Şimdi Ara

1050 ti ekran kartı fps sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ekran kartımdan beklediğim gibi performans alamıyorum oyunlarda gpu kullanımı %50 %60 larda geziyor işlemcide ise %100e kadar kullanıyor yok mudur bunu bir çözümü yada bilen birisi??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skaydemir -- 1 Temmuz 2019; 19:35:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İşlemci ne? Değişmesi lazım.
  • R3 2200g işlemcim var aynı sistemlerin aldığı performansı alamıyorum

• Ram ler dualmi çalışıyor? Sürücüleri güncelleyin.
  • Tek ram var sürücüler güncel birkaç yerde okudum vega 8 grafik kartının driverini silin falan yazıyor da nasıl yapılacağını bulamadım yapsam bir faydası olur mu

• quote:

Orijinalden alıntı: Skaydemir

Tek ram var sürücüler güncel birkaç yerde okudum vega 8 grafik kartının driverini silin falan yazıyor da nasıl yapılacağını bulamadım yapsam bir faydası olur mu
    Apu işlemci kullanmadım ama biostan kapatılmıyormu, sürücü silmek ikinci planda.Sistem belleğinden de götürüyormuş galiba, onu sıfırlayın yada minimize edin.Birde ram inizin aynısından bir tane daha alın ve dual yapın,çok farkeder.
  • apuyu biostan kapatabilirsin. öyle dene. sistemde oyunlarda takılma ani fps düşüşleri oluyor mu. güç kaynagin nedir buda önemli. evinde elektrik problemi var mi. topraklama yeterli duzeyde mi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GTX 1070 düşük fps sorunu
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Aynı işlemciyi GTX 970 de kullandığımı varsayarak dar boğaz yapması mümkün değil. Lakin 3000 Mhz 8X2 RAM ile kullanıyorum. Ayrıca üzülerek söylemem gerekiyor ki 1050ti oyun oynamak için yeterli bir kart değildir. Bence tamamen bir Nvidia tuzağı...

Öncelikle bilgisayarınızı antivirüs ve antimalware yazılımları ile taratın. Yüksek işlemci kullanımı oyun dışında da devam ediyor mu onu kontrol edin.
    Bios güncellemenizi kontrol edin. Bazen bios güncellemeleri bu tarz sorunların önüne geçebilir.
    Driverını güncelleyin (https://www.amd.com/tr/support/7706)
    Performansı sadece bir oyun ile denediyseniz başka oyunlarda da takip edin.
    Ayrıca yeterince performans elde edemediğinizden kastınız nedir ? 20 FPS mi alıyorsunuz ? 100 FPS'ye mi çıkamıyorsunuz ?
    Kısacası yazılımsal bir sorun olmadığına emin olmaya çalışın.

Sonra en önemli mevzu RAM...
    Seninle aynı kart ve aynı sorunu yaşayan biri (https://forums.tomshardware.com/threads/ryzen-3-2200g-1050-ti-poor-performance.3360556/) Genel kanı RAM... Başka konularda da kullanıcılar RAM'in yüksek hz ve boyutta olmasını öneriyorlar.
    RAM'inizin boyutu ve hızı konusunda bilgi verirseniz ki 4GB 2400 mhz derseniz Ryzenlerin bu RAM ile zaten performans vermeyeceğini şimdiden söyleyebilirim. Çift kanal ve 3000 Mhz sistemini çok rahatlatır. 2400 mhz bile olsa çift kanal (yani iki slotta da ram) kullanmaya çalış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Crebain -- 2 Temmuz 2019; 10:12:37 >

• Kanaat34 kullanıcısına yanıt
    Tam olarak nereden kapatılıyor acaba

• Crebain kullanıcısına yanıt
    Ramım 8gb 2400mhz sistemi toplama olarak aldım internetten baktım benim ram 270 tl falan 350-400tl ye 3000 mhz var bu sistemleri toplayan insanlar bilmiyormu acaba 2400 mhz nin ryzen işlemci için yeterli olmadığını neden böyle iş yapıyolar 3300 e aldım bırak 3500 vereyim adam akıllı pc topla sonradan uğraştırma demi 😑😑

• Skaydemir S kullanıcısına yanıt
    Kardeş ucuz çıksın diye yapılan işler bunlar. Almadan önce buradaki gibi sistem tavsiyeleri takip etmek icap ederdi.

Bir arkadaşım da oğluna senin sisteme yakın bir sistem alacaktı. Valla bilgisayarcının yanından çıkattım onları, aldırtmadım. Uzun uzun anlattım, benim bütçem yetmez dedi. Dedim ekran kartı ALMA.. 1050ti ye vereceğin parayı monitöre ver, 2400g dahilinde gelen vega 11 ile devam et bir süre. Sonra yarı fiyatına ikinci el ekran kartı alırsın dedim. Tamam tamam yarın yanına uğrarım dedi bir daha aramadı bile :) Kısacası bilgisayarı toplayan kişi senin bütçene göre konuşur. Ne yapsın adam 3000 TL'm var diyorsun, sana bilgisayar satmayacağım mı diyecek :)

2200g fiyatına göre çok iyi bir işlemci ama oyun bilgisayarı yapacaksan AMD nin standartlarına uymak icap ediyor.
  • Skaydemir S kullanıcısına yanıt
    anakart modelin nedir. yine modelini youtubeye yazarak da kapatma ayarini bulabilirsin.

• Crebain kullanıcısına yanıt
    Haklısın aslında ben bu fiyata bu sistemi aldıktan sonra benim aldığım fiyatın altında daha güzel sistemler çıktı bir de şey yapmayı düşünüyorum ekran kartını satıp üzerine para koyup rx 570 almayı düşüyorum sizce nasıl olur?

• Kanaat34 kullanıcısına yanıt
    Gigabyte a320m s2h bu anakartı aldığıma da bin pişman oldum belki overclock yapıp az da olsa düzeltebilirim diye düşünüyordum halbuki bu anakarta overclock yapılmıyomuş. Bir de o ayar zaten kapalıymış bende ama hala durum aynı çözünürlüğü 1080p ye çektim biraz düzeldi gibi ama hala droplanmalar oluyor

• bende de ayni modelin hd2 versiyonu var. bende pişmanım ve senle ayni problemi yaşıyorum. şimdi işteyim sabah konunu bastan okuyup yardimci olmaya caliscam bende efsane droplanma oluyordu 10 da bir oraninda azalttim deoplanmayi

• APU olarak kullanılıyor olabilir mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mar00N kullanıcısına yanıt
    Onun ayarını kapattım biostan

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.