volt ramler, ideal olur.

• Tıkır tıkır çalışır merak etme, bende 4gb team extreme(2x2gb) ve 8 gb geil enhance corsa var(2x4) ve dual çalışıyorlar.team extremeler 2000 mhz geiller garantiye gidince almıştım ve 2000 mhz de voltaj ile oynamadan çalıştılar.Burada belleğin 1.5 voltta çalışabilme başarımı ortaya çıkıyor ki anakart zamanlamaları arttırarak bu sorunu çözüyor kendince.Garantidden gelen geiller 1600 mhz olduğu için genel olarak 1866 mhz e hızaşırtım 1.7 voltta kullanıyorum şu an...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gOkO -- 25 Ocak 2012; 3:56:13 >
  • saolasın erbaalı kardesim deneyeceğim alamadım halen 2600k yı. satısa cıkardım parcaları fakat alan yok:D
  • gayet düzgün çalışır dostum devam et
  • Yav insanın canını sıkan arkadaas zamanında 2200 mhz de calıssındiye bukadar para veriyon bi pin değişiyor neymiş daha az enerji harcıyomus 1.5v olacak elindekini alırsın 300 350 ye satarsın 65 75 arasına koyuyo adama.deniyecem çalıssın çalısmasın durduracam bu ramleri
  • üstatlarım ankartımı aldım anakartım asus maximusIV gene-z/gen3 ve onun uyumlu ramler listesinde elimdeki ramlerin uzantısı dahil yani 1155 sokette de cok rahat xmp aktiflestirince 2200 mhz de çalısacak suan deneme fırsatım olmadı,işlemcim henüz gelmedi işlemcimin de gelmesi ile ramlerimin ne potansiyelde ve nekadar basarılı çalısıp çalısmadıgını sizlerle paylasırım hepinize yardım ve yorumlarınız için tesekkurler.
    saygılar...
  • üstatlarım dun sistemi kurdum hiçbir problem yok çalısıyor hatta 2133 mhz de kasmadan sistemi yurutuyor no problem.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.