Şimdi Ara

11. nesil intel uhd aygıt başlatılmadı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba dostlar, pazartesi günü hp 15s-fq2045nt model laptopu aldım. Sürücüleri falan kurdum. İlk gün sıkıntı yoktu dün biraz ets 2 oynayayım derken beni sebepsiz oyundan atmaya başladı. Fps de sıkıntı yokken birden oyun takılıp atılıyor. Başta ram sorun zannettim ama girip aygıt yöneticisinden intel ekran kartına baktığımda ; pci veri yolu 0, aygıt 2, işlev 0 yazıyordu. Olaylar kısmına girip baktım. İlk kurduğum günden beri varmış meğerse.

Aygıt başlatılmadı (igfxn) yazıyor.

Bilgi kısmında ise; Device PCI\VEN_8086&DEV_9A78&SUBSYS_87FE103C&REV_01\3&11583659&0&10 requires further installation.

adlı bir hata var.

Güncel ekran sürücü kurulu, windows güncelleştirmeleri tam yapılı, ddu ile driver kaldırıp yeniden kurdum. Intel üzerinden güncel sürücüyü indirdim. Driver booster ile bile denedim son çare. Sorun ne yazılım mı donanım mı anlamadım daha 2 gün oldu ona göre garantiye göndermeme gerek var mı?

• görünüşe göre gerek var birebir önerilen driver ı kurup hala ekran kartı driverının çalışmadığı görüyorsanız formatlandığında da aynı şeyi yapıyorsa donanım arızasıdır. Ya da bir ihtimal sorunlu driver yayınlanmıştır.

• Şimdi Youtube üzerinden aynı cihaza sahip birkaç kişi ile iletişime geçtim. Aynı sorun onlarda da varmış. Hp servis ise windows 10 home kurmamı söyledi. Şu an indiriyorum bir de home ile deneyeceğim. Yazılım sorunu sanırım ama düzeltirler mi şüpheliyim. Hp teknik destek bana diyor ki, oyun bilgisayarı değil bu zaten en iyi performans için windows 10 home yüklemeniz lazım kabul etmezseniz arıza kaydını kapatacağım. Bu nasıl bir açıklamadır anlamış değilim. Freedos bilgisayar satıyorsunuz ben windows 10 pro yükleyince ekran kartı sorun çıkarıyor ama sorumlusu benim...

Denedim ne yazık ki çözüm olmadı. 3 kişiye sordum youtube üzerinden hepsi aynı sorunu yaşadıklarını söyledi. Şimdi ne yapılması gerekiyor? Hp pek umursamadı çünkü bana ''bu oyun bilgisayarı değil zaten en iyi performans için windows 10 home yükleyin yoksa arıza kaydı açmayalım'' tarzı bir konuşma yaptılar.

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.