bu 1066(oc) olayını anlayamadım anakartımın üzerinde yazıyor. direk 1066 mhz ram alsam çalışırmı?
aldığım yer 800 mhz lik rami 1066 ya oc edebilirsin 1066 direk calışmaz dedi. internette araştırırken ise birinin yorumunu gördüm.
chipset 800 mhz desteklidir ama anakartın üreticisi onu overclock etmiştir bu sayede 1066 mhz destek veriyordur direk 1066 mhzlik ram takabilirsin şeklindeydi.
biri izah edebilirmi?
benim anakartta oc ile 1066mhz destekliyor yani fsb arttırınca ram mhz leride artar ama otomatik 1066mhz mod yok o konuyu bende tam bilmiyorum biraz uzağım tam bilmiyorum yanlış yönlendirmiyim
yani düşünüyorum oc yazmalarında bi mantık yok onlar yazsada yazmasa biz yükseltebiliyoruz. ama emin olmadanda almak istemiyorum acılan ürüne geri iade almıyorlar
nihayet aradığım bilgiye kavuştum gigabyte sitesinden desteklenen ramler kısmından buldum ve .malsef desteklemiyormuş kart gerçek olarak 800/667/533 destekliyor bu tarz kart alıcak arkadaşlar sakın ola kanmasınlar !
malesef anısı banada oldu anakart 1333fsb destekliyor ama 1066 ram desteklemiyor ne garip değilmi 667mhz çalışıyor şu an ramlar ondan en ucuz p35