Şimdi Ara

10 Years Challenge nin Kralı Burda (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
15.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
95 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Guest-0EFF95B10

2009 asgari ücret net: 527₺

527÷16.3= 32 kilo et.

2019 asgari ücret net: 2020₺

2020÷48,20= 42 kilo et.
    Şu konudaki en akıllı adamlardan birisin.

Bu ülkenin düşüneni eleştireni bile cahil arkadaş. En basit matematik işlemini bile bilmeyen adam gelmiş dünyanın en mantık hatalı eleştiri konusunu açmış. Bu adamın mantığıyla 2001'de herkes ultra lüks zengindi.Çünkü o zaman maaş 200tlydi ve kira 50-100 tl idi, et ise 7 liraydı buyur burdan yakın.

Eleştirirken işkembeden sallamayın, eleştirinizin bir değeri olsun. Biraz araştırın sağda solda görüp koyun gibi atlamayın, kendi kafanızı da kullanın biraz.
  • Bazı arkadaşlar daha fazla et alınıyor vs demişler ancak yıllardır asgari ücrete ciddi derece zam geliyor. Buna karşın asgari ücret üzerinde zam alan kişilere bu oranda zam yapılmadı.

Örneğin ortalama bir memur 2009 da 2 bin tl iken bugun 8 bin tl Değil.

Yanı asgari ücret ve Asgari ücrete yakın maaş alan insanların sayısı arttı. Orta direk, eğitimli kesim maaşları askeri ücretin bir tik üstü oldu.

Bundan ötürü tek basına asgari ücretle 2009 da dimi kadar et alınıyordu 2019 bu kadar demek mantıksız bir hareket.

İkinci bir boyutu ise asgari ücret dahi alamayan kaçak isçilerin oranı. Sizce 2009 da mi fazladır yoksa onca düzenlemeye rağmen şimdi mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5A1BF912D -- 29 Temmuz 2019; 13:2:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • olağan_şüpheli kullanıcısına yanıt
    Hahaha koptum gülmekten çok yerinde olmuş

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bikaç gün geçsin konu ilgiden düşsün sonra bi kulp takıp bu konuyu silerler.

• Organismus O kullanıcısına yanıt
    Aynen doğru bir tespit olmuş. Yakıt fiyatlarına baktım alım gücünde artış var.

• Milletin orasına burasına koyanlar köşe oldu, zenginleştikçe zenginleşti. Orta ve alt kesimde böyle tablolara bakarak ancak bir sigara daha yakar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-5A1BF912D

Bazı arkadaşlar daha fazla et alınıyor vs demişler ancak yıllardır asgari ücrete ciddi derece zam geliyor. Buna karşın asgari ücret üzerinde zam alan kişilere bu oranda zam yapılmadı.

Örneğin ortalama bir memur 2009 da 2 bin tl iken bugun 8 bin tl Değil.

Yanı asgari ücret ve Asgari ücrete yakın maaş alan insanların sayısı arttı. Orta direk, eğitimli kesim maaşları askeri ücretin bir tik üstü oldu.

Bundan ötürü tek basına asgari ücretle 2009 da dimi kadar et alınıyordu 2019 bu kadar demek mantıksız bir hareket.

İkinci bir boyutu ise asgari ücret dahi alamayan kaçak isçilerin oranı. Sizce 2009 da mi fazladır yoksa onca düzenlemeye rağmen şimdi mi?
    Dediğiniz gibi orta direk diye bir kesim kalmadı. Eridi gitti. İnsanlar bu detayı göremiyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Gerçekten boş muhabbet, akplilere çomar diyorsunuz ama burada da az chpli çomar görmedim.
    Asgari ücret aynı mı da karşılaştırıyorsunuz. Asgari ücrete göre karşılaştırsanız bir şey demeyeceğim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Organismus

Bu mesaj silindi.
    Ak Parti'nin bu ülkenin refahını nasıl arttırdığını ortaya koyan güzel bir ekonomik yorum hocam ama bu forumdaki erdoğan karşıtlığından psikolojisini bozulmuş tipler anlamazlar
  • Saçma bir karşılaştırma olmuş. 9 yaş ile 19 yaşı kıyaslamaya benzedi.

• Asgari ücretle kıyaslayın bir de görelim gerçek niyetinizi.

• Para ne zamandan beri teminati kirmizi et oldu???

Kagit paranin karsiligi altindir.

527:80.5 = 6.5 ceyrek altin

2020:428 = 4.7 ceyrek altin

Yani aslinda asgari ucret erimis.
  • Aynen aynen ülke bitti battık battık Allah’ın süper zekalıları

• adam diyor asgari ücrete o zamandan fazla et alınıyor

be kardeşim geçen zamanı niye kimse düşünmüyor ülkeden ve bizden 10 yıl gitmiş gelişme olmamış yerimizde sayıyoruz. yıllarımız boşa harcanıyor bu millete refah cok görülüyor. yerinde saymak demek zaten gerilemek demektir.

Diğer ülkeler gelişiyor arkadaşlar farkında mısınız

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10 yıl öncek asgari ücrete göre 10 kilo fazla et alıyormuşuz, yani trollerin" oley zenginiz" kafaları beni benden alıyor

Elektirik, su, doğalgaz, kira, gıda işin içine katıyor musun? asgari ücretle geçinilebileceğini söyleyebilir misin?

Azıcık gerçekçi olun, halktan kopuk olmanız yüzünden elinizdeki nerdeyse tüm büyükşehirleri kaybettiniz, üstelik ittifaka rağmen. Hala kuyruğu dik tutma peşindesiniz, sokakta söyleyemeceğiniz şeyleri burda yazmak ne güzel demi? " Halkın içine çıkıp "egonomi coh eyi" deyin bakalım 10 dakika içinde dayak yiyormusunuz , yemiyor musunuz.

Halk perişan kardeşim, gençler asgari ücretle iş bulabilse ne ala. 4'te 1'i işsiz

-10 yıl önce Gençlerin başında GSS denen bela yoktu.

-10 Yıl önce İşsizlik bu denli sorun teşkil etmiyordu.

-10 yıl önce eflasyon ve faiz tek haneliydi.

-10 yıl önce Alım gücü yüksekti.

-10 YIL ÖNCE SURİYELİ SORUNU YOKTU

-10 Yıl önce Halk bu kadar kutuplaşmamış, demokrasi bu kadar aşınmamıştı.

-10 yıl önce Üniversiteden mezun olunca iş bulabiliyordun.

-10 yıl önce akmasada damlar, gıdaya ulaşım ucuzdu.

Sizler için 10 yıl önce;

-Fetö, "hurmet edilesi Hoca efendi", Genel kurmay başkanı :" terörist", Askere kurulan kumpas : "Ergenekon"(ismi üzerinde dahi durulmadı) derin devlet yapılanması, APO barış önderi, Açılım süreci nirvana, milliyetçilik ayaklar altında, İç işleri bakanı Süleyman Soylu "en sert muahlefet partisi lideri ",Şimdilerin Ekonomi baş danışmanı "AKP kapatılmalıdır " diye bangır bangır bağıran "oyumu CHP verdim" diyen gazeteci. Ve daha niceleri, bakın bir çırpıda aklıma bunlar geldi.

Ulan yazarken farkettim bu nedir Allah aşkına ya, Paralel evreni keşfetmiş la bunlar ah ah

Bu nedir ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Belo Betty -- 30 Temmuz 2019; 12:8:32 >

• Hiç unutmam 2009 yılında askeri ücret 520 TL felan iken ben çalıştığım şirketten 850 TL maaş alıyordum. Eşimde çalıştığı yerde 650 TL felan alırdı. Arkadaş ay sonu geldiğinde hala kıyıda köşede paramız olurdu. İstediğimizi alır, istediğimizi yer, istediğimizi marka olarak giyerdik. Evim felan kira değil tabi.

Şimdi ki durum ile ilgili kıyaslama yapmak istemiyorum. Çok korkunç bir tablo çıkıyor karşımıza.
  • Neyse 15 sene sonra suriyeliler ulkeyi yonetecek duruma gelir birde onlar batirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: cengizhan66

Para ne zamandan beri teminati kirmizi et oldu???

Kagit paranin karsiligi altindir.

527:80.5 = 6.5 ceyrek altin

2020:428 = 4.7 ceyrek altin

Yani aslinda asgari ucret erimis.
    Hükümeti, politikalarını Savunmuyorum

Bence de altından yapılması daha sağlıklı hesap ama dolar üzerinden gidince de:

527 / 1,53 = 344,44 dolar

2020 / 5,72 = 353,14 dolar

Aktroller gelmeden sileyim
  • elonardo kullanıcısına yanıt
    Hayır 200 tl ye bölünmüş şekilde yazıyor.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.