Şimdi Ara

10 Years Challenge nin Kralı Burda (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
44
Cevap
0
Favori
15.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
95 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Asgari ücret farkında yazda hesap yapalım
    Beyin yerine lop et taşıyanlar buraya konu açıyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 200 tl nin karşılaştırılması gereksiz olmuş maaş karşılaştırması lazım

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2003-2008 arası ytü'de mimarlık okudum. Eğitimim sırasında mesleğin saygınlığı bu derece düşmemişti. Yeni mezunken 2500tl maaşı reddettim 3bin istemiştim. Kabul etmesinler de memlekete dönüp ofis açayım diye. Döndükten sonra ofisi açtım, 2010-12 arasındaydı. Birden Kıbrıs mezunları türemeye başladı, derken başka özel üniv mezunları, teknikerler falan proje çizmeye başladı. M2si kaç kuruş hesabı proje çiziyorlar. Batık ve dolandırıcı müteahhitlerden bıktığım için tecil ettirdiğim askerliği yapmaya karar verdim. Bitirince ekonomi bozulmaya başladı gezi VS bugünlere geldik.

Şuan ailemizin kurduğu seraları işletiyorum. Aynı zamanda hayvancılık da yapıyorum. Hem toptan sebze fiyatlarına hem de hayvancılık maliyetlerine hakimim. Her sebzenin çeşidine göre fiyatı var. Sivri biber şu kadar diyorsunuz ya öyle değil. Koyu yeşil olan çok ucuz, açık yeşil olan toptan 7tlye gidiyor. Ayrıca her sebzenin illere göre fiyatı değişik bunu da talep belirliyor. Mesela Bursa'da 3tl olan bir şey İstanbul'da 7tl olabiliyor. Uzun börülce yetiştiriyorum, kötülediğimiz araplar çok tutuyor 8-10tl toptan gidiyor

Hayvancılığa gelirsek yem fiyatları doların birden fırlamasından önce (ikiye katlandığı sene) çuvalı 30-40tl arasıydı şuan 80-90tl. Bir balya oy 16-20tl arası, eskiden 5-8tl arasıydı. Kendi yeri olan ekip biçerse devam edebilir ama her şeyi almaya kalkarsa bu kişinin hayvancılık yapması çok zor etin kilosu 50 lira bile olsa. Şuan 8 hayvan ayda 2bin TL sadece yem yiyor, otu samanı kendimizden. Bunun emeği de var onu da hesaba katın. Bir hayvan 2 yılda kesime geliyor, 8 hayvan 2bin tlden 24 ayda 50bin yer. Aynı şekilde ot saman günde 2 balyadan iki yılda 1500 balya eder, 20 liradan 30bin. Yani toplam 80bin sadece bunları beslemeye gitti, hani emeğin? Bu sekiz hayvanın tanesini kaça satacaksın? Kurbanda 40-50 den hesaplıyorlar besili olsa 300-350 et verse 15bin eder max, kurban harici bunu ancak %70ine satarsın ki o da peşin olmaz. Yavru alabilirsen kardasın, emeğin yine boşa gidiyor hesaba göre.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.