Şimdi Ara

1080p MKV (x.264) filmler için E6550, E6750 mi ? __ E4400 aldım - SONUÇ : (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
133
Cevap
0
Favori
12.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: kdr_
    bende de kasmadı d945 xfx7600 gt

Açıkcası sizin işlemci kullanımına baktığım zaman, benim P4 2.8 Dual Core ile çok benzerlik gösteriyor.
    Hani ara ara %100'e ulaşmış ya işlemci kullanımı, o noktalar bende filmde duruşlara sebep oluyor.
    Tabi sizde bu sorun olmuyorsa bilemiyorum.

Yine de anlaşılıyor ki, E6300 benim işimi fazlası ile görecek. Olmadı %10-15 kadar OC yaparım.

Emeği geçen herkese tekrar teşekkür ederim.
  • HD 2600 Pro ve E2160 işlemci, klmcodec160, 720p starwarsIII ile yaptığım denemede işlemci kullanımı:
    %7 ~ % 15 arası kullanımda oluyor.
  • Tekrar merhabalar,

Sanıyorum bugün akşam sıfır bir E4400 işlemci alacağım.

Çünkü E6300'den tek farkı 1066Mhz değil 800Mhz FSB'ye sahip olması; ayrıca E4400'ün saat hızı da daha yüksek (2.0Ghz > 1.86Ghz).

İkinci el E6300'ler için 160-170 YTL fiyatlar söyleniyor. Ben E4400'ü sıfır olarak alınca KDV avantajını kullanacağım, yani 165 YTL civarına gelecek.
    Ayrıca işlemci takma, macun sürme derdi ile uğraşmayacağım çünkü Inventus bu işlemi layıkıyla yapacak (Freezer 7 Pro fan kullanıyorum).

Sizce FSB'sinin 800Mhz olması, 1080p MKV film izlerken bir olumsuzluk yaratır mı ?
    Gerçi dün forumda 1333Mhz ile 1066Mhz FSB değerleri arasında ortalama %1 bile fark olmadığı yönünde bir konu vardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 21 Ağustos 2007; 9:37:44 >
  • Hiç bir fark olmaz o filmleri izlerken.
  • quote:

Orjinalden alıntı: AnacoN
    Hiç bir fark olmaz o filmleri izlerken.

O zaman kararım net, akşam hayırlısı ile E4400'ü alayım.
    Şöyle ucundan %15-20 OC de yapabilirsem eğer tadından yenmez
  • Torrentlerde sunulan 1080p Ninja Turtles filmi p4HT 3.ghz ve benim tek çekirdek amd 3800 de rahatlıkla çalıştı
  • quote:

Orjinalden alıntı: musandia
    Torrentlerde sunulan 1080p Ninja Turtles filmi p4HT 3.ghz ve benim tek çekirdek amd 3800 de rahatlıkla çalıştı

1080p Ninja Turtles filminin MKV dosyası olup olmadığını öğrenebilir miyim ?

Bir de eğer hangi Player ve codec ile oynatttığınızı söylerseniz sevinirim.
    Örneğin, MKV için ilave codec kurdunuz mu (CCCP,www.cccp-project.net), yoksa sadece K-lite codec kurdunuz da, VLC Player ile veya Media Player Classic ile mi oynattınız ?

Çünkü ben P4 Dual Core 2.8 işlemci ile 3,1Ghz'ya OC'li olarak bile 1080p MKV filmlerde, CCCP codec pack kurulu iken mümkün değil olumlu sonuç alamıyorum, çok çok takılmalı oynatıyor, işlemci kullanımı sık sık %100'e vuruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 21 Ağustos 2007; 14:38:34 >

• işlemciyi degişmeye gerek yok. ati radeon ekran kartları codec cözme işlemlerini direk e.kartı gpu suna yaptırıyor. x.264 x1600pro ile 720p x1900gt-pro, xt, xtx ve yeni nesil hd2xxx e.kartları örnek: hd2600pro 256mb 128bit gdr3 ve üzeri. ile 1080p destekliyor. nvidia e.kartlarında bu özellik yok.

ÖRNEK OLARAK hd2600pro 256mb 128 bit ekran kartının yapabildiklerini yazayım:

Donanımsal 1080P HD DVD ve Blueray
    HD 2000 serisi ekran kartları 1920x1080 çözünürlüğündeki HD görüntüleri içerisinde yer alan özel UVD işlemcisi ile donanımsal olarak hızlandırabiliyor. Standart bir ekran kartında HD film izlerken işlemci %90 oranında çalışırken, HD 2600 içeren bir sistemde işlemci %15-20 seviyesinde çalışıyor. HD film izlerken aynı anda istediğiniz birçok uygulamayı rahatlıkla çalıştırabilir, işlemcinizden maksimum performans alabilirsiniz.

aradıgınız sorunun cevabı burada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EXPANDER -- 21 Ağustos 2007; 15:05:38 >

• quote:

Orjinalden alıntı: EXPANDER
    işlemciyi degişmeye gerek yok. ati radeon ekran kartları codec cözme işlemlerini direk e.kartı gpu suna yaptırıyor. x1600pro ile 720p x1900gt-pro xt xtx ve yeni nesil hd2xxx e.kartları ile 1080p destekliyor. nvidia e.kartlarında bu özellik yok.

Zaman ayırıp cevap yazdığınız için teşekkür ederim; fakat emin olmadığımız konularda lütfen yanlış bilgilendirme yapmamaya özen gösterelim

Herşeyden önce, NVIDIA ekran kartlarında sizin söylemeye çalıştığınız "HD Hardware Acceleration (donanımsal hızlandırma)" tabi ki var.
    Tıpkı ATI Radeon kartlarında olduğu gibi, bazılarında 720p, bazılarında 1080p donanımsal hızlandırma özelliği vardır.

Eğer konunun ilk mesajını dikkatlice okursanız, bu olayı çok açık şekilde anlattım.
    Benim ekran kartımın 720p donanımsal hızlandırması var ve Microsoft'un web sitesinden indirdiğim 1080p dosyaları %25-30 işlemci kullanımı ile çok rahat şekilde izleyebiliyorum. Benzer şekilde, Power DVD Ultra 7.3 ile izlediğim Bluray ve Hd-Dvd filmlerde de sorun yok; çünkü yine ekran kartının donanımsal hızlandırması devrede.

Ancak MKV videolar için maalesef ekran kartının hızlandırması devre dışı.
    Dolayısıyla tüm yük işlemcinin sırtına biniyor. Bunun sonucunda benim mevcut işlemcim 1080p MKV dosyaları, CCCP MKV codec paketi ile oynatamıyor.

• benim sözünü ettigim. MKV ile de alakalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EXPANDER -- 21 Ağustos 2007; 15:11:30 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: EXPANDER
    Donanımsal 1080P HD DVD ve Blueray
    HD 2000 serisi ekran kartları 1920x1080 çözünürlüğündeki HD görüntüleri içerisinde yer alan özel UVD işlemcisi ile donanımsal olarak hızlandırabiliyor. Standart bir ekran kartında HD film izlerken işlemci %90 oranında çalışırken, HD 2600 içeren bir sistemde işlemci %15-20 seviyesinde çalışıyor. HD film izlerken aynı anda istediğiniz birçok uygulamayı rahatlıkla çalıştırabilir, işlemcinizden maksimum performans alabilirsiniz.

aradıgınız sorunun cevabı burada.

Bundan bir önceki mesajımı okudunuz mu ?
    Çok net şekilde, ekran kartının "HD Hardware Acceleration" özelliğinin MKV filmlerde devre dışı olduğunu söyledim.

Siz neye dayanarak, MKV filmlerde de bu özelliğin geçerli olduğunu söylüyorsunuz ?

Diyelim ki "öyle işte, Mkv için de geçerlidir" dediniz.
    O zaman bana, Microsoft websitesinden indirdiğim 1080p filmleri %25-30 işlemci kullanımı ile oynatırken, neden MKV (x.264) 1080p dosyalarda işlemcinin çakıldığını açıklar mısınız ? Ben cevap vereyim, birinde ekran kartının donanımsal hızlandırması devrede, diğerinde değil...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 21 Ağustos 2007; 15:24:23 >

• verdiğiniz codec ve filmi e6750 mi 2.0ghz e düşürdüğümde gayet rahat hiç takılmadan izledimki kaspersky filan birsürü program vardı cpu kullanımı yüzde 50 civarıydı hiç takılmadı 3.7 ghz de ise yüzde 10 gibi deerlerde zaten takılmadı yani e4400 yeterli gibi azıcıkta over clock yapınca gayet güzel olur
  • Evet, iki gün önce E4400 aldım, dün de Corsair 2x1Gb Xms2 Ram aldım ve huzura erdim ! Hemen Vista kurdum tabi.
    Sizlerle tecrübelerimi paylaşmak istiyorum.

Öncelikle hiç voltaj arttırmadan, sadece FSB değerini değiştirerek 2.8Ghz'ye OC yapabildim ve 20 sn.'de Super Pi aldım.
    Buna rağmen 1080p MKV codec'li filmleri oynatırken tek çekirdeğin kullanımı hemen %100'e dayanıyordu.
    Bu arada bir not, yukarıda örnek diye verdiğim 50 MB'lik Sample dosyasında bu sorunu yapmıyordu. Sadece 12 GB'lik filmin kendisinde yapıyordu.

Ben de bunun üzerinde CCCP codec'ten tamamen kurtuldum ve K-Lite Codec Pack'ın içinde Haali Media Splitter (MKV codeği) de olan STANDARD versiyonunu yükledim. Sonraki ilk denememde, 1080p filmleri sorunsuz şekilde izleyebildim. Halbuki ben daha önceden K-Lite Codec Pack'ın BASIC versiyonunu kullanıyordum ve onda meğersem Haali Media Splitter yokmuş.

Açıkcası belki de P4 2.8 Dual Core işlemcim bile yetecekti bana eğer en baştan K-Lite STANDARD versiyon kursaymışım.
    Neyse artık almış bulunduk ve aslında fena da olmadı; Vista süper hızlı çalışıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 23 Ağustos 2007; 13:14:54 >

• Merhaba 300 Sparta 1080p lik dosyasını indirdim ama partlar birleşince mkv uzantısı çıkmadı,
    bir kaç klasör ve .evo uzantılı dosyalar çıktı ama tüm codecleri denememe rağmen açamadım
    Google da arattım ama bilgi bulamadım, en azından mkv ye nasıl dönüştürebilirim?
  • quote:

Orjinalden alıntı: istipis
    Merhaba 300 Sparta 1080p lik dosyasını indirdim ama partlar birleşince mkv uzantısı çıkmadı,
    bir kaç klasör ve .evo uzantılı dosyalar çıktı ama tüm codecleri denememe rağmen açamadım
    Google da arattım ama bilgi bulamadım, en azından mkv ye nasıl dönüştürebilirim?

Aslında tam yeri burası değil ama, nereden indirdiğinizi söylerseniz inceleyip yorum yapabiliriz.
    Ben *.EVO uzantılı dosya görmedim şimdiye kadar.
  • Merhaba,

Ben de sonunda vistada yaşadığım bazı problemlerden sonra .mkv uzantılı 1080p dosyaları sorunsuz oynatmayı başardım. Batman Begins sample videosundan aldığım bir ss:

1080p MKV (x.264) filmler için E6550, E6750 mi ? __ E4400 aldım - SONUÇ :

İşlemcim x2 5200@2.8ghz. Görüldüğü gibi işlemci kullanımı oldukça makul seviyelerde. Yani herhangi bir çift çekirdek işlemci rahatlıkla bu videoları sorunsuz oynatabilir.
  • quote:

Merhaba 300 Sparta 1080p lik dosyasını indirdim ama partlar birleşince mkv uzantısı çıkmadı,

bu indirdiğiniz bluray disk içeriği.bunu Power DVD nin son sürümü ile izleyebilirsinz..
  • quote:

Orjinalden alıntı: tyll

quote:

bu indirdiğiniz bluray disk içeriği.bunu Power DVD nin son sürümü ile izleyebilirsinz..

PowerDVD ile izleyemiyorum çünkü,
    Hdcp destekli ekran kartı,HD DVD sürücü istiyor.

http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=892527

bu adresteki codecleri indirip anlatılanları yapmama rağmen bir türlü açamadım.

Yani elimdeki saf hali ile hd dvd içeriği.

Yalnız 720x480 .evo uzantılı sinema arkası çekimleri mplayer classic te oyanatabiliyorum ama iş 9gb lık .evo ya gelince hata penceresi geliyor.

Bir yerden convert programı edinip .mkv ye çevirmem lazım.

• Ben P4 işlemci ile izliyorum bu MKV uzantılı dosyaları..
  • quote:

Orjinalden alıntı:
    Açıkcası belki de P4 2.8 Dual Core işlemcim bile yetecekti bana eğer en baştan K-Lite STANDARD versiyon kursaymışım.

Evet en baştan K-Lite Standard versiyonunu kursaydınız Pentium D 2.8 işlemciniz rahatlıkla yeterdi bu işlem için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatz -- 23 Ağustos 2007; 17:53:00 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.