Şimdi Ara

RX480 8GB EKRAN KARTI SONRASI PROBLEM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Aşağıdaki sistemimin ekran kartını Sapphire Nitro+ RX480 8 gb 256 bit ile güncelledim.
    değiştikten sonra sadece CS GO da oyuna girdikten 5 dk içerisinde reset atıyor. (Mavi ekran değil) Diğer oyunlarda hiç bir problem yok.
    İnternette araştırdım buna benzer sorunu olanlar var ben aşağıdaki yaptığım işlemleri denedim çözüm bulamadım.
    Birde Bios ekranı kasmaya başladı.(buna hiç anlam veremedim.)

*Sıcaklıkla hiç alakası yok max.60-65 dereceleri görüyor cpu ve gpu
    *Ekran kartı driver güncelledim (düzelmedi)
    *overclock iptal ettim bios default yaptım (düzelmedi)
    *Bios pil çıkarıp taktım (düzelmedi)
    *Steam'den dosya kontrolü yaptım. 1 adet eksik dosya buldu.(düzelmedi)
    *Sistem hatası otomatik olarak yeniden başlat seçeneğini iptal ettim (düzelmedi)

bu sorun eski ekran kartım gtx460 da yoktu. sadece ekran kartı değiştikten sonra oldu.

Anakart:Asus sabertooth x58 1366 pin
    İşlemci:İntel i7 950 3.07ghz (o.c.4.2ghz)
    Soğutucu:Xıgmatek prıme SD1484
    Ekran kartı:Gigabyte GTX 460 1gb 256bit
    Psu:700watt
    Ram:DDR3 kıngston 1600 mhz 3x2 6 gb triple kit ve 4 gb ddr3 1600 mhz ram cl9
    Team XS3 120gb SSD HDD

Bilen arkadaşların yardımlarını rica ediyorum.
    teşekkür ederim.

• Ekran kartınız çift bioslu versiyon mu, böyle ise bunlar arasında geçiş yaparak denediniz mi, bios switchin sol tarafı quiet mod sağ tarafı performans mod.
  • KOKTURUK K kullanıcısına yanıt
    ekran kartım çift bioslu versiyon değil.
  • steam den cs go yu kaldırdım yeniden kurdum.
    driver güncellenmiş tekrar indirdim kurdum ama yine düzelmedi.

yardım lütfen
  • Monitörüm hdmı girişi bozuk oluduğu için vga girişinden hdmı çevirici kablo ile taktım bundan olabilir mi? RX480 8GB EKRAN KARTI SONRASI PROBLEM
  • Bilgisayarın reset attığını belirtmişsiniz, görüntü çıkışıyla ilgisi yok. Sorun ekran kartı ile başladıysa öncelikle onda sorun olup olmadığına odaklanın. Afterburner gibi yazılımlar ile ekran kartınızın gpu ve bellek frekanslarını düşürerek deneyin. Daha iyisi mümkünse başka bir bilgisayarda ekran kartını test edin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KOKTURUK

Bilgisayarın reset attığını belirtmişsiniz, görüntü çıkışıyla ilgisi yok. Sorun ekran kartı ile başladıysa öncelikle onda sorun olup olmadığına odaklanın. Afterburner gibi yazılımlar ile ekran kartınızın gpu ve bellek frekanslarını düşürerek deneyin. Daha iyisi mümkünse başka bir bilgisayarda ekran kartını test edin.
    gpu bellek frekans düşürüp denedim yine olmadı. şu an için başka pc de deneme olasılığım yok.
  • ekran kartı bios güncelleme işlemi ile çözülürmü acaba ?
    araştırdığıma göre riskli bir iş galiba.
  • Bugün metro 2033 oyunda da reset attı.
    ve psu dan olabilir diye aklıma geldi.
    Psu bilgilerim aşağıdaki gibidir.
    Psu 700 watt yazıyor ama sistemin ne kadar çektiğini bilemiyorum psu gerçekten 700watt üretiyormu?
    Not:stress testinde res atmıyor.

Yardımlarınızı rica ederim.
    RX480 8GB EKRAN KARTI SONRASI PROBLEM RX480 8GB EKRAN KARTI SONRASI PROBLEM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daLt10 -- 8 Mayıs 2020; 10:8:47 >

• Merhaba, gpu hızını, gpu bellek hızını ve gpu güç limitini izin verilen en düşük seviyeye alarak denediniz mi. Yurtdışı forumlarda aynı model kartla sorun yaşayanlar geçici süreyle bu şekilde sorunu ötelemişler, üstü hızları adım adım test ederek dengeli noktayı bulmaya çalışmışlar.Aynı gpu'nun başka marka olanları bios güncellemesi yayınlamış ve bazı kullanıcılar donma, kilitlenme, reset sorunlarını böyle çözmüşler.

Sizin detaylı modelinizi bilmediğim için eğer yayınlanmış bios güncellemesesi var ise güncelleyin. Güncelleme çok sıkıntılı bir süreç değil ancak herhangi hata, elektrik kesintisi vs nedenlerle yeni bios yüklenemez ise ekran kartınız görüntü vermez. Bu halde başka görüntü kaynağıyla bilgisayarı açıp bios güncellemek durumunda kalabilirsiniz. Ayrıca adresinden ürününüzün seri numarasını girerek yardım talebinde bulunabilirsiniz.

Kartınız garanti dahilindeyse yetkili servisle temasa geçin, eğer ikinci el aldıysanız, mining çıkması kart ise onlarda modifiye edilmiş bioslar kullanılır. Böyle bir durum olup olmadığını sorup, orijinal bios yüklemek konusunda yardım için ilgiliyle temas kurabilirsiniz.

• PSU bozuk degilse yetmeme ihtimali olamaz.
  • quote:

Merhaba, gpu hızını, gpu bellek hızını ve gpu güç limitini izin verilen en düşük seviyeye alarak denediniz mi. Yurtdışı forumlarda aynı model kartla sorun yaşayanlar geçici süreyle bu şekilde sorunu ötelemişler, üstü hızları adım adım test ederek dengeli noktayı bulmaya çalışmışlar.Aynı gpu'nun başka marka olanları bios güncellemesi yayınlamış ve bazı kullanıcılar donma, kilitlenme, reset sorunlarını böyle çözmüşler.

Sizin detaylı modelinizi bilmediğim için eğer yayınlanmış bios güncellemesesi var ise güncelleyin. Güncelleme çok sıkıntılı bir süreç değil ancak herhangi hata, elektrik kesintisi vs nedenlerle yeni bios yüklenemez ise ekran kartınız görüntü vermez. Bu halde başka görüntü kaynağıyla bilgisayarı açıp bios güncellemek durumunda kalabilirsiniz. Ayrıca adresinden ürününüzün seri numarasını girerek yardım talebinde bulunabilirsiniz.

Kartınız garanti dahilindeyse yetkili servisle temasa geçin, eğer ikinci el aldıysanız, mining çıkması kart ise onlarda modifiye edilmiş bioslar kullanılır. Böyle bir durum olup olmadığını sorup, orijinal bios yüklemek konusunda yardım için ilgiliyle temas kurabilirsiniz.
    merhaba;

gpu hızı ve bellek hızını aşağıdaki şekilde düşürdüm yarım saat oyun oynadım reset atmadı. bios güncellersem hızları düşürmeden oynayabilir miyim?
    kartım 2.el garanti yok mining yapılmış bir kart değil

RX480 8GB EKRAN KARTI SONRASI PROBLEM

• bellek hızını düşürerek tekrar deneme yaptım mavi ekran hatası verdi.
  • daLt10 kullanıcısına yanıt
    1300 TL ye internet kafeden çıkma kartlar diye açıklama yapan arkadaştan mı aldınız acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Dallama

1300 TL ye internet kafeden çıkma kartlar diye açıklama yapan arkadaştan mı aldınız acaba?
    ev kullanıcısı bir arkadaştan aldım.
  • quote:

Merhaba, gpu hızını, gpu bellek hızını ve gpu güç limitini izin verilen en düşük seviyeye alarak denediniz mi. Yurtdışı forumlarda aynı model kartla sorun yaşayanlar geçici süreyle bu şekilde sorunu ötelemişler, üstü hızları adım adım test ederek dengeli noktayı bulmaya çalışmışlar.Aynı gpu'nun başka marka olanları bios güncellemesi yayınlamış ve bazı kullanıcılar donma, kilitlenme, reset sorunlarını böyle çözmüşler.

orijinal bios tekrar yükledim değişmedi.yine reset atıyor. Rx580 nin biosunu attım şimdi görüntüde gitti.
    anakartda 2 ekran kartı slotu 2.ekran kartı ile görüntü alıp tekrar bios atılabilir mi ?

Evet biosu bu şekilde yükleyebilirsiniz. Ancak sizin ekran kartı arızalı, güç fazlarıyla ilgili sorun var anlaşılan.
  • quote:

Evet biosu bu şekilde yükleyebilirsiniz. Ancak sizin ekran kartı arızalı, güç fazlarıyla ilgili sorun var anlaşılan.
    bios yüklemek için ekran kartını taktım yanlız güç kablolarını taktığım zaman görüntü gelmiyor.
    Çeşitli yöntemler var,

İşlemcide gpu varsa onun üstünden açılabilir sistem böylece bios yüklenebilir harici ekran kartına, iki ekran kartı takılarak sistem açılabilir lakin siz şu an onu yapamıyorsunuz. Ya da sistem boot ediyor windows'a erişemiyorsanız usb ile dos/freedos önyükleme diski yapıp atiflash uygulamasını kullanabilirsiniz, veya windows önyükleme seçeneklerinden komut satırını bu iş için kullanabilirsiniz. bunlara ilişkin görseller anlatılar videolar var internette.
  • quote:

Çeşitli yöntemler var,

İşlemcide gpu varsa onun üstünden açılabilir sistem böylece bios yüklenebilir harici ekran kartına, iki ekran kartı takılarak sistem açılabilir lakin siz şu an onu yapamıyorsunuz. Ya da sistem boot ediyor windows'a erişemiyorsanız usb ile dos/freedos önyükleme diski yapıp atiflash uygulamasını kullanabilirsiniz, veya windows önyükleme seçeneklerinden komut satırını bu iş için kullanabilirsiniz. bunlara ilişkin görseller anlatılar videolar var internette.
    İlgin için teşekkür ederim. Bios atsam bile bir sorun var ekran kartını tamire göndereğim. Son durumunu yine burdan paylaşırım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.