Şimdi Ara

%100 kusurlu olarak ne yapmalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

3 Temmuz’da hafif yaralanmalı bir trafik kazası geçirdim. Kazanın ardından olay yerine polis geldi ve kaza tutanağını polisler tuttu. Dün itibarıyla tutanakları teslim aldık. Kaza tespitinde %100 kusurlu taraf olarak ben görünmekteyim. Bu nedenle kendi aracımın onarımını kendim karşılıyorum.

Ancak karşı tarafın araç hasarının benim trafik sigortamdan karşılanması gerektiğini biliyorum. Sigortacım, bu durumda benim herhangi bir işlem yapmama gerek olmadığını, karşı tarafın başvuruyu yaparak sigortamdan hasarını talep edebileceğini belirtti. Yine de hem karşı tarafı mağdur etmemek hem de kendi tarafımdan herhangi bir eksiklik ya da ihmal olmasın diye sizlere danışmak istedim. Bu süreçte benim yapmam gereken bir işlem var mı?

Bilgisi olanların yorumlarını rica ederim, şimdiden teşekkür ederim. :)

• karşının bir avukatla anlaşıp senden aracın yattığı günler ve hastanın yattığı günler için tazminat almaması için dua edebilirsin.

• beyinsis B kullanıcısına yanıt

Hocam, kimse hastaneye yatmadı; bahsettiğim sadece çizik gibi hafif yaralanma. Şikayetçi olan da yok, çok şükür ciddi bir durum söz konusu değil. Ben sadece ihtiyatlı davranarak süreci doğru yürütmek adına sordum. Sigortaya bildirmem gereken bir şey olur mu diye emin olmak istedim.

• Countwork1 kullanıcısına yanıt

bana da sorun yok demişti vatandaş. sonra arabam 1 hafta serviste yattı diye 1 haftalık araç kiralama bedelini iteledi.  

Bende IMM'de var hocam, herhalde işe yarar o konuda   iyi ki yaptırmışım o zaman gereksiz gelmişti ama şartmış. Bu arada siz kazadan sonra sigortacınıza mı bilgi verdiğiniz yoksa direkt poliçede yer alan atıyorum "x sigorta" arayıp ulaşıp bilgi mi verdiniz? Benim sigortacım ayrıca bilgi vermene gerek yok dedi. Zaten polis tutanağı olduğu için sisteme düşmüştür karşı taraflık artık durum dedi. Emin olamadım buraya sordum

Sizin kaza yaralamalı ve ciddi bir kaza mıydı? Bende karşı tarafta da bende de pertlik bir durum yok çok şükür

• Countwork1 kullanıcısına yanıt

hafif bir şeydi. maalesef benim geldiğim yer sokak, onunki cadde diye geçiyordu, aslında ikisi de aynıydı. sağdakine yol vermediği için o suçlu olmalıydı, deli gibi geliyordu. beni bir avukat aradı, aslında karşı taraf hatalı, para alırız dedi. yok dedim. keşke tamam deseymişim, iyilikten maraz doğdu yani.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bu bir hata mı?
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Karşıya ödenecek tutar belli olmadığından İMM varsa sizlik bir şey yok

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Geçmiş olsun. Kaza tespit tutanağında %100 kusurlu taraf olarak belirtilmiş olmanız halinde, karşı tarafın araç hasarı sizin Zorunlu Trafik Sigortanız kapsamında karşılanacaktır. Bu durumda, sigorta mevzuatına göre zarar gören taraf doğrudan sizin sigorta şirketinize başvurarak tazminat talebinde bulunabilir ve sizin ayrıca bir başvuru yapmanız gerekmez. Ancak sürecin hızlı ve sorunsuz ilerlemesi adına, sigorta şirketinize kazanın tarihini, karşı tarafın plakasını ve varsa tutanak örneğini bildirmeniz; ayrıca karşı tarafı da sigorta bilgilerinize yönlendirmeniz, hem iletişimi kolaylaştıracak hem de ileride doğabilecek ihtilafların önüne geçecektir. Yapmanız gereken ilave bir işlem olmamakla birlikte, yazılı kayıt oluşturmak amacıyla sigortanıza durumu e-posta yoluyla bildirmenizi tavsiye ederim

• avukatfatihozdemir kullanıcısına yanıt

Ne güzel bir yorum emeğinize sağlık. Bundan sonra bu başlığa bakan arkadaşlara güzel bir rehber olacaktır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.