Şimdi Ara

1100 tl maaş ile evlenmek (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
215
Cevap
8
Favori
5.602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ZENGİN OLMADIĞIN SÜRECE VE HELE Kİ GÜNÜMÜZ KIZLARIYLA EVLENMEK GERÇEKTEN ÇOK ZOR
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 440cdx

    çok safsızınız kusura bakmayın.

    Bizde özellikle 2002'den sonraki iktidarın derdi kimin cebinden parasını nasıl alsam üzerine kurulmuştur hep.

    Türkiye'nin genel vaziyetinin iyiye gitmesi mümkün değildir kusura bakmayın çünkü üretim yok, sürekli ithal kalemlere dayalı fason bir üretim var ve patronların üzerinde de sürekli vergi baskısı bulunmaktadır.

    Şu anda doların da yükselişine bakarsanız çok ciddi döviz açığımız var ülke olarak yani siz bu bahsettiklerinizi unutun hatta önümüzdeki kış aylarında (2015 ekim - nisan) dua edin doğalgaz - elektriğe zamları tekrar dayamasınlar
    1 eve ortalama elektrik 150-200 TL arası geldiğinde, doğalgaz faturaları 400-500 tl gelmeye başladığında belli olur.

    Maalesef ithal mallara dayalı ekonomimizi Çin gibi üretken fabrikaları olan bir ülkeye çeviremedik zaman içerisinde ve tarım'ı da öldürdük.

    Artık büyük şehirlerde varoşlarla dolu yoksul ve zenginin olduğu ayrı semt ve bölgelerde yaşıyor insanlar geçmişten beri süregelen hatalı siyasetin sonucu olarak.

    Bir tarafta 900 tl ye iş bulduğuna şükreden milyonlar bir tarafta vur patlasın çal oynasın şeklinde yaşayan ufak bir zengin azınlık.

    Ha bütün bunlara rağmen evlenip bir de rte nin istediği gibi 3-5 çocuk yapan olursa kendi bilir, o çocukları kendilerini bu kadar rezil şartlara getiren ana-babasına hayatları boyunca söver durur..



    Arkadaşım, ekonomi benim uzmanlık alanım...Söyledikleerini gayet iyi biliyorum. Ve diyorum ki, vatandaşlar bu baskıyı yaparsak, belirttiğim iyileşmeler sağlanabilir. Bak nasıl emeklilere 2 maaş konusu gündeme geldi, önce hükümet yetkilileri kaynak, cart curt etti. Bir hafta sonra 100 tl konusu gündeme geldi, ve hayata geçirildi.

    Demek ki halk doğru adımlara destek olursa bu tür iyileştirmeler yapılabiliyor...Ve bunun ekonomiye yükten çok faydası olur, en azından toplumsal huzur manasında kazanımlar çok daha fazladır...Ayrnı yöntemle bahsettiğim iyileşmeler için de baskı yapmalıyız halk olarak. Suriyeli için bulunuyorsa bu kaynak, bu vatanın evlatları için de bulunur.




  • Ben onu espri niyetiyle söylemiştim hocam halbuki daha üniversite öğrencisiyim.

    edit:imla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anaksimenes35 -- 2 Nisan 2015; 12:12:18 >
  • Allah yardımcın olsun.
  • nerden baktığına bağlı saraylardan bakarsan evlenilir ev kurulur yol hava su bedava zaten bide üstüne 3 çocuk yapılır mis gibi bi hayat yaşarsın
  • Hocam öncelikle yaşın gelmiş işin garanti değil maaşın az ev kira olacak ankara diyorsun kenarda paran var mı yada ailen sana para yardımı yapabilirmi eşin çalışıcak mı bunlarda önemli.1100 TL ile geçinilmez kira vereceksen karın calısmayacaksa zaten daha ev esyası konusuna girmiyorum bile hadi diyelim bi sekilde yuvayi kurdun(beyaz esya ceyiz dugun vs) yaptın ettin.Ama bir sure sonra o para size yine yetmeyecek hele cocuk olursa yandin.Kendi evimizden biliyorum parasızlık ihtiyacları karsilayamama bi sure sonra psikoloji bozuluyor.Sonuc olarak kavga ve ayrılık vs . yani otur bir daha dusun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: interior designer

    evlenilir.

    300 TL kira
    200 TL elektrik su doğalgaz.
    400 TL market
    100 TL kişisel harcamalar
    100 Tl ön görülemeyen harcamalar.

    1100 TL gayet sizi yaşatır.
    -------------------------------
    Düğün masraflarını ev eşyalarını taksitlerini falan ya düğünden önce ayarlayacaksın ya düğün takıları ile karşılayacaksın yada baban evlendirecek.

    Yoksa dandik bir markadan da olsa 2+1 evi gelin ceyizi ile donatmak en ucuz paketler ile 10 Bİn TL ye yakın bir rakam çıkar.

    Gelinlik damatlık gelin arabası salon derken min- 5-7 bin tl de orada masraf edeceksin.

    Anlaşma nasıl olur bilemem ama 3-5 bin tlde takı saat falan filan masrafında var.

    nereden baksan 20-25 Bin TL masrafın var.
    -----------------------------------------------------------------
    Yapamayacakların
    1- Cep telefonu ADSL laptop vb. harcamalar olmayacak.
    2- ikramiye pirim vs almadığın sürece tatil yok. Köye gidersin en iyi.
    3- sinema tiyatro konser vb. aktiviteler yok. Belediyenin ücretsiz etkinliklerine katılabilirsin.
    4- Günde 1-2 saat haracyıp ek iş yaparsan eşin evde oturuken de ufak evde yapılabilecek ek işler alırsa aylık gelirin 2.000 TL yi bile geçer o zaman daha rahat yaşarsın.

    Bana Türkiye'nin herhangi bir yerinde aylık kirası 300 TL olan ve içine it bağlasan durmaz durumda olmayan bir tane ev gösterir misin ? 300 TL'ye ev mi kaldı dalga mı geçiyorsunuz, değil büyük şehirler, Bilecik-Karabük-Bartın ne bileyim, aklına artık neresi gelirse, içinde insan yaşamaya uygun kirası 500 TL'den aşağı ev yok neredeyse.




  • Kendin bile diyorsunki zor yetiyor. Kısaca evlenilmez. Bir bayanın masrafı bizlerden kat kat daha çok oluyor. O para ancak açlık sınırında karın doyurmanıza yeter. Gezme, bakım malzemeleri vs hiç bir şey alamazsın. Bu devirde bunu yaşayan kızında kolay kolay sabredeceğini düşünmüyorum. Ancak şu şekilde evlenebilirsin, ailenin yanında kalırsın, ev giderlerine karışmazsın, aile destek çıkarsa evlenirsin... Tabi Eşinin buna razı olması lazım...
  • Ben dediğiniz rakamın 4 katını kazansamda Evlenmem, neden derseniz, istanbuldayız, kira - aidat elektrik su sadece 1500 net...(lüks yerde de değil, şişli)

    geri kalan rakamla o kazancınız için giyim kuşam masrafları, aracınızın masrafları vs var...8 liraya kuru pilav yiyerekde geçiştiremiyoruz, iş yeri etrafında köfteci dahi 25 tl...

    Dolayısıyla bu düzende birde eş ve çocuklar... mümkün değil.Bugün bir çocuğun ilkokul masrafı senelik min 15000 tl...gıda üst baş saymadım bile...bu saatten sonra çocuğu devlet hastanesine götürmem bu düzende, özel sağlık sigortaları vs desen...

    Zor müdür zor...Gerçekten refah yaşayıp yaşatamayacaksan evlenmenin mantığı yok bence...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mefairo -- 2 Nisan 2015; 14:39:09 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ne diyorum


    quote:

    Orijinalden alıntı: Amedra

    35'ine kadar vaktin var derim, bu zamana kadar hayatını düzene sok. Türkiye gibi güzel bir yerde kafanı kullanamadıktan sonra ömrünün sonuna kadar köle olmayı seçiyorsan sen bilirsin ama bil ki bu sorumluluğu aldığın dakika o köleliğe ömrünün sonuna kadar mahrum kalacaksın, kendine ait yatırımları geçtim bir buluş bile yapsan projeni sürdürmek için elinde imkanlar olmayacak. Aslında sen böyle kendini zora sokarak fırsatları da elinin tersiyle itmek zorunda kalacaksın.

    Kendi işinizi kurmanın yolunu bulun arkadaş, esnaf kazanmasa dahi iyi kötü geçiniyorken siz niye patronun sattığı bir takoz parasına çalışasınız ki? Günde 50 lira sizi nereye kadar tatmin edecek bir düşünün. Ömrünüzün sonuna kadar "bir iki sene sonra maaşa zam yaparlar" diyerek gelecekteki harcamalarınızı maaşınıza göre mi yapacaksınız?

    Önce kendi hayatını kur. Evlenip hem kendini hem hayatına girecek kadını zora sokma. Günümüzde bir bebeğin doğumu bile 10 bin lirayı bulurken sen hangi paranın hesabını yaparak evlenmeyi düşünüyorsun?

    La 100 defa yazdım yaş 35 zaten...

    İşte buna gülerim o zaman, sen çok büyük nimetleri daha önceden kaybetmişsin dostum bu saatten sonra moralin bozulmasın ama bir şeyler yapmak için çok geç kalmışsın.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Napsin fakirler evlenmesin mi ?
    Yoksa yoktur demek fakir bir aileden gelmis okuma imkani bulamamis yada okumamis ticarettende anlamiyorsa napacak adam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayrica hocam sende 1100 lira maasla ankarada mi yasamayi dusunuyosun ankara turkiyenin en luks yasayan kesimi cocugun karin sen ister istemez etkileneceksiniz daha kucuk sirin bi yere gidin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CuteRobot

    Napsin fakirler evlenmesin mi ?
    Yoksa yoktur demek fakir bir aileden gelmis okuma imkani bulamamis yada okumamis ticarettende anlamiyorsa napacak adam

    Evlenmeyi geçtim yaşamasın bile diyorlar. Bugün üniversite mezunu eli yüzü düzgün iş yapan birisine bile 2500 TL civarı maaş veriyorlar ortalama.Karı-koca çalışmıyorsa çok zor çocukta girince işin içine ev sizin değilse büyükşehirlerde. Çünkü işsiz kalma riski de var ki eninde sonunda kalırsınız.Maalesef böyle bir durumda devletin en fazla vereceği size işsizlik maaşı ki o da sadece belli bir süre ve belli şartlar da daha da kötüsü üst limit var zamanında çok prim ödesen bile bu sisteme yararlanma şeklin düşük maaş alanlar ile aynı.




  • Evin varsa geçinebilirsin geçinmekten kasıt yaşamak ise tabiki hiç bir ekstra bişeyin çıkmaz ise sorun yok 300-400 faturalara gider bi okadarda gıda ev vs yaşarsın sadece

    edit:

    şimdi kendim için düşündümde evliyim eşim çalışmıyor kendi evim 400 falan faturalar 500-600de gıda giderlerim var kazandığımın geri kalanı ekstra sosyal yaşam, giyim ve araba vs için gidiyor. Yani evin varsa yaşanır sosyal hayatın ve ekstra giderin olmazsa tabiki



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vaio -- 2 Nisan 2015; 15:33:15 >
  • Ev kiralarının Manisa gibi bir yerde 650 - 700 - 750 olduğunu düşünürsek evde karı koca birbirinizi yiyerek geçer ömrünüz.
  • 1100 tl siz
    900-1000 tl eşiniz alsa
    750 lira kira
    300 lira dogalgaz
    50 lira su
    110 lira elektrik
    550 lira yiyecek
    250-300 lira giyim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben evlendim yetiyor.ev kendimin fazlada masrafim yok bide çocuğum var.çokta mutluyum. Ha şu da var çevremdeki arkadaşlar 2 bin 3 bin tl alıyor yetmiyor diye ağlıyor evet onlarida anlıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eşi de çalışırsa , o da 1000 civarı alsa , o diğer dediklerin de yapılır
    bunun dışında eğer istek varsa , 2. iş yapılabilir pazarda köy ürünleri satmak , evden yapılabilecek incik boncuk işleri

    eğer eş kabul ederse i aylık en az 2bin getirecek temiz meslek var , bebek-çocuk bakıcılığı , hatta eğitimini , iş bulmasını ismek ve kadın aile sağlığı merkezleri yapıyor
    http://ismek.ibb.gov.tr/branslar.aspx?branscode=883
  • Tek maaş kesinlikle yetmez. Eşinizinde çalışması ile ancak evlenip geçim yapılabilir. Sosyal hayattan kısacaksın sadece geçim derdini düşüneceksin. Ben bekarım 1300TL maaşım var yetmiyor evlenmeye korkuyorum çünkü günümüz Kızları eskisi gibi değil



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Badelasum -- 2 Nisan 2015; 17:24:41 >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.