Şimdi Ara

11-12 günlük Balkan Turu İçin Araç Kiralama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
136
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 11-12 günlük Balkan turu yapmak istiyorum. Kafamda bir birine yakınlığından dolayı Kosova, Makedonya, Arnavutluk ve Karadağ var. Arnavutluk ve Karadağ da deniz tatili yapmak mantıklı geliyor. Beni en düşündüren konu araç kiralama durumu. 3 kişilik bir aile olarak toplu taşımalarla otobüslerle zor olacağını düşünüyorum. Buna benzer bir rotayı yakın tarihlerde yapmış. Önerileri olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi? Ülkeler arası geçişlerde ne gibi sorunlar olabilir. Araç kiralayan arkadaşlar hangi firmayı yada tavsiyesi var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mycafem -- 4 Haziran 2025; 11:49:38 >

• Merhaba, geçen hafta Saraybosna ve Karadağ turu yapıp döndük. 9 kişi gittiğimiz için Saraybosna'dan 2 araç kiraladık. Araç kiralamalarını skyscanner sitesi aracılığıyla yönlendirildiğimiz discoverycars sitesinden yaptık. Havaalanından enterprise dan araçlarımızı alıp Saraybosna'ya geçtik.

Saraybosna içerisinden park sıkıntısı var. Uğraşmak istemiyorsanız çarşıya yakın bir otopark var oraya park edebilir veya konaklama için yer ayarlarken park yeri sorabilirsiniz. Arabayı bir kere park ettikten sonra Saraybosna içerisinde tekrar ihtiyacınız olmayacaktır. Bu sebeple park yeri olan bir konaklama mantıklı olabilir.

Saraybosna'dan Mostar'a geçtik. Mostar'da yine arabayı güvenli bir otoparka bırakıp yaya gezmeniz en mantıklısı olacaktır.

Karadağ tarafına geçince 2 gece Perast'ta kaldık. Perast deniz kenarı ufak bir yerleşim yeri. Hem çok sakın hem de çok güzel bir yer. Budva ve Kotor'a arabayla rahatça ulaşabilirsiniz. Budva ve Kotor'da kalmak daha yorucu olabilirşehir kargaşası sebebiyle.

Biz sınırlardan rahat bir şekilde geçtik. Aracı kiralarken Karadağ'a gideceğimizi söyledik ve yeşil sigortayı ekstra olarak ödedik. Karadağ'dan Bosna Hersek'e geçtikten kısa bir süre sonra polis çevirdi ve arkada oturanların emniyet kemerini takmadığını, kişi başı 50 euro toplamda 250 euro ceza yazacağını söyleyerek işi uzatmayalım dedi ve rüşvet istedi. Normalde verecek adam değilim ancak yanımda yaşlılar olduğu için uzatmayım 50 euro rüşvet verdim. Sınırdaki polislerin kontrol noktasındakilerle iş birliği yaptığını düşünüyorum. Siz de böyle bir durumla karşılaşabilirsiniz hazırlıklı olun.

Benim 4 gecelik gezim bu şekildeydi. Dediğiniz diğer ülkelere geçmediğim için sadece bu ikisini yazabildim. Buralar hakkında sorunuz varsa cevaplayabilirim.

• Kiralık araçla gezilebilecek 4 ülkeyi seçmişsiniz. Başka bir ülke eklemek isterseniz gezi çok zorlaşıyor. Çünkü çoğu araç kiralama firması bu 4 ülke dışında bir ülkeye geçmenize izin vermiyor.

Araç kiralama konusunda öncelikle Google haritaları açıp firmaların puanına bakın. Sonra fiyatlar için Discovercars'a bakın. Son dönemde Uber'in araç kiralama konusunda çok uygun fiyatlar verdiğini duydum ama hiç kullanmadım. Seyahatlarimde %80 Discovercars'tan %20 firmanın resmi sitesinden araç kiralıyorum.

Rota için bir şey diyemem. 4 ülkeyi de gezmedim sadece içinden geçtim.

2 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.