Şimdi Ara

11 km/sa ile radar cezası yemek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
1
Favori
2.890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Geçen e-devletten trafik idari para cezası yediğime dair mesaj geldi. Baktım hız sınırı 82 km/sa olan yolda hızdan ceza yemişim. Tebligata bakmadan yatırdım ücreti (%25 indirimle 366 TL). Fakat şu anda inceleyince gördüm ki hızım 11 km/sa yazıyor ve görüntü/video kaydı olduğuna dair bir ibare yok. İtiraz edebilir miyim?
    11 km/sa ile radar cezası yemek

• Siz bahsedilen yerde 11 Km/h hızla gittiğinizi hatırlıyorsanız (ki pek ihtimal yok o hızda gitmeye.) itiraz edin. Video incelenir ve videoda kaç hızla gittiğiniz görünür. Eğer 11 ise ceza iptal olur.

Kanımca dekonta yanlış yazılmıştır. 110 ya da 111'dir 11 olrak basmışlardır, itiraz etseniz videoda bu hız gözükürse cezayı ödersiniz. Bu arada erken ödeme zamanını da geçireceğinizden cezanın tamamını ödersiniz.
  • Asgari hızdan ceza yemiş olabileceğinizi düşündüm fakat açıklamada %30dan fazla aşmak diye not girilmiş. Muhakkak bir hata var cezada. İtiraz etmelisiniz.
  • 2018 yılı ceza tarifesine göre hız sınırını %30 ve fazla aşmanın cezası 488 TL'dir. 82 km/s hız sınırının % 30 fazlası 107 km/s'e denk gelmektedir. Dolayısıyla siz 11(0) km/s ile radara girmişsiniz. Muhtemelen baskı sırasında bir hata yapılmış.
  • 110 ve üzeri bi hızla girmişsiniz radara cezayı uygulayan memur da tabletten 1 sayıya eksik basmış sadece sakin olun :)

Yeni nesil cezalarda tablet üzerinden yazılıyor artık ve pos makinası gibi bir şeyden iddaa kuponu gibi çıkıyor namussuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Malik the Mafia

110 ve üzeri bi hızla girmişsiniz radara cezayı uygulayan memur da tabletten 1 sayıya eksik basmış sadece sakin olun :)

Yeni nesil cezalarda tablet üzerinden yazılıyor artık ve pos makinası gibi bir şeyden iddaa kuponu gibi çıkıyor namussuz
    Bi de o kuponları sistemlere girseler de yıllar sonra peşimizden tefeci gibi gezen cezalar dolaşmasa
  • Yavaş gidip trafiğin içine ettiğiniz için yazmışlar. Helal olsun adamlara. Güzel uygulama

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Bu mesaj silindi.
    Bununla ilgili 2 trajikomik anım var anlatmadan önce avukatınızın hayatında ilk defa radar cezasının iptalini gördüğünü söylemesi ilginç çünkü ben normal bir vatandaş olarak 2 kez iptal edildiğini yakın çevremden biliyorum.

Gelelim olaylara;

İlki şehirler arası bir yol yakın bir arkadaşım BEYAZ renk Fluence kiralamış şehir dışında işini görmüş geri dönüş yolunda bunu durduruyorlar. Radara girdiniz vs. den sonra itirazlar başlıyor hız sabitleme açıktı radara girmem imkansız vs. diye görüntüler izleniyor ve aynı renk fluence radar noktasından tam geçerken sağ şeritteki otobüs radarı perdelemiş. Radarda ki arkadaşta önünüze gelen ilk beyaz fluence'yi alın demiş sanırım. Kamera kaydına girdiği için arkadaş yapmadığı hızın cezasını yedi. Daha sonra sulh cezaya dilekçe verildi. Plaka okunamadığı için ceza iptal edildi.

İkincisi ise İzmir'de şehir içinde çok fazla gezici radar var. Zeki bir vatandaş 35 HE XXXX plakalı aracının H harfinin sağdaki çizgisini kısmen silip 35 FE XXXX haline getiriyor. O plaka da bir arkadaşıma ait. Renk ve model tutmadığı halde cezayı onaylayıp gönderen memurla görüşüldüğünde günde 180-190 tane cezayı onaylayıp postaladığını bu tarz durumların olmasının normal olduğunu söylemişler kendisine. Tabi model renk tutmayınca mahkemeye gerek kalmadan direkt trafik şubede iptal edildi ceza.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sadece Sürücü

Bi de o kuponları sistemlere girseler de yıllar sonra peşimizden tefeci gibi gezen cezalar dolaşmasa

Alıntıları Göster
    Sisteme girmeleri uzun sürebiliyor hocam en iyisi beyanını kendiniz yapıp ödemeniz geçmiş olsun

• Bende bugüne kadar 2 ceza iptal ettirip bir defa görevi kötüye kullanmaktan suç duyurunda bulundum. Biri dediğiniz gibi renk tutmuyan arabanın cezayı kesmişler arabamda kamera kaydı olduğu için rahattım. Ötekisi ise kazaya karıştığım için kesmişler ama ben Kaza filan yapmadım.

Kaza olayın da kırmızı yandığı halde yoldan geçen bir aracı sıkıştırıp arkama almıştım. Yol boyunca beni taciz edince arabadan indiğimde içinde ki kadın basıp kaçmıştı. Zaten önü boştu beni taciz etmek için yapıyordu. Gidip kime ne verdiyse artık bana kazaya karışmaktan ceza kesmişler. Gidip şikayetçi oldum kamera kaydını tarihi gösterdim. Ceza iptal oldu ve ardından görevi kötüye kullanmaktan şikayetçi oldum altında imzası bulunan 2 memurdan. Özet geçiyim. Devlet memuru isterse sizi hapse atsın “yanlışlıkla attım,iş yükümüz çok fazla” diyip sıyrılma olayı varmış. Bunu dedikten sonra ne olursa olsun hiç bir şekilde sorgulanmıyor. Kadının sürdüğü aracın plakasını sorgulattığımda bana ceza yazan memurlardan bir tanesinin soyadı ile aynıydı.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Bugün Sulh ceza hakimliğinden cevap geldi. Radar cezam iptal edildi. Hem de Ankara'daki sabit 82 radarındaydı bu olay.
  • musti168 M kullanıcısına yanıt
    Hocam nasıl bir dilekçe vermiştiniz?

• musti168 M kullanıcısına yanıt
    Ödenen ceza da iptal edilebilir. Paranızı aracınızın kayıtlı olduğu vergi dairesine ek 6 nolu belge ile başvurarak yaklaşık 1 ay içinde alabilirsiniz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.