Şimdi Ara

1080p 60hz ve GTX 1070/1060 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
1
Favori
1.758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bütçeniz var ise GTX 1070 tercih etmeniz daha iyi olur düşüncesindeyim. İleriye dönük bir yatırım olarak düşünülebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Gardiyan- -- 12 Temmuz 2018; 13:45:37 >
  • ilerisini düşünerek gtx 1080 ve i5 8400 aldım 1080p 144hzde her şey fullde çok rahat 120 fps üstü veriyor. çok memnunum ileride sıkıntı çıkarırsa en fazla işlemciyi değiştiririm
  • Dolar yüksek olması ve madenciler yüzünden artan fiyatlar sizi yanıltmasın verdiğimiz paranın karşılığı değil bu kartlar 2 sene önce piyasa düzgünken 1200 tl civarına 1060 alınabilmekteydi 1050 ti 650 tl civarıydı psikolojik olarak 2000 tl gibi yüksek rskamlar verip performanslı bi kart aldıgımızı düşünüyoruz ancak durum öyle değil 1060 orta karar bi karttır 1050 ti kullanmaktayım günümüz oyunları içim giriş seviyesi basit bi karttır 1070 in altına düşmeyin ciddi performans istiyosanız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İmzamda görebileceğin gibi Ryzen 1600 @3.8Ghz ile GTX1080 Gaming X kullanıyorum ve gayet memnunum.
    Sadece bugünü düşünme sistemi kurarken. Bir kaç yıl idare etsin en azından. Şimdi kıtıkıtına sistem kurarsın seneye çıkan oyunlarda 60fps göremezsin. 1600x veya 2600x gayet güçlü işlemciler almışken yenisini almakta fayda var. Ryzen alırken dikkat etmen gereken en önemli nokta RAM'lerin frekans ve gecikme süreleri. Performansa etkisi büyük.

Bir çok oyunda ayarlar sonda 150fps üzeri alıyorum ve bu sistemi TV'ye bağlı kullanıyorum. Yani 60fps'den yukarsının bana faydası yok bu yüzden bazı oyunlarda Vsync açık kullanıyorum. Bu sisteme 4-5 sene dokunmadan kullanmayı planlıyorum.
  • Bende gtx 1060 6g almayı düşünerek yola çıkmıştım şimdi amazondan 1080 mi kovalasam yoksa xx70 mi beklesem bilemiyorum 1060 şuan lik günü rahat kurtarır ama benim gibi temizlik haricinde 4 5 sene ugrade yapmak istemiyorsan orada çok yetersiz kalır bence .

• quote:

Orijinalden alıntı: MogoLKhan

Sayın çok bilmiş ayarlar köklendimi yavaş versin gtx 1060 sabit 60 fps yi.
    Aynen kesin tecrübe etmişsindir sayın internet testi kopyala yapıştırcısı
  • Peki 2600x mi yoksa 1700 mü ? Ya da 1600x yerine 2600x vermeye değer mi ?
  • SPHAR3X kullanıcısına yanıt
    Düz 2600 net.

• quote:

Orijinalden alıntı: SPHAR3X

Peki 2600x mi yoksa 1700 mü ? Ya da 1600x yerine 2600x vermeye değer mi ?
    1600x ile 2600x arasında 300TL fark görünüyor Vatanbilgisayar'da. Bu farka değecek bir performans farkı yok iki işlemci arasında.
    Bunun yerine 1700 almak BENCE daha mantıklı. Yine 1600x ile 1700 arasında oyunlarda fark olmaz ama işlemci gücü açısından fark olur. Bu işlemciyi de çok rahat 3.8-3.9Ghz seviyesine OC yapabilirsin. Ben 1600'ü tüm çekirdekler 3.8Ghz'de 1.32V kullanıyorum. 4.0Ghz için 1.4V veya üzerine çıkmak gerekiyor ki bence gereksiz. En verimli aralık 3.8-3.9Ghz arası.

Anakartı alırken x400 serisi yeni nesillerden alman daha mantıklı olur. Hem ram uyumluluğu da artık sorun olmayacaktır bu anakartlarla hem daha rahat OC yaparsın hem de ilerde upgrade için daha iyi olur.
    Anakart ve ekran kartı bakarken MSI kampanyalarına göz at derim. Arada güzel oyun hediyesi falan oluyor. İster oynarsın ister oyun kodunu satarsın. Far Cry 5 oyun kodu olursa uygun fiyattan talip de olurum

• İşlemci konusunu tekrar düşünüceğim ama anakartta x400 serisinin maşallahı var :) B350 kurtarmaz mı ?
  • nkvelioglu N kullanıcısına yanıt
    Düz ve net insanları severim . Fazla lafa gerek yok koy cebe devam et diyorsun
  • Aynı sorunu yaşıyorum. İ5 8400 işlemci ile gtx 1070 alacağım ama monitorum 1080p 60hz bir problem olmaz dimi darboğaz gibi? Belki aylar sonra param artarsa 2k monitor alır devam ederim? Ancak bunu yapana kadar herşeyi sorunsuz oynayabilir miyim?

• FaLkenAuGe kullanıcısına yanıt
    Aramıza hoş geldin :) Benim araştırmalarıma göre darboğaz yapmıyor fakat yüksek fps alamıyorsun fazla. Yani 60 civarı oluyor ki bu da benim için yeterli oluyor.Ha ileride 2k monitörler ucuzlayınca veya 144hz e geçeriz durum tamamen ortadan kalkar diye umut ediyorum.
  • Ryzen 7 lerin oyun performansı olarak kendi nesillerinin x600 işlemcilerinden hiçbir farkı yok. Sadece oyun amaçlı alıyorsanız onları unutun. Eski nesil işlemciyi sıfır almak her zaman mantıksızdır. Eski nesli alacaksam ikinci el alırım yani. X işlemciler 1500x istisnası dışında hepsi için geçerli olacak şekilde gereksizler. Ekledikleri fiyat farkını hak edecek bir ekstraları yok. 2600 ile 2600x arasında da sadece soğutucu farkı var. İşlemci aynı işlemci ki bütün ryzen x işlemciler düz versiyonlarıyla aynı 1500x hariç. Soğutucular arasında da fiyat farkına değecek kadar uçurum bir fark yok. İki soğutucu da 4 ghz da oyun oynattırıyor. Bu yüzden 2600x almak için bence geriye bir sebep kalmıyor. Ha ben olsam ne alırdım derseniz z370 yanına i5 8400 alırdım. Yıllar sonra yetmediğinde 9700k ya yükseltip overclock basardım. Millet ryzen platformuna 2 nesil daha gelecek diyor da fark edemedikleri şey çıkacak son işlemcinin dahi oyunlarda bir overclocklu 9700k etmeyeceği. 2 nesilde aradaki farkı kapatabileceklerine hiç inanmıyorum. Birazdan ryzen fanları beni topa tutmaya çalışabilir. Sorun değil. Kimse gelecek hakkında kesin konuşamaz. Benim beklentim bu yönde. Siz inanmayabilirsiniz. Bu arada bahsi geçen bütün işlemciler için 1080p de gtx 1070 en ideal ekran kartıdır. Hatta 1080 de işlemci yoran oyunlarda ufak darboğaz göze alınıyorsa alınabilir. Yüksek çözünürlükler için ve anti aliasing açacaklar içinse istenilen her ekran kartı alınabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 13 Temmuz 2018; 15:32:47 >

• SPHAR3X kullanıcısına yanıt
    Düzgün bir oc işlemi için en azından x300 serisinden bir model almanı tavsiye ederim. B350 serisinde VRM üzerinde soğutucu ya çok küçük ya da hiç yok. İşlemciyi 4.0Ghz'e veya daha yukarı oc edeceğim dersen anakartında aşırı ısınmalar görebilirsin. X400'lerin çıkmasıyla uygun fiyata bir x370 düşürebilirsin bence.
  • Ekran kartında tamam ama işlemcide OC yapmadım şuana kadar.Geçen benim FX 8150 yi 1 tık arttırdım 3.6 dan 3.8 yaptım.Voltajı da bir tık arttırdım tavsiye edilen şekilde ama nedense ekran yanıp sönmeye başladı vs direk işlemi geri aldım İşlemciye OC yapmayı tam anlamıyla çözene kadar dokunmama kararı aldım
  • Bazi oyunlarda 1080p 4xaa 1070i bile zorluyor

• Yetersiz mi kalıyor yani ? 1070 kullanıp ayar kısmak harbi adama koyar
  • quote:

Orijinalden alıntı: SPHAR3X

Yetersiz mi kalıyor yani ? 1070 kullanıp ayar kısmak harbi adama koyar
    Yavas yavas deux ex ile birlikte

• Fullhd 60 hz monitörle Zotac 1060 kullandım wicher da herşey açıkken kart %100 çalılıyodu ve 60 kare veriyodu. Bomba filan atarsam belki 55 e düşüyordu. Yani kart ilk çıktığında (amazondan 850 liraya almıştım) fullhd için f/p kartı idi. Tabi kart bu durumlarda sürekli tam güç çalışıyodu ve ısınıyodu.

Sonra kampanyadan 1080 aldım. Kartı testler harinç %100 çalıştıramadım.

Maddi güç varsa daha iyisini almak iyidir. Ama bütçe yetmiyosa 1-2 ayar kısıp aynı kare sayısı alınabilir.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.