Şimdi Ara

1080p 60hz ve GTX 1070/1060

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
1
Favori
1.758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yakın zamanda yeni bir sistem toplamayı düşünüyorum. İşlemci olarak Ryzen 1600x veya 2600x henüz karar vermedim + GTX 1070 düşünüyorum ama araştırmalarıma göre forumlarda 1080p 60hz monitörde GTX 1070 fazla geleceği için çok sorun yaşarsın diyende var de var gayet iyi performans verir diyende var. Bunun yerinde 6 GB 1060 tavsiye ediliyor ama nedense ona sıcak bakamıyorum.Hani yanlışım varsa düzeltin fakat 1060'ın ömrü biraz kısa gibi geliyor.Bundan 2-3 sene sonra oyunlarda ciddi fps kaybı yaşatıp grafik kalitesini medium ayarlara çekecekmiş gibi bir algı yarattılar gözümde.

Sizin tavsiyeniz ne olur bu yönde ? 1080p 60hz monitörde GTX 1070 mi alayım yoksa 1060 yeterli olur mu ? Ayrıca vereceğiniz örneklerde kart marka ve modellerini de belirtebilirseniz gerçekten çok yardımcı olursunuz :)

• 1080p 60 hz monitörde 1070'in fazla gelmesiyle ilgili bir sorun yaşamazsın. 1070 neredeyse bütün oyunlar 1080p'de 60'dan fazla fps alacağın için kullanacağın monitörde 60 fps üstünü hissedemezsin.

Bütçen musaitse tabiki 1070 almalısın tartışmasız. Yalnız aklıma bir şey takıldı. Elinde belirli monitör var ve bu monitöre göre ekran kartı seçmeye çalışıyorsun ve bu sırada da bütçen musaitken seviye düşürmeyi göze alıyorsun. 1080p 60hz'Ye 1050ti da yeterli olacaktır bu mantığa göre 1050ti da düşünebilirsin.

sen alabileceğin en üst seviye ekran kartını al 1080p 60 hz iyidir. İmkanın olursa 1080p 144hz monitöre geç ozaman 1070 için ideal olacaktır. Performans istiyorsan dahili bileşenleri yüksek seviyede tut. Monitör sorun değil
  • 1060 dediğimiz kart 1080P Ultra 60 FPS kartıdır.

60Hz panel ile 1070 kullanmanın anlamı yok.
  • bugun bile 6gb 1060 ın ultra 60 fps veremediği oyunlar oluyor 1080p de o yüzden uzun vadeli planlar için 1070 almanız daha mantıklı olur.1180 serilerinin gelmesiyle 1080*p de top graifk alma 6gb 1060 dan 1070 e gecıcek buyuk ıhtımalle.Ben son 3 ekran kartımı asus rog strix aldıgım icin (gtx660,970,1080) ve hiç sorun yaşamadıgım için asus rog strix öneririm.

ekstra olarak diyelimki gtx 1070 aldınız ve ilerlemeli bir oyunda 70-90 arası fps alıyorsunuz ultra ayarlarda.Oyunun vsnyc özelliğini acarsanız sistem 60 fps e kitleyecektir ve sdizin youn keyfinizde hiç bir değişim olmayacaktır.Size getirisi ise ekran kartı 70-90 arası fps verecegım dıye kasacagına sureklı 60 fps verecegınden kendını kasmayacaktır mesela 55-60 santıgrat derece sıcaklıkta kendını kasmadan oyunu full oynayabıleceksınız.Yaz vaktı uzun oyun seasnları ıcın benım acımdan ıc rahatlatıcı oluyor.

Onümüzdeki 6 ay içinde shadow of the tomb raider,assasin creed odyses,resident evil 2 remake,metro exodus,just cause 4,divison 2 gibi yükske grafık kullanan oyunlar gelıcek emin olun 1070 ın gücüne ıhtıyac duyarsınız

• g3nj kullanıcısına yanıt
    Peki 1070 alsam darboğaz yapar mı Ryzen 1600x ve monitör ile birlikte . 1050ti baya bir sistemi düşürmek gibi geliyor bana. Günümü kurtarır ama 2-3 sene sonrası için ayar kısabilirim düşüncesi kafamı karıştırıyor . 1060 ti olaydı aslında 0 sıkıntı olacaktı ama şimdilik sanki 1060 en mantıklı çözüm gibi geliyor.
  • Tulpar 1988 kullanıcısına yanıt
    Aynı düşüncedeyim . 1060 şuan için iyi gibi dursa da piyasa o kadar hızlı değişiyor ki ve her sene sistem değiştirmediğimden bir kere alayım tam alayım kafasındayım . GTX 1060'ın testlerini izledim performansı iyi ama sanki 2 sene maksimum ömrü var gibi geliyor bilemiyorumu. Ha gerçi öyle aşırı fps manyağı değilim kalkıp 120 den aşağı inmesin yoksa tribe girerim gibi beklentim yok. Amaç grafiği en kötü High yapıp akıcı bir fps almak.Bu ister 60 olsun ister 500 olsun fark etmez oyun aksın bana yetiyor .
  • SPHAR3X kullanıcısına yanıt
    planınız 4 yıl falan aynı sistemi update etmeden kullanmaksa 1070 daha mantıklı olucaktır.Ama su an butceyı cok zorluyorsa 6b 1060 almanızda dünyanın sonu degil yani.Valla ekran kartı firmaları sömürücü oyun firmaları pc oyuncusu için vurdumduymaz.2017 ocakta gtx 1080 le 4k oyun oynarım diye aldım.eski oyunlar haric 4k ultra 60 fps görmedim.ps4 pro aldım 2018 nisan da adamlar o kucuk konsola super grafık oyunları k 30 fps oynattırıyor.kısacasısu sony 4k 60 fps vaat eden konsol yapsa bir daha pc ye kurus yatırmam.Dunyalar kadar para oduyoruz optımızasyonlar rezalet.Istersenız 1060 ı alın 2-3 yıl tadını cıkarın bakarsınız ılerde playstatıon 5 degıımız gıbı bır sey olur pc de sadece onlıne pvp oyunlarını csgo,pubg vs oynarsınız.Oyle bır planda yapılabılır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ALINIK GTX 1080 - 1080 Tİ
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • GTX 1060 6GB ile Rise of the Tomb Raider, Tom Clancy's Ghost Recon Wildlands, GTA V (MSAA açılması durumunda), The Witcher 3 Wild Hunt (Hairworks açılması durumunda) vb. birçok oyun Ultra ayarlarda sıklıkla 60 karenin altına düşer. Ben GTX 1080 kullanıyorum ama GTX 1060 öyle bir anlatılıyor ki kullandığım karttan şüphe ediyorum bazen sorunlu mu diye. Hoş kendim de sırf merakımdan 2 tane GTX 1060 6 GB kullandım. ULTRA ayar açmaktan kastı ne insanların onu da çözebilmiş değilim. Ha derseniz ki MSAA, Hairworks gereksiz o zaman onun adı ULTRA ayarlarda oyun oynamak olmuyor. Ben Wildlands'ta GTX 1080 ile 60 karenin altına düşüyorum bırakın 144 Hz monitörü beslemeyi. Ara ara GTX 1050 Ti gibi kartları alan insanların satış sitelerindeki yorumlarını okuyorum adam her şey ULTRA ayarda oyun oynadığını yazmış. Sanırım 15 kare ile oyun oynamaktan zevk alıyorlar. Yanlış anlaşılmasın GTX 1060 6GB 1080p 60 Hz monitör için oldukça yeterli ve tercih edilebilir bir kart ama GTX 1060 6GB mutlak olarak 1080p 60 Hz ULTRA ayar kartı değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -dehşet- -- 11 Temmuz 2018; 10:58:42 >

• İlk çıktığında almıştım Strix 1070 OC modeli. İlk aldığımda 4790K ile kullandım şimdi 7700K ile kullanıyorum. İkisinde de problem yok, fazla gelme gibi bir durum da yok. Yani güncel AAA oyunları ultra açtığınızda zaten 55-70 FPS arası alıyorsunuz 1080p ekranda. Yani 60Hz panel varsa V-synch açıp her oyunu iyi bir şekilde oynarsınız. Bence 1060 almayın, yeni seriler çıktığında bilinçli eskitme yapıyorlar zaten driver ile performans kaybı yaşıyor kartlar. Hatta bana kalırsa bu seriyi artık hiç alma biraz daha bekle yeni serinin xx60 modelini alırsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -dehşet-

GTX 1060 6GB ile Rise of the Tomb Raider, Tom Clancy's Ghost Recon Wildlands, GTA V (MSAA açılması durumunda), The Witcher 3 Wild Hunt (Hairworks açılması durumunda) vb. birçok oyun Ultra ayarlarda sıklıkla 60 karenin altına düşer. Ben GTX 1080 kullanıyorum ama GTX 1060 öyle bir anlatılıyor ki kullandığım karttan şüphe ediyorum bazen sorunlu mu diye. Hoş kendim de sırf merakımdan 2 tane GTX 1060 6 GB kullandım. ULTRA ayar açmaktan kastı ne insanların onu da çözebilmiş değilim. Ha derseniz ki MSAA, Hairworks gereksiz o zaman onun adı ULTRA ayarlarda oyun oynamak olmuyor. Ben Wildlands'ta GTX 1080 ile 60 karenin altına düşüyorum bırakın 144 Hz monitörü beslemeyi. Ara ara GTX 1050 Ti gibi kartları alan insanların satış sitelerindeki yorumlarını okuyorum adam her şey ULTRA ayarda oyun oynadığını yazmış. Sanırım 15 kare ile oyun oynamaktan zevk alıyorlar. Yanlış anlaşılmasın GTX 1060 6GB 1080p 60 Hz monitör için oldukça yeterli ve tercih edilebilir bir kart ama GTX 1060 6GB mutlak olarak 1080p 60 Hz ULTRA ayar kartı değildir.

• -dehşet- kullanıcısına yanıt
    Yani aslında izlediğim bir kaç videoda zorlanıyor gibiydi kart.Akıcı bir performansı var ama kesinlikle güven verici değil.Bu yorumdan sonra sanırım 1070 iyi bir tercih gibi duruyor.
  • acaluka kullanıcısına yanıt
    Black Friday zamanında Almanya'dan alacağım.O zamana kadar çıkma ihtimali var mıdır yoksa daha uzun süre beklemek mi gerek.Bu arada Strix benimde çok hoşuma gidiyor ama kürek gibi yapmışlar :D Benim midtower kasaya sığmaz korkusu yaşıyorum. Acaba boyutlarını nereden bulabilirim ? Hiçbir yerde cm cinsinden bulamadım boyutunu.
  • Teşekkürler
  • 1080p ultra kartı gtx 1060 diyenlere sadece gülüyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • acikcasi ben internetteki testlere felan guvenmiyorum eger imkanin varsa o kartlara sahip olan birilerinden rica et ve kartlari dene bende 1070 mobil var internetteki performans testleriyle alakasi yok buzun icindemi tutuyolarsa artik testlerde laptopu anlamiyorum
  • 1060 senin icine sinmemis sen 1070 al.
    islemci de i5 8400 al oyunlarda r5 1600x'i deliksiz cok rahat geciyor ayrica anakartlari daha ucuz. ram sikintisi da yok hem.
  • AAA oyunlar oynuyorsan 1070'in yetmediği oyunlarla bile karşılaşabilirsin mesela witcher 3 hairworks acıldıgında 60 fps anca alıyorum gtx 1070 kullanıcısı olarak,işlemcim 2600x.
  • Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt
    Sayın çok bilmiş ayarlar köklendimi yavaş versin gtx 1060 sabit 60 fps yi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SPHAR3X

Black Friday zamanında Almanya'dan alacağım.O zamana kadar çıkma ihtimali var mıdır yoksa daha uzun süre beklemek mi gerek.Bu arada Strix benimde çok hoşuma gidiyor ama kürek gibi yapmışlar :D Benim midtower kasaya sığmaz korkusu yaşıyorum. Acaba boyutlarını nereden bulabilirim ? Hiçbir yerde cm cinsinden bulamadım boyutunu.
    Standart MidT kasalara sığar hocam sıkıntı yok, ben de MidT kullanıcısıyım. Sıvı soğutma radyatörü ön panelde takılı, buna rağmen 4-5cm fark kalarak sığıyor. Black Friday'e kadar 1160 ve 1150 gibimodeller bile çıkmış olur. Ağustosta 1180 ve 1170 çıkacaktı bildiğim kadarıyla.

EDIT: Bu arada uzunluğu 29.9 cm hocam, Google'da Asus Strix 1070 dimensions yazarsanız bulabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acaluka -- 12 Temmuz 2018; 7:38:18 >
  • Aslında aralarında çok büyük fark göremedim.Intel 140 fps alırken AMD 137 135 civarında o da hissedilemeyecek derecede düşük fps kaybı.Sırf bu küçük fark için bence değmez.Elimde şuan FX 8150 var ve soğutma sistemim ona göre aldım.AMD'yi seçmemin bir sebebi de soğutucudan tasarruf.Ha belki o zamanki maddiyata göre R5 yerine R7 alabilirim o zaman kaybı tamamen sıfırlarım.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.