Şimdi Ara

1333 Mhz ramlarimi 1600 mhz ram alarak degistirmek istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Oncelikle Merhaba Dostlar bende olan 4 tane 4 gb ramlerin ikisi 1333 mhz diger ikisi 1600 mhz basliktada dedigim gibi 1333 mhz olan ikisini 8 gb 1600mhz ile degistirmek istiyorum boylece 16 gb ramdan 24 gb ram olmus olucak (anakartin destekledigi max gb) hemde 1600 mhz olucak

hangi tur ram alsam karar veremedim yada boyle bisey mantikli olurmu yardimci olursaniz sevinirim 4 ramide CPU-Z olarak koyucam almak istedigim ornek 2 tane ramide link olarak birakicam

1333 Mhz ramlarimi 1600 mhz ram alarak degistirmek istiyorumwww.hepsiburada.com
    Kingston ValueRam 8GB 1600MHz DDR3 Ram (KVR16N11/8) Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/kingston-valueram-8gb-1600mhz-ddr3-ram-kvr16n11-8-pm-bd301526

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NESSOSU -- 20 Şubat 2023; 19:42:46 >

• Sistem nedir?

• Rindaman kullanıcısına yanıt

sistemim i7 950

Sapphire Pulse AmdRadeon RX 580 8G

motherboard GA-X58-USB3

• NESSOSU kullanıcısına yanıt

Bende 2133 mhz ramler var. Team Extreme. 4x4gb

Bir de 990x işlemci var tesadüfe bak. Bir süredir anakart arıyorum.

1333 >> 1600 geçişi fark yaratmaz.

İstersen işlemciyi ramleri falan satarım.

hatta 8gbx3 1600 mhz bellekler var.

990x oc ederken 1600 ramlerin çarpanlarla çok uyumlu olduğunu göreceksin o da var tabi.

yani almali miyim? bu arada mavi ekran aliyorum bazen birde oyunlarda bi anda cokmeler yasiyorum belkide buna cozum olur

• Şimdi şöyle, önce kendi sisteminde ram slotlarını test etmen lazım.

Çökmeler anakartın belki yavaş yavaş ayvayı yediğini söylüyordur o yüzden ilk başta

Belleklerini memtest ile kontrol etmen lazım.

Bellekler sağlam çıkarsa diğer iki soketi de bellek takarak test etmen lazım.

Slotların sağlam olduğunu belirledikten sonra işlemciyi test edecek program da kullanman lazım.

Ramleri güzelce test ettikten sonra

The Intel® Processor Diagnostic Tool

İle İşlemciyi stok hızlara alıp sistemi öyle test etmen lazım.

Bellek slotları ve işlemciden emin olursan anakart düzgün çalışıyor demektir.

Şimdi bu mevzuları aydınlattıktan sonra şunu da söyliyim.

Bende 990x sistem var ama 6700k sistem de var ben genelde sistemlerimi elden çıkarmam yedek olarak tutarım dolayısı ile karşılaştırma imkanım da oluyor.

990x 6 çekirdek cpu hız aşırtınca kendinden 5 nesil sonraki 6700k işlemci hızlarına geliyor. cinebench r20 testinde 1000 puan alıyor. 6700k da bi tık fazla 1050 falan alıyor.

Tabi hız aşırtınca biraz daha 1100 - 1250 falan buluyor.

Şimdi 990x işlemci hız aşırtınca 5600x yarı hızında bir işlemci, 3400 lira 5600x ve ikinci el 2250 liralık b550 anakart ile de çok daha iyi bir performansa kavuşabilirsin.

İşlemcinin ikinci elleri karaborsa çünkü sıfır alman gerek.

Bunları da belirtiyim. Olay maksimum fiyat performansa optimum bedel ile ulaşmak. Öyle sana satayım falan çok bi ısrarım yok.

Fiyatları aklında iyi düşün. Bir de bendeki 8gb x 3 1600 mhz corsair vengeance bellekler çalışırsa çok iyi olabilir. Triple olayı.

• 16 gb 8+8 dual channel iyi performans alırsınız. 4 gb ramleri takmayın. Üreticileri bile belli değil yan sanayi ürün gibi. Almış olduğunuz ramlerde dikkat etmeniz gereken bellek üzerindeki yazılar. Kingston alacaksanız kingston damgası olduğundan emin olun.

Bende de laptopda 1333 mhz ramler mevcuttu 4+4 , 1600 mhz samsung 8+8 olarak değiştirdim hissedilir şekilde performans artışı oldu.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DDr3 667 mhz 4 gb ram sorunu
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • RElS kullanıcısına yanıt

yani hepsini cikarip alacagim 2 tane ramimi kullaniyim sizce, 16 yerine 24 gb ram olmasi daha iyi olmazmi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NESSOSU -- 20 Şubat 2023; 21:6:25 >
  • Olmaz. Bu arada x58 triple channel.

• triple channel olmasi ne anlama geliyor

• 1333 Mhz ramlarimi 1600 mhz ram alarak degistirmek istiyorum
    1333 Mhz ramlarimi 1600 mhz ram alarak degistirmek istiyorumhardware secrets
    Everything You Need to Know About the Dual-, Triple-, and Quad-Channel Memory Architectures - Page 7 of 9 - Hardware Secrets
    https://hardwaresecrets.com/everything-you-need-to-know-about-the-dual-triple-and-quad-channel-memory-architectures/7/
  • tamam o zaman ben 3 tane alsam o ramdan ayni renklere taksam mantikli olurmu yoksa 2 tane alip 3. 4 gbyi 3. channel'a takip digerinide yanlarina mi takiyim biraz karisik oldu ama anlarsin herhalde 1333 Mhz ramlarimi 1600 mhz ram alarak degistirmek istiyorum 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NESSOSU -- 20 Şubat 2023; 21:42:57 >
  • yani yeni alacagim iki rami 1 ve 3. slota, bende suan olan 2 tane 1600mhz ramida 5 ve 6. slota takicam kusuruma bakmayin pek bilgim yok bu konularda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NESSOSU -- 20 Şubat 2023; 21:46:55 >

Ram specleri tutması lazım. Eskiden beri olay zaten ram markası değil bir noktada aynı spec'lerin tutması.

Aynı specleri veren varsa farklı ram'ler de olur.

Yanlış hatırlamıyorsam kingston örneğin 1600 mhz bellek 9 9 9 24 olması lazım.

1-3-5 slotlara takarsanız sistem otomatik triple tanır. Bunun farkı belki yüzde 5 belki 10.

Daha iyi bilen biri yazarsa iyi olur.

Bir de bende ilk i7 960 vardı sonra 990x almıştım. Belli bir fark oluyor tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 20 Şubat 2023; 21:51:27 >
  • ram specleri derken?

ayni olucaklar ztn mhz volt olarak sadece ikisi 8 ikisi 4 olmus olucak eger ayni ramden 3 tane almazsam

benim sormak istedigim 3 tane 8 alip mi kullansam triple channel yapip yoksa 2 tane alip diger ikisinide kullanip hem triple channel hemde bir slot daha doldurmus olurum

• Zaten tam doldurursan yine triple channel olur bunlara takılma.

Ram'lerin zamanlamaları önemli.

biliyorum ama tamamen dolduramam max 24 gb destekliyor

peki ramlarin gecikme sureleri farkli olursa sorun olurmu biri 11ns digeri 1.25ns

• Kesinlikle gereksiz. Zaten işlemci taş devrinden kalma. 16 gb bu sistem için fazla bile kalmış, 1333 olsa ne 1600 olsa ne.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.