Şimdi Ara

1080p MKV (x.264) filmler için E6550, E6750 mi ? __ E4400 aldım - SONUÇ : (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
133
Cevap
0
Favori
12.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quadcore ile %15 çalışıyor işlemci 720p için
  • Ahh ahh bende 1080i ve 720pleri izlemek için E6750 alıcaktım derken dolar vurdur beni
  • Orjinalden alıntı: akif_tr
    core avg ile kalite düşüşü yaşandığına dair bir link var mı??

Core AVC ile kalite düşüşü olduğunu kendi sistemimde denedim.
    Önce Media Player Classic + Core AVC Pro ile 720p ve 1080p MKV (bu çok önemli, mutlaka MKV x.264 codec'li filmleri konuşuyor olmalıyız) filmleri denedim. Sonra da Matroska codec kurdum ve aynı filmleri bir daha izledim. Core AVC bariz şekilde görüntü kalitesini düşürdü. Örnek resmi şimdi koyamam, evde olmam ve en az 1 saat ayırmam gerekiyor.

Orjinalden alıntı: akif_tr
    core avg ile amd 3200+ ta bile 1080p filmleri ÇOK RAHATLIKLA izleyebilirsiniz.
    Burada en önemli olay, 1080p film derken neyi kastediyoruz.
    Yukarıda da söylediğim gibi, Microsoft sitesindeki 1080p görüntüleri %25-30 işlemci ile izleyebiliyorum.
    Ancak 1080p MKV (x.264) filmleri 10 FPS ile anca izliyorum, yani izleyemiyorum.

Orjinalden alıntı: akif_tr
    Ustelik artık coreavg yi ayrı yüklemeye de gerek yok. Kazaa lite codec packin son verisyonunu indirin istediğiniz hd videoyu çok az işlemci kullanımı ile izleyebilirsiniz. Ben standart versiyonunu öneririm.
    Eğer sadece K-lite codec kullanıyorsanız, MKV filmleri izleyebileceğinizi zannetmiyorum. Dolayısıyla siz MKV değil, başka codec'li filmlerden bahsediyorsunuz sanıyorum.

• Ayrıca yeri gelmişken;
    E6750 + 6600GT' de filmde takılma olur mu ki? 6600GT e.e su koy vermez değil mi? Nede olsa işlemciye yükleniyor codec ama ...
  • quote:

Orjinalden alıntı: metinalhan
    quadcore ile %15 çalışıyor işlemci 720p için

Önemli olan 720P filmin CODEC'i.
    Eğer TS ise, AVI ise muhtemelen ekran kartı devrededir. Bizim için önemli olan MKV uzantılı dosyalar ve MKV codec pack kurulu olması.
    Yoksa P4 2.8 Dual Core bile 1080p AVI filmleri %25-30 ile oynatabiliyorum, ekran kartının yardımı ile.
  • Senin verdiğin dosyayı verdiğin codec ile zoom player kullanarak açtım. Q6600 + X1950Pro ile sonuç aşağıdaki gibi

1080p MKV (x.264) filmler için E6550, E6750 mi ? __ E4400 aldım - SONUÇ :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnacoN -- 18 Ağustos 2007; 13:19:40 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: signore

quote:

Eğer TS ise, AVI ise muhtemelen ekran kartı devrededir. Bizim için önemli olan MKV uzantılı dosyalar ve MKV codec pack kurulu olması.
    Yoksa P4 2.8 Dual Core bile 1080p AVI filmleri %25-30 ile oynatabiliyorum, ekran kartının yardımı ile.

peki ben bişey sorucam bende mkv film arşivi yapmaya başladım yeni, 15 tane film oldu ve hepsi 720p ve ben bunları codec yüklemeden direk vlc player ile izliyorum, işlemci kullanımı da 720p de %15 i geçmiyo, verdiğin linkteki apocalypto 1080p de de %40 civarında gezindi.

acaba vlc player da kaliteden kısıyo mu ki öle olduğunu zannetmiyorum çok çok net bi görüntü alıyorum hepsinden de.

ama herhangi bi codec yüklemeden oynatabilisi ilginç değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trulli -- 18 Ağustos 2007; 13:26:59 >

• quote:

quote:

siz mkv sorduğunuz için belirtmedim yazdığım değerler mkv formatı 720p içindir
  • 1080 p filimi bn hd player programı il d945 xfx 7600 gt kullanıyorum hdtv desteği var hiç takılmadan sorunsuz izliyorum bir yandan çet yapıyorum herhangi bir takılma yok bende yani bence o kadar para vermeye gerek yok derim e6300 işini görürü bnce
  • Tahminim doğru çıktı. E6300 ile oldukça akıcı bir sonuç aldım. Hiçbir takılma yaşatmadı bana.

Test sistemi
    Core 2 Duo E6300 (stok)
    4x512MB ram
    Asus P5B
    Sapphire X1600XT ekran kartı.

• quote:

Orjinalden alıntı: trulli
    peki ben bişey sorucam bende mkv film arşivi yapmaya başladım yeni, 15 tane film oldu ve hepsi 720p ve ben bunları codec yüklemeden direk vlc player ile izliyorum, işlemci kullanımı da 720p de %15 i geçmiyo, verdiğin linkteki apocalypto 1080p de de %40 civarında gezindi.

acaba vlc player da kaliteden kısıyo mu ki öle olduğunu zannetmiyorum çok çok net bi görüntü alıyorum hepsinden de.

ama herhangi bi codec yüklemeden oynatabilisi ilginç değil mi?

İşlemcinizi göremedim ama, siz böyle söyledikçe acaba sorun bende mi demeye başlıyorum kendi kendime !

Sizde MKV codec yüklü olmadığına emin misiniz ? Video dosyası oynarken, sağda altta, saatin yanında hangi codec'in ikonu oluyor. Bende "Haali Media" codec kullanılıyor ve 720p filmleri güzel izlerken, 1080P MKV filmler çok kötü izliyorum.

• @signore

Sanırım için şimdi rahat eder

• İndirme işlemi bitsin bnde eklicem
  • Yardımlarını esirgemeyen herkese teşekkür ederim.

Gözüken o ki, benim E6550 gibi bir işlemci almama bile gerek yok.
    Olmazsa 2.el bir E6300 alacağım, birazcık OC ile fazla fazla bana yetecek bir işlemcim olacak 1080p MKV filmler için.

Son olarak sizden ricam, sisteminizde hangi codec'i kullandığınızı belirtmeniz ve işlemci kullanım yüzdesinin hiç %100 gibi seviyelere ulaşıp ulaşmadığı. Eğer 1 dakika boyunca sürekli %40-50-60 civarında ise sorun yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 18 Ağustos 2007; 14:07:03 >
  • quote:

Yardımlarını esirgemeyen herkese teşekkür ederim.

Gözüken o ki, benim E6550 gibi bir işlemci almama bile gerek yok.
    Olmazsa 2.el bir E6300 alacağım, birazcık OC ile fazla fazla bana yetecek bir işlemcim olacak 1080p MKV filmler için.

Son olarak sizden ricam, sisteminizde hangi codec'i kullandığınızı belirtmeniz ve işlemci kullanım yüzdesinin hiç %100 gibi seviyelere ulaşıp ulaşmadığı. Eğer 1 dakika boyunca sürekli %40-50-60 civarında ise sorun yok.

Divx codeclerinin yanında senin verdiğini kurdum ve tüm videoyu izledim %60'ı geçmedi.
  • bende de kasmadı d945 xfx7600 gt

• Bende klmcodec155 kullanıyordum ve 720p filmleri gayet güzel izliyordum şimdi linkini verdiğin codecleride yükledim bi fark göremedim... Yani eskiden bi yavaşlık yoktu şimdi de yok zaten...
  • quote:

İşlemcinizi göremedim ama, siz böyle söyledikçe acaba sorun bende mi demeye başlıyorum kendi kendime !

Sizde MKV codec yüklü olmadığına emin misiniz ? Video dosyası oynarken, sağda altta, saatin yanında hangi codec'in ikonu oluyor. Bende "Haali Media" codec kullanılıyor ve 720p filmleri güzel izlerken, 1080P MKV filmler çok kötü izliyorum.

işlemcim 2.6ghz e oc lanmış x2 3600+

şimdi bende şöle bi durum var, lite code pack ü yükleyip bsplayerla izlediğimde sizinde dediğiniz gibi haali media codec çıkıyo.
    ama herhangi bi codec pack yüklemeden vlc player ile izleyince orda herhngi bi icon çıkmıyo ve gayet güzel seyredilebiliyo.

her iki durumda da 1060p lik mvk filmler de herhangi takılma ve kasılma olmuyo.
    işlemci kullanımı da 720p lerde max %20 1080p lerde de %40 oluyo.

bence de öle çok para vermenşze gerek 6300 yada 6450 gibi bi işlemci ile çok rahat sorunsuz bi şekilde izleyebilirsiniz.

• Arkadaşlar bende de aynı codecle yapılmış 5 gb üzeri dosyalarda takılmalar ve seslerde gecikmeler oluyor. Normal mi sizce? sistemim imzada. overlocksuz kullanıyorum şu anda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ColdShadow -- 18 Ağustos 2007; 19:59:35 >
  • Elimde bahsettiğiniz şekilde bir iki dosya mevcut ama boyutları küçük olduğu için test etmem herhangi bir anlam ifade etmeyecek. K-lite kodek paketinin tam sürümü ile herhangi bir sdorun oluşturmadan seyredilebilmesi lazım. Ayrıca VLC ile ilgili sorulara gelince VLC'nin görevi zaten herhangi bir ek bileşene gerek olmadan ses ve görüntü dosyalarını oynatması. İzlenmesi ve kontrolleri benim hoşuma gitmez ama iyi iş çıkarır. Hali hazırda kullandığım P4 1.6 işlemci bile 720p filmleri oynatırken sorun çıkarmıyor. Fakat arka planda çalışan programları biraz kısmam gerekiyor. Matruska ile kodlanmış HD filmleri izlerken işlemci üzerine binene yükü hafifletmek için günlük arka plan uygulamalarını (Antivirüs, spy gözlemcisi, hizmetler, torrent, emule, vb.) gözden geçirirseniz e4*** serisi için bile herhangi bir zorlama olmaması gerekiyor. Kaldı ki e6**** serisi bir işlemci zorlansın. Fakat dosya büyüklüğü sebebiyle her ne kadar işlemci yük altına giriyorsa da oynatma ortamınında sağlıklı olması gerekir.
    Hdd'den çalışıyorsa alışveriş hızı ve durumu, DVD'den ise (ki HDDden daha fazla okuma problemi çıkarır) durumu en az işlemci kadar önemli. Okumak için medyayı veya HDD'yi zorlayarak boşuna bir ek yük bindirmiş olursunuz. Test sisteminde bu ayrıntıyı da gözden geçirirseniz çok daha iyi olur.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.