Şimdi Ara

1080i mi yoksa 720p mi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
7.154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet arkadaslar 3 sene önce ilk çıktığında gidip 5 milyara almış bulunduğum 42'' lg lcd tv'm var.
    konsolumu av kablosuyla bağlıyorum yanlız şöyle bir sorun var ekran ayarların 720p ve 1080i olmak üzere 2 seçeneği destekliyor televizyonum. bunun arasındaki temel farkı az çok anladım nette araştırarakç şimdi sorum kalite olarak hangisi iyidir bir de bu ayarın 3K üzerinde herhangi bir etkisi var mıdır. genel olarak yarış ve fps oyunları oynuyorum bu arada şimdiden teşekkürler.

• valla aldığın lcd neyi destekliyorsa çözünürlüğü ona getir derim ben

1680 1050 destegi yokken ben max 1980 e 1050 mi ne onu yapıyordum bir sorunda olmuyo korkma 3k verecek diye alakası yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Team NINJA -- 29 Ocak 2009; 18:41:12 >
  • 720 tabiki.
  • 720p nin daha net görüntü verdiği iddia ediliyordu. forumda da böyle bir konu vardı.
  • 720p tercihin olsun arkadaşım.ama yinede deneyerekde görebilirsin aradaki farkı ;)
  • 1080p'den şaşmıyorum. Oyunlar da on numara görüntü ama lanet olasıca çoğu oyun 720p
  • HD ready ve full hd arasıdan fiyat farkı eskisi kadar yok ve kesinlikle kullanma amacınıda konsol ise full hd yönelmelisiniz ilerde oyunlar 1080p olunca (Yeni konsolar çıkınca) keşke demeyin .

720p oyunlar 1080p tv de 720p tv ye göre daha kötü gösteriyor demek yanlış olur sen gidipte düşük model bir full hd tv de 720p oyun açarsan ve full hd tv de 720p kötü gösteriyor demek yanlış olur. Ben hem full hd hemde hd ready tv de x360 ve hd film izledim full hd tv 40M87, hd read olarak 32R81 kullanındım vede hd tv araştırmalarımda full hd tv lerdeki teknolojinin hd readlere göre daha iyi olması full hd tv nın nerdeye bütün kurvarda hd ready den daha iyi oluduğu kanıtlıyor ..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PS4 Slim mi yoksa normal mi?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Full HD'de olmasına rağmen RE5'de gördüğüm kırılmadan dolayı 720P'de kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F@ruk -- 29 Ocak 2009; 21:02:37 >
  • Arkadaş, size 1080p'i değil 1080i'yi sormuş. Film izlemekten ziyade oyun oynarken 720p'yi 1080i görüntüye tercih etmen daha iyidir. Progressive görüntü daha keskin bir görüntü verir ve gözünü daha az yoracaktır. Ayrıca, yeni nesil konsollarda çoğu oyun 720p çözünürlüğü ile gelir, yani 1080'e getirmen görüntüyü çok bir şey kaybettirmez.
  • Yinede 1080p çözünürlük en iyisi. 720p'yi sevmiyorum.
  • 720prograssive
  • ben samsung le32a451 modelini aldım geçen hafta.fullhd olmamasına rağmen xboxta ayarlardan 1080p seçebiliyorum.ayrıca 1080i yi de seçtiğimde 720p den daha iyi görüntü veriyor.neden acaba
  • TV 1080p görüntüyü 720p'ye ayarlıyordur.

720p'de ekranda ki objeler daha büyük gözükür ama 1080p çözünürlüğünde ekranda ki objeler daha küçük gözükür.

Bana göre ekranda ki objelerin küçük görünmesi göze daha hoş geliyor. 1080p'den şaşmam.
  • 1080i'de görüntü 720p'ye göre yarısı kadar tarama gerçekleştiğinden 720p daha tamiz görüntü verir. 1080i'de satırlar tek çift olarak ikiye ayrılır ve panel her defasında bunlardan birini tarar, oysa 720p'de panel her defasında baştan aşağı taranır. 720'de çözünürlük daha düşük olmasına rağmen daha temiz görüntü elde edilmesinin nedeni de budur.

Sonuç; kesinlikle oyunlarda 720p...
  • destekliyorsa 1080p
  • quote:

Orjinalden alıntı: tacoist06NL

evet arkadaslar 3 sene önce ilk çıktığında gidip 5 milyara almış bulunduğum 42'' lg lcd tv'm var.
    konsolumu av kablosuyla bağlıyorum yanlız şöyle bir sorun var ekran ayarların 720p ve 1080i olmak üzere 2 seçeneği destekliyor televizyonum. bunun arasındaki temel farkı az çok anladım nette araştırarakç şimdi sorum kalite olarak hangisi iyidir bir de bu ayarın 3K üzerinde herhangi bir etkisi var mıdır. genel olarak yarış ve fps oyunları oynuyorum bu arada şimdiden teşekkürler.
  • biraz yabancı forumları araştırdım şöyle bir olay varmış:
    önemli olan sizin tv'nizin native resolution'uymuş buna göre benim tv 1300x bilmemkaç böyle olunca sanırım 1080i'yi seçmek daha iyi sonuç veriyormuş bu yüzden monitörünüzün/tv'nizin çözünürlük standardına göre seçmek gerekiyormuş en iyi kalite için.
  • 720o
  • quote:

Orjinalden alıntı: ryu_hayabusa

valla aldığın lcd neyi destekliyorsa çözünürlüğü ona getir derim ben

1680 1050 destegi yokken ben max 1980 e 1050 mi ne onu yapıyordum bir sorunda olmuyo korkma 3k verecek diye alakası yok.

ryu'nun dediği doğruymuş ciddi bir araştırdm forumda. sonuçta olay tv'nizin standardında bitiyo. yine de şahsi görüşüm esasında 720p ile 1080i arasında çok çok az bir fark var ki bu çoğu zaman bile fark edilmiyor.
  • sıralama sanırım şöye 720p<1080i<1080p
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.