Şimdi Ara

İstanbul Bozcaada Gidişi (Arife Sabahı Trafik)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba.

    Bu bayramda ilk defa Bozcaada'ya gideceğiz. Buna göre Arife günü Geyikli'den Bozcaada'ya feribot biletimizi de aldık (Arife Günü Perşembe, saat 10:00) Biz en geç saat 9:00 gibi Geyikli'de olmak üzere önceki geceden (13'ünü 14'üne bağlayan gece) İstanbul/Kartal'dan gece saat 3:00 gibi yola çıkmayı planlıyoruz. Ancak güzergah konusunda çok kararsısız.

    1) 1. seçeneğimiz Trakya/Tekirdağ üzerinden gidip saat sabah en geç 7:30 gibi Gelibolu veya Kilitbahir üzerinden karşıya geçip oradan Geyikli'ye gitmek. Benim gitmek istediğim güzergah bu ama o gün sabah Gelibolu-Lapseki, Eceabat-Çanakkale veya Kilitbahir-Çanakkale feribotlarında çok sıra kalabalık olur mu ? Eğer orada çok trafiğe kalırsak saat 10:00'daki Geyikli-Bozcaada feribotunu kaçırabiliriz.

    2) 2. seçeneğimiz ise direk İzmit Köprüsünden geçip Bursa/Bandırma üzerinden hiç feribotla uğraşmadan Geyikli'ye gitmek.

    Bayram zamanı bu güzergahları kullanan veya tecrübeli arkadaşların yardımları için şimdiden teşekkür ederim.







  • Merhaba,

    1'nci tercihi kullandık biz 3 sene oldu gideli çok ciddi bir sıra beklemiştik.

    Şuan gitsem 2'nci olanı tercih ederim dönerken de aynı yol üzeriden dönerim.

    Bayram çok kalabalık olacak bilginiz olsun.
  • 2. seçenek uzak, gereksiz yol yaparsın, 1. seçenekte çok fazla feribot seçeneği var çok sık kalkıyorlar, o problem olmaz

    ancak geyikli bozcaada mevzusu çok problem, normal vakitte bile ızdırap gibi sırası var ki bayram zamanı düşünmek bile istemiyorum, eğer adada araba ile işiniz yoksa geyikliye arabayı bırakıp yaya olarak feribota binin, sadece gidişi değil dönüşü de var o işin, efsane bir kuyruk oluyor adada, dönüş zamanı öyle bir sıra oluyorki arabadan inip sağda solda gezip yemek yiyip falan geliyorsun, biraz ilerletip tekrar çıkıyorsun, tahminen dönüşte gününün en az yarısı dönüş kuyruğunda geçer
  • Edremit’ten 2 defa geri döndüğümü bilirim feribot sırasını görünce, bir defasında limandan neredeyse şehir dışına kadar uzayan bir kuyruk vardı!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1. tercih cazip görünüyor amaaa? "feribot kuyruğu" kulağıma çalındığı an tüylerim diken diken oluyor. bu kadar kuyruk beklemeyip 150 km'de olsa fazla gitseydim dememek için 2 seçeneği uygulayın. En azından geyikliye kadar kafanız rahat ve stressiz yolculuk yapmış olursunuz
  • 3 kere gittim , son ikisinde 2. güzergahı kullandım.

    hatta son gittiğimde feribot sırası vardı, arabayı geyikliye parkettim. bozcada'ya geçip yemek yedik gezdik dolaştık otele yerleştik çünkü merkeze yakındı. akşamda tekrar geyikliye gidip arabayı aldım bozcada'ya geçtim. hiç stres yapmadım diyebilirim =)
  • Geçen sene 19-20-21 mayısta gitmiştim.





    1.seçenekten gidip döndüm ve size şöyle diyorum; bir daha kesinlikle ama kesinlikle gitmem. Çok ciddi diyorum dönüşüm tam olarak 12 saat sürdü. Öğlen 12de başladığım yolculuk gece 00.30 civarı bitti. İnanılmaz uzun feribot sıraları vardı. Bozcaadanın merkezinden çoook daha dışından başlayan kuyruk. Ayrıca Çanakkalede de aynı şekil. Ciddi diyorum 6 saatim sadece feribot kuyruğu bekleyerek geçti. Bozcaadada kuyruk merkeze ilerlediğinde arabadan inip dolanıp geliyordum.



    Bir daha feribotla gidilen yerlere özellikle bayram seyran zamanları gitmemeye yemin ettim. Tam bir psikolojik savaş. Ailenizle veya kendiniz kimle giderseniz gidin kendinizi yollarda perişan etmeyin derim. Bozcaadanın tüm güzelliğinin hiç bir önemi kalmıyor.



    Eğer giderseniz de beni unutmayın.



    Allah sabır versin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar cevaplar için teşekkür ediyorum. Görünen o ki gidiş için 2. seçeneği seçeceğim. Yola baktığımda 30km fazla sadece ama feribot kuyruğuyla uğraşmayacağım için değer.



    Dönüş için de pazar değil cumartesi döneceğiz o yüzden trafik duruma göre o gün karar vereceğiz geç kalma derdimiz yok.



    Bozcaada-Geyikli arasındaki hem gidiş hem dönüş için ise rezervasyonumu vs yaptığım için o konuda içim rahat.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3. seçenek Osmangazi neden yok

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DriLL3R

    Arkadaşlar cevaplar için teşekkür ediyorum. Görünen o ki gidiş için 2. seçeneği seçeceğim. Yola baktığımda 30km fazla sadece ama feribot kuyruğuyla uğraşmayacağım için değer.



    Dönüş için de pazar değil cumartesi döneceğiz o yüzden trafik duruma göre o gün karar vereceğiz geç kalma derdimiz yok.



    Bozcaada-Geyikli arasındaki hem gidiş hem dönüş için ise rezervasyonumu vs yaptığım için o konuda içim rahat.
    Dönüşte deneyimlerinizi merakla bekliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.