Şimdi Ara

1100 tl maaş ile evlenmek (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
215
Cevap
8
Favori
5.602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evlenilmez eğer evleneceğin kız "ben sadece evde otururum aktivite/tatil/kıyafet şu bu istemem derse olur ama onun dışında imkansız
  • Yetmez de bu adamlar ne yapacak ömrünün sonuna kadar tek mi yaşayacak elbet evlenecek ben 18 yaşında biri olarak söylüyorum eğer okuyamazsam kpss kasarım o da olmazsa 28 civarına kadar evlenmem full kenara para atarım kenara attığımlada bir iş kurarım tekstil, berber otobüs alırım ya batarım ya çıkarım.
  • Evlenilir mi evlenilmez mi bilmem ama Türkiye'nin yarısı o şekilde yaşadığına göre evlenilir heralde.
  • Sağ elinle evlenirsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ne diyorum

    Evet beyler soru açık sizce 1100 tl maaş ile evlenilirmi? Not taşeron aynı zamanda.. Lütfen fikirlerinizi esirgemeyin.

    Esiniz calismiyorsa biraz sikinti cekebilirsiniz. Aza sukrederseniz elbet Allah buyuktur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dünyanın en zor işini başarıyorsunuz..Size üstün hizmet madalyası verilmesi gerekir..
  • Evlende gör ebenin nikahını.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sevgili vatandaşlar...

    Bu ülke halkının zekasını ilkokul 3-4.sınıftaki bir çocuk kadar gören bir siyasetçi daha görmedi ve muhtemelen görmeyecektir. --->>

     1100 tl  maaş ile evlenmek


    Bize ülke olarak ;

    Pek çok ürünü - mal ve hizmetleri ithal eden bir ülkeyiz ve gelecekte de bu durumun değişmesi izlenen iktisadi politikalar sebebiyle pek mümkün değildir.

    Yakın gelecekte en fazla 10 yıl sonra Kpss 'de devlet memuru olmak için sınava üniversite bitirdikten sonra giren en az 3-4 milyon kişi göreceksiniz.

    Devlet belki bu başvuranların en fazla %15'ini alacak kadrolara tabii o kadrolara alınanların da %20-30'u da torpillilerden seçilir tahminen..

    Türkiye'de o kadar fazla işgücü olacak ki ve ithal mallara dayalı o kadar verimsiz bir ekonomi olarak maalesef işgücü potansiyelinin o kadar altında işveren olacak ki en az %25 işsizlik görülecektir.

    O yüzden evlenseniz bile değil 3-5 çocuk 1 çocuk bile yapmadan önce iyi düşünün.

    Emeklilik yaşını 1990 doğumluları kapsayacak şekilde 65 yaşına getirdiler..Sizce kaç vatandaş 65 yaşında emekli olabilecektir ? Bugün yeni iş hayatına girenlerin en fazla %50'si 65 yaşında
    emekli olabilir ama diğer yarısı emekli olabilirse kendini şanslı sayacaktır.

    Bu kadarinsanın değerinin düşük olduğu bir ülkede , rte'nin ve / veya onun gibi halkı teba / kul / köle olarak gören bir siyaset anlayışına bağlı olarak
    sadakaya mahkum kalmış gönüllü köleler ordusuna 1 nefer de siz katmayın..

    Türkiye'de her dünyaya getirilen yeni bir bebek geleceğin potansiyel gönüllü kölesi olacaktır eğer varlıklı bir ailede doğmamışsa.

    Bu ülke hep cehalet + kadercilik anlayışının getirdiği dramatik problemlerle uğraştı durdu ve bugünkü gibi cehalet + kaderciliği rehber edinen halkın çoğunluğu gittikçe artarsa daha da sorunlar
    katlanarak kartopu gibi büyüyecektir.

    O yüzden aklı başındaki vatandaşlar olarak 3-5 çocuk laflarına prim vermeyin ve çevrenizdekileri de uyarın bu konularda.

    Elbette ki anlayana sivri sinek saz, anlamayana davul zurna az...

    Neden Almanya gibi bir ülkede kendi vatandaşlarının başına madenlerde 40 yılda 1 kere belki kaza gelirken Türkiye'de her sene yüzlerce vatandaşımız madenlerde ölür ?

    Tabii ki ihmalden ve insan hayatının değersizliğinden..300 kişi ölür yerine madenin kapısında o 300 kişinin yerine gelmeye hazır belki 1000 kişi beklemektedir.

    İşte bunlar hep Türk halkının fazlasıyla kaderci anlayışı yüzünden ortaya çıkan sorunlardır.

    Böyle giderse de sorunlar bitmeyecektir ve bitmez..

     1100 tl  maaş ile evlenmek


     1100 tl  maaş ile evlenmek



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pleksiglass -- 2 Nisan 2015; 2:58:09 >




  • Babadan kalma üç beş ev varsa, bankada paran varsa, kira derdin yoksa evlenilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bütün erkekler özgür doğar , ama bazıları sonradan evlenir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Demek artık fakire evlenmekte yok. evlenmeyin ulan pis fakirler. Eliniz ne güne duruyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu açtığımda bu kadar ilgi olacağını beklemiyordum. Bu maaşla evlenmek güç hatta imkansız herkesin fikride hemen hemen bu yönde.. Birde sıkıntı taşeron firma güvenmek mümkün değil...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gokhyildiz

    800 lira maaş 4 çocuk ev kira

    Yazık değil mi o çocuklara?
  • Aylık 1100 TL alıyorum sizinle aynı maaş babamda haftalık 500 TL yani hemen hemen aylık 3100 TL gibi bir rakam giriyor eve elde var sıfır yetmiyor İstanbul gibi bir yerde ay sonunu zor Getiriyoruz. Kürtler bir evde 3 aile yaşıyor en az 5,6 kişi çalışıyorlar eminim onlar bile ay sonunu zor getiriyorlardır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Spactacular

    quote:

    Orijinalden alıntı: Buzmavili

    quote:

    Orijinalden alıntı: Spactacular

    3 Sene Sonra Senin 15 Katını Kazanacağım


    ee kına yakarsın

    Tıp Okuyorum Olsun O Kadar

    Hayal dunyasinda yasiyorsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 35'ine kadar vaktin var derim, bu zamana kadar hayatını düzene sok. Türkiye gibi güzel bir yerde kafanı kullanamadıktan sonra ömrünün sonuna kadar köle olmayı seçiyorsan sen bilirsin ama bil ki bu sorumluluğu aldığın dakika o köleliğe ömrünün sonuna kadar mahrum kalacaksın, kendine ait yatırımları geçtim bir buluş bile yapsan projeni sürdürmek için elinde imkanlar olmayacak. Aslında sen böyle kendini zora sokarak fırsatları da elinin tersiyle itmek zorunda kalacaksın.

    Kendi işinizi kurmanın yolunu bulun arkadaş, esnaf kazanmasa dahi iyi kötü geçiniyorken siz niye patronun sattığı bir takoz parasına çalışasınız ki? Günde 50 lira sizi nereye kadar tatmin edecek bir düşünün. Ömrünüzün sonuna kadar "bir iki sene sonra maaşa zam yaparlar" diyerek gelecekteki harcamalarınızı maaşınıza göre mi yapacaksınız?

    Önce kendi hayatını kur. Evlenip hem kendini hem hayatına girecek kadını zora sokma. Günümüzde bir bebeğin doğumu bile 10 bin lirayı bulurken sen hangi paranın hesabını yaparak evlenmeyi düşünüyorsun?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • aklıma bu geldi :)

  • Öncelikle geçim sıkıntısı çeken tüm kardeşlerime Allah kolaylık versin diyorum. Köyde yaşayanlar da şehirlere doluştu, çünkü köyde geçinme ve yaşama imkanları daha sıkıntılı. Eskiden köyden yiyecek malzemeleri gelirdi, ailede durumu iyi olanlar yardım ederdi, hala bu durum biraz geçerli.

    Ama 10-15 sene sonra ne yapacağız bilmiyorum...Köy yaşamı çok çok azalacak, aile bağları zayıflayacak, eş dost desteği kalmayacak, herkes başının çaresine bakmak zorunda kalacak. Böyle bir ortamda düşük maaşla geçim sıkıntısı daha da büyüyecek.

    Bugün 2 kişilik bir aile ortalama 500 tl kira ödüyorsa, 2000 tl ye kadar pek çok şeyden mahrum kalarak yaşayabilir...3000 tl ye kadar para biriktiremez, 2 den 3 e kadar, yapamadığı harcamaları yapmaya başlar çünkü...Kim haftanın bir günü eşiyle dışarıda yemek yemek istemez, yılda bir kez de olsa üst baş almak istemez, ayda bir kez de olsa eve kırmızı et girsin istemez.

    Şu an iki çocuğum var Allah bağışlarsa, 4 kişilik bir aileyiz yani...Annem 1000 tl ye yakın emekli maaşıyla kendi evi olmasına rağmen zor geçiniyor...Üstelik gayet tasarruflu, yemeğe içmeye, üst başa fazla para harcayan biri değildir. Benim durumum fena değil, Allah iyi bir eğitim ve iyi bir gelir nasip etti...Şükrediyorum...Ama genel duruma bakınca da üzülüyorum. Zira yeğenlerim var, en büyüğü 30 yaşında, 20 yaş üstü 5 erkek yeğenim var. Orta halli okullardan mezunlar. Ve şu an 1000 tl civarı gelirleri var...Hepsi nasıl evlenip, yuva kuralım diyorlar.

    Evet, aslında burada tartışılan konu, 20-35 yaş arasındaki gençlerimizin %90 ının sorunu...%10 luk bir kesim kendini kurtarabiliyor, ama yeterli değil, etrafımda mutsuz gennçler varken, ben nasıl mutlu olayım. Peki ne yapılabilir. Öncelikle evlenmek, bir yuva kurmak, hem toplum sağlığı, hem geleneklerimiz açısından şart. Devletimiz de evlenmeyi ve çocuk yapmayı teşvik ediyor, ekonomimiz de yardıma muhtaç olan, yaşlı, özürlü, hatta yabancı ülkelerden gelen sığınmacılara dstek olabilecek kadar iyiyse;

    i-) Evli ve hane net geliri 2000 tl altında olanlara, elektrik-su-doğal gaz, ulaşım gibi kamu servisleri %25 indirimli olur,
    ii-) Her çocuk için bu inidirim rakamına %5 eklenir, %30-35-40 şeklinde gider,
    iii-) Özel sektörün sağladığı ancak temel ihtiyaç kapsamındaki telefon, internet gibi hizmetlerden kdv, ötv gibi vergiler alınmaz.
    iv-) Kirada oturluyorsa: hane geliri 1000 tl altında olan evli çiftlere, 200 tl, 2000 tl altında olanlara 100 tl yardım yapılır.

    Bu maddeler artabilir, çok basit öneriler...Yeterr ki toplum sağlığı ve huzuru için, gençlerimiz için devlet elini biraz cebine atsın...namerte muhtaç etmesin, çalışanı sömüren patronu destekleyeceğine çalışanı doğrudan desteklesin....999 tl alsa ne olacak gibi eleştirilere de gerek yok, basit olsun diye böyle anlattım, kademli bir destek de planlanabilir tebii ki.

    Yeter ki, niyet olsun, ve toplum olarak bizler, siyasi görüş farketmeksizin, bu konuda bizi yönetenlere baskı yapabilelim, taleplerimizi gür bir sesle dillendirelim.

    Not: Bu desteklerin hiç birinden kendim faydalnamayacağım. Hatta oluşacak ek yük, bana da bir miktar yansıyacaktır. Böyle bir amaç için aylık gelirimden 100-150 tl ek vergi alınmasına razıyım ben. Sonuçta bu toplumda yaişıyorum, ve mutlu insanlar çoğaldıkça, benim mutluluğum da aratacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dalio -- 2 Nisan 2015; 10:59:37 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Amedra

    35'ine kadar vaktin var derim, bu zamana kadar hayatını düzene sok. Türkiye gibi güzel bir yerde kafanı kullanamadıktan sonra ömrünün sonuna kadar köle olmayı seçiyorsan sen bilirsin ama bil ki bu sorumluluğu aldığın dakika o köleliğe ömrünün sonuna kadar mahrum kalacaksın, kendine ait yatırımları geçtim bir buluş bile yapsan projeni sürdürmek için elinde imkanlar olmayacak. Aslında sen böyle kendini zora sokarak fırsatları da elinin tersiyle itmek zorunda kalacaksın.

    Kendi işinizi kurmanın yolunu bulun arkadaş, esnaf kazanmasa dahi iyi kötü geçiniyorken siz niye patronun sattığı bir takoz parasına çalışasınız ki? Günde 50 lira sizi nereye kadar tatmin edecek bir düşünün. Ömrünüzün sonuna kadar "bir iki sene sonra maaşa zam yaparlar" diyerek gelecekteki harcamalarınızı maaşınıza göre mi yapacaksınız?

    Önce kendi hayatını kur. Evlenip hem kendini hem hayatına girecek kadını zora sokma. Günümüzde bir bebeğin doğumu bile 10 bin lirayı bulurken sen hangi paranın hesabını yaparak evlenmeyi düşünüyorsun?

    La 100 defa yazdım yaş 35 zaten...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • dalio D kullanıcısına yanıt
    çok safsızınız kusura bakmayın.

    Bizde özellikle 2002'den sonraki iktidarın derdi kimin cebinden parasını nasıl alsam üzerine kurulmuştur hep.

    Türkiye'nin genel vaziyetinin iyiye gitmesi mümkün değildir kusura bakmayın çünkü üretim yok, sürekli ithal kalemlere dayalı fason bir üretim var ve patronların üzerinde de sürekli vergi baskısı bulunmaktadır.

    Şu anda doların da yükselişine bakarsanız çok ciddi döviz açığımız var ülke olarak yani siz bu bahsettiklerinizi unutun hatta önümüzdeki kış aylarında (2015 ekim - nisan) dua edin doğalgaz - elektriğe zamları tekrar dayamasınlar
    1 eve ortalama elektrik 150-200 TL arası geldiğinde, doğalgaz faturaları 400-500 tl gelmeye başladığında belli olur.

    Maalesef ithal mallara dayalı ekonomimizi Çin gibi üretken fabrikaları olan bir ülkeye çeviremedik zaman içerisinde ve tarım'ı da öldürdük.

    Artık büyük şehirlerde varoşlarla dolu yoksul ve zenginin olduğu ayrı semt ve bölgelerde yaşıyor insanlar geçmişten beri süregelen hatalı siyasetin sonucu olarak.

    Bir tarafta 900 tl ye iş bulduğuna şükreden milyonlar bir tarafta vur patlasın çal oynasın şeklinde yaşayan ufak bir zengin azınlık.

    Ha bütün bunlara rağmen evlenip bir de rte nin istediği gibi 3-5 çocuk yapan olursa kendi bilir, o çocukları kendilerini bu kadar rezil şartlara getiren ana-babasına hayatları boyunca söver durur..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pleksiglass -- 2 Nisan 2015; 11:39:56 >




  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.