Şimdi Ara

112'ye asılsız ihbara 30 bin TL ceza kesilecek!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 112'ye asılsız ihbara 30 bin TL ceza kesilecek!
    112 Acil Çağrı Hattını gereksiz yere meşgul edenlere getirilen ceza miktarının artırılmasına yönelik olarak TBMM'de kabul edilen kanun teklifi Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 112'yi meşgul edenlere 30 bin TL'ye varan ceza kesilecek!

112'yi meşgule etme cezası 250 TL'den 1.500 TL'ye yükseldi

30/3/2005 tarihli ve 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 42/A maddesi güncellendi. Artık 112 Acil Çağrı Merkezini meşgul etmek amacıyla arayarak görevlilerle konuşan veya ısrarla çağrı bırakan kişiye, il valileri tarafından 1.500 TL idari para cezası uygulanacak. Bir yıl içinde tekrar gereksiz çağrı yapan kişilere 3.000 TL para cezası kesilecek. Daha önce 112'yi meşgul edenlere 250 TL para cezası uygulanıyordu.

Ayrıca Bkz.Dünyada ilk kez kişiselleştirilmiş CRISPR gen düzenleme ile bir bebek tedavi edildi!

Asılsız ihbara 30 bin TL ceza!

112 Acil Çağrı Merkezi'ne asılsız ihbarda bulunulması ve olay yerine giden ekiplerce asılsız ihbar tespiti yapılması halinde kişiye 15.000 TL idari para cezası verilecek. Bir yıl içinde tekrar asılsız ihbar yapan kişilere ise 30.000 TL idari para cezası uygulanacak.

Tüm acil durum numaraları 112'de birleşti

112'ye asılsız ihbara 30 bin TL ceza kesilecek!
    Acil servislere tek hattan ulaşılması için Ambulans, İtfaiye, Polis, Jandarma, AFAD gibi tüm acil hatlar 112'de birleştirilmişti. Bugünden itibaren 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak hattı meşgul edenlere ve asılsız ihbarda bulunan kişilere yeni ceza tutarlarında işlem yapılacak.

Kaynak:https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2025/05/20250516-5.htm

• Mantıklı cezaların caydırıcı olması gerekiyor ama az bu ceza en azından 200 bin den başlamalı ki yandım allah demeli bi insan.

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • 112 gibi hayatı öneme sahip önemli bir numarayı meşgul edilenlere verilen ceza az bile olmuş.

Bu andavallı sürüleri bakalım yükseltilen bu cezalardan sonra arama cesaretini göstere bileceklermi.

Yükseltilen cezaların yansıması,Üç beş ay sonrası bu haberlere tekrardan konu olur.

• Ambulansın önünü kesenlere ver 1.000.000 ceza bak bir daha oluyor mu..ciddiyim..

• 15gün içinde ödeme, 1 hafta içinde icra, tüm hatların iptali, 3 yıl hat ve telefon alamama cezası gibi gibi daha sert önlemler alınmalı

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Huylu huyundan vazgeçmez. Sadece anlamadığım neden 112yi meşgul ediyorsun.

• Ceza miktarı komik, valilik makamının böyle bir şey için meşgul edilmesi ayrı komik. 112 personeli ve Emniyet personeli direkt kesebilmeli cezayı, itirazı olan mahkemeye gitsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İstanbulkart kayıp 55 tl ceza
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hayat_icinde kullanıcısına yanıt
    1.000.000 lirayı tahsil edemeyebilirsin fakat, bile isteye ambulansa yol vermeyen kişileri tüm sağlık hizmetlerinden men edebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fx_57,5 -- 16 Mayıs 2025; 13:32:33 >
  • AtiMX4 A kullanıcısına yanıt
    ne insanlar gördük, zamanında rastgele numara çevirip telefona üfleyen sayısı o kadar fazlaydı ki bu kadar ruh hastasının olduğunu ilk o zaman fark etmiştik. ardından internette anonimlik olunca zirve yaptı

• güzel haber. hatta 30 bin az 300 bin olsun.

• AtiMX4 A kullanıcısına yanıt
    Bu huylular yurt dışında neden kuzu gibi oluyorlar, çünkü caydırıcı ve herkese uygulanan cezalar ve kanunlar var.
    Öyle bir vazgeçerler ki, bir kaç caza haberi okusunlar bir anda bıçak gibi kesilir hatta.

• rakanishu R kullanıcısına yanıt

Orda ki cezalardan dolayı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ardicli2000 kullanıcısına yanıt
    Bu sefer yakınlarının üzerine hat alıp kullanabilirler. Gereksiz yere meşgul edene 100.000 TL, asılsız ihbara 300.000 TL cezayı yapıştır; bak bir daha yapıyor mu ?

• Caydırıcılık yok ortada, bu şu demek durumu biraz iyi olan herkes 112 ile dalga geçebilir demek oluyor,, arayan hattı iptal et, ambulansa itfaiyeye yol vermeyen hayvanların arabasını trafikten men et, ehliyetlerini iptal et 1 yıllığına, bak bakalım bidaha kimse yapabiliyormu

• EWU Bodycamyoutube
    11-Year-Old's Prank Ends in Felony Charge
    https://www.youtube.com/watch?v=NVEhvS1BBFo

• ceza gereken yerde cezayı az tutarlar ceza nın anlamsız olduğu yerde tonla ceza yazarlar kim karar veriyo bunlara?

• İnsan hayatı söz konusu olduğu için bu cezalar çok az.En az 200 bin tl olmalı ki millet tırsıp kanunlara kurallara uysun.Cezayı kesen memura da %5-10 civarı kestiği cezadan prim de verin bakın neler oluyor

• merkezde misafir edilmeli şefkatle

• Aradığında 30 sn ne için aradığını tuşla diye bekletiliyorsun
    açan olduğunda ilgili arkadaşa aktarım 30 sn
    eski filmlerde yer tespiti 1 dk gerekiyordu bi varsıyma göre onun için
    acil hemen polis gelsin tehlikedeyim diceksen 1 dk boş vaktin olmalı
    saçma bulduğum iki olay
    gece sokakta iki kişi bıçaklı kavgası vardı polisi aradım gelene kadar kavga bitti gittiler
    sara krizi geçiren yoldaki biri için yardım istedim
    " sorun eğer yardım istiyor mu , istemiyorsa masrafları ve sorumluluk sizin olur" deniyor. o halde nasıl konuşacak
    motorcu kaza yapmış ayağı ters dönük kendinde değil istem dışı inliyor gelen ambulans hemşiresi gss sigorta var mı masraf ödeyecekmisin diye soruyor yuh artık
    yolda giderken bir binanın çatısında yangın çıkmış arıyorum tam konumu sokak ve ev no istiyor yanıdaki market ve sinema ismini söylüyorum net cevap istiyor
    be süper zekalı gezdiğin tüm sokak ve ev no herkes öğrenip mi geziyor
    önce bunları düzeltsinler
    eskiden 155 de direk polis çıkıyordu şimdi aktar da aktar

• makine26 M kullanıcısına yanıt

O yüzden 112'yi arayacağıma kendi işimi kendim çözüyordum çözemiyorsam da lanet edip geçiyordum.Uğraşmayın.Üstüne sizi suçlu çıkarma gibi bir durum dahi yaşanabilir.Ben de korona zamanı yaşlı nene ve dedem için endişelenip koronaya yakalandıkları için evden çıkamıyorlar haber alamıyoruz dememe rağmen sokak adını haritadan tahmini bakıp evet o sokakta yüzde 99 dediğim halde tam sokak adını söyleyin beyfendi diye azar işitmiştim.Yahu yazmıyor haritalarda işte.Söylüyoruz git bir bak.Sağında solunda market isimlerini söylüyoruz sokağın zaten.Müstakil evin numarasına varana kadar istiyorlar.Sokağa girer girmez 30mt ilerde sağdaki kırmızı ev diyoruz mesela ona rağmen numara istiyor.Neyse taksi çağırdım sonrasında sinirlenip.Adam evi buldu hastaneye götürdü getirdi.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.