Şimdi Ara

10 TB yada 8 TB Disk Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.061
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evdeki 4 TB diskimde bad sektör oluştu, yeni disk almayı düşünüyorum. Diğer diskleri sistemden çıkartıp, tek bir disk olarak kullanmayı düşünüyorum. refurbished disk almayı düşünmüyorum. Vatan bilgisayarda taşınabilir 10 TB diskin fiyatı, normal diskten daha ucuz. Taşınabilir disk alıp, içindeki hardiski kasaya taksamda olabilir diye düşünüyorum. Yada sahibinden.com'da 8 TB taşınabilir disk satılıyor, bir tane de uygun fiyatlı normal internal disk var. Ne tavsiye edersiniz? Büyük disklerde stabil çalışmakta mıdır? Yoksa 8 TB yada 10 TB disk almak için daha erken midir? Tavsiyeleriniz nelerdir? 8 TB yada 10 TB disk almanın dezavantajı var mıdır?

Sistemimdeki diskler aşağıdaki gibidir:
    240 GB intel SSD
    2 TB 7200 rpm Seagate (Oyun, bazı programlar kurulu bu disk kalacak yada upgrade için yüksek kapisiteli SSD almam gerekir),
    4 TB WD (Bu diskte bad sektör oluştu, HDD LFF ile formatladım sorun düzelmedi, bad sektör sayısı arttı)
    4 TB WD (Bu disk sağlam, 10 TB yada 8 TB yeni bir disk alınca sistemdeki 4 TB diskleri çıkartıp tek bir disk takabilirim).

WD 3,5" 10TB Elements USB3.0 / USB2.0 Taşınabilir Disk 1.400,65 TL
    www.vatanbilgisayar.com
    Wd 10TB Elements Taşınabilir Disk Fiyatı - Vatan Bilgisayar
    https://www.vatanbilgisayar.com/wd-3-5-10tb-elements-usb3-0-usb2-0-tasinabilir-disk.html

WD Elements 10TB 3.5" USB 3.0 Taşınabilir Disk (WDBWLG0100HBK-EESN) 1.498,99 TL
    www.hepsiburada.com
    WD Elements 10TB 3.5" USB 3.0 Taşınabilir Disk Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/wd-elements-10tb-3-5-usb-3-0-tasinabilir-disk-wdbwlg0100hbk-eesn-pm-HB00000F1V7Z

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coderMX -- 12 Mart 2019; 15:21:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Öncelikle yüksek kapasite diski ne amaçla kullanacağınızı tam olarak belirtmemişsiniz. ( Arşiv mi yoksa veri yedeği mi?)

Bütün verileri TEK bir Diskte bulundurmak bence güvenli ve uzun vadeli bir şey değil.

Size kendimden örnek verecek olursam gündelik olarak hali hazırda bilgisayarımda sürekli çalışan 2 SSD ve 1 HDD mevcut bunlar bozulsa da patlasada veri kaybım sıfır.
    Asıl yediğime gelecek olursak eğer. Bilgisayarımda bile takılı olmayan sadece haftalık olarak yada aylık şekilde verilerimi yedeklediğim 2 HDD ve 1 SSD ve 1 harici mevcut.
    Yedeklerimin hepsi raid mantığı ile çalışıyor raid yapmadım ama yedekleri tek tek elimle atıyorum. :D HDD 1 tanesi bozulsa diğerlerinde ki veriler duruyor olacak.
  • 4 TB olan disklerimi daha çok depo olarak kullanıyorum, resimler, videolar, programlar, eğitim setleri, sanal işletim sistemleri, proje dosyaları vs. içeriklerim bulunuyor. Hepsinin değil ama çok önemli proje dosyaları, fotoğraflar, videolar, bunların yedeklerini ise 2 TB kasada takılı olan fakat kabloları takılı olmayan bir diske aklıma estikçe aktarıyorum). Aslında o 2 TB disk çok sağlam bir disk değil, eskiden kullandığım zaman ara ara windows'ta görünmüyor kayboluyordu, bende yedekleme amacıyla kullanıyorum, şu anakadar bir sorun çıkarmadı. Fotoğraf ve videolarımı google driver'da yedeklemeyi düşündüm fakat sürekli upload etmem gerekecek ve o kadar vaktim yok, yani TTNET ADSL 16 Mbps'ye kadar olan hızım düşük. Disklerde temizlik yapıyorum, işime yaramayan arşivleri silmeye çalışıyorum, bazı işletim sistemlerinden ikişer tane varsa, eski sürümü siliyorum gibi.

Ayrıca benim aklıma söyle bir fikir geliyor, 4 TB sağlam olan diskin yanına 6 TB ayrıca bir disk takıp, bu iki diski tek disk gibi kullanabilir miyim? İki diski birleştirebilir miyim?

Yeni bir disk alırken, 7x24 diye satılan güvenlik diskleri, nas diskler gibi çeşitleri ayrılıyor. Hangisini almamı tavsiye edersiniz?

240 GB intel SSD (windows 10 kurulu)
    2 TB 7200 rpm Seagate (Oyun, bazı programlar kurulu bu disk kalacak yada upgrade için yüksek kapisiteli SSD almam gerekir),
    4 TB WD (Depo1, film, video, belgelerim vs. - Bu diskte bad sektör oluştu, HDD LFF ile formatladım sorun düzelmedi, bad sektör sayısı arttı)
    4 TB WD (Depo2, eğitim setleri, programlar, virtual machines vs. - Bu disk sağlam, 10 TB yada 8 TB yeni bir disk alınca sistemdeki 4 TB diskleri çıkartıp tek bir disk takabilirim).

• Bulut depolamayı bende yapıyorum ama ya hesabımı çalarsa ne olur :)

2 Farklı boyutlarda HDD birleştirme işlemi hakkında bilgim yok ama bilgi sahibi arkadaşlar bu konuda destek verebilirler.

7/24 Diskler. 7 adet kamera kayıt cihazımız var (işletmelerimizin.) 2 yada 3 tanesinde sadece 7/24 kullanıyorum. Bugüne kadar çok fazla sorun çıkarmadılar.
    Bir WD blue yada Seagate barracuda gibi aralarında veri yedeklemek için bir fark göremedim açıkcası. 7/24 Diskler genel olarak yazma işlemi için kullanılıyor hani günlük işlemlerde bir problem çıkartmaz ama hepsine giren voltaj belli asıl dikkat etmemiz gerek husus HDD'ye verilecek voltajın stabil olmasını sağlamak bu işin teknik boyutu.

Bana kalırsa Gerçekten önemli verilerinizi sağlam olarak bildiğiniz 2 tane HDD'ye yedekleyip o HDD'leri de sadece gerek oldukça kullanmanızdır.

Yada Bütün verileri yedeklerim birazda paraya kıyarım derseniz RAİD ve NAS çözümlerine bakmanızı öneririm.

• Fotoğraf, video gibi en önemli verilerimi google bulut yada yandex bulut gibi bir ortama aktarmayı düşündüm.

Fotogralar için;
    YYYYMMDD_Fotograflar.rar şeklinde şifreli bir klasör oluşturup, bu klasörü bulut ortamına upload edebilirim. Bulut ortamına aktaracağım yedekler için yeni bir google/yandex hesabı oluşturabilirim.

YYYYMMDD_Videolar gibi farklı farklı, winrar'da şifrelenmiş klasörleri bulut ortamına zamanla aktarabilirim. Böylelikle evimdeki bilgisayarda yedek bir HDD bulundurmama gerek kalmaz.

Program arşivi, eğitim arşivini bulut ortamına aktarabilmem şimdilik pek mümkün değil. ADSL 16 Mbps'ye kadar olan hızda TB büyüklüğünde dosya aktarmam çok zor. Ya bu iki arşivi kaybedebilme riskini göze almam lazım. Yada harici/dahili bir diskte yedeklerini barındırmam lazım.

Film ve dizi arşivim ise çok önemli değil, kaybedebilme riskim olsada zamanla yeniden indirebilirim yada daha önce izlediğim filmleri/dizileri tekrar indirmesemde olur.

Şimdilik ihtiyaç duymadığım verilerin temizliğine devam etmem, 6 TB, 8 TB veya 10 TB yeni bir disk almam. Mevcut hasarsız ve temiz durumda olan disklerimi uygun fiyattan satmayı planlıyorum. Bad sektör olan diskimi ise ya imha ederim veya veri kurtarmayı öğrenebilmek için eğitim amacıyla kendim kullanabilirim.

M2.SSD fiyatları keşke uygun olsa 1 TB yada 2 TB M2.SSD alabilsem. Aliexpress sitesinde 99 dolar gibi fiyatlara 1 TB SSD var fakat M.2 SSD'ler çok pahalı.

• ne yaptınız aldınızmı 8-10 tb disk?

ben de almayı düşünüyorum. İkisinden birini ama hangisini almalı bilmiyorum:

www.hepsiburada.com
    WD My Book 8 TB 3,5" USB 3.0 Taşınabilir Disk WDBBGB0080HBK Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/wd-my-book-8-tb-3-5-usb-3-0-tasinabilir-disk-wdbbgb0080hbk-p-HBV0000022Q3T?magaza=Hepsiburada

www.hepsiburada.com
    WD My Book 8 TB 3,5" USB 3.0 Taşınabilir Disk WDBBGB0080HBK Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/wd-my-book-8-tb-3-5-usb-3-0-tasinabilir-disk-wdbbgb0080hbk-p-HBV0000022Q3T?magaza=Hepsiburada

• Veri temizliğinden sonra ihtiyaç duyduğum gerçek kapasiteyi öğrenme amaçlı biraz veri temizliğine öncelik verdim. Minimum 8TB disk almam gerekiyor. Mevcut disklerimide satmayı düşünüyorum. İki tane 4TB diskim var (biri bad sektör, 2 tane 2TB diskim, 240 GB Intel SSD var). 8TB disk konusunda kararsız kaldım, ikinci el 800 TL'ye diskler var. Sıfırları 1500 TL'den itibaren başlıyor, neredeyse yarı yarıya fark var.

Aşağıdaki disklerin kapaklarını çıkartıp, içindeki harddiski kasaya takmayı düşündüm fakat bazılarının elektronik kartı leyimlenmiş olabiliyormuş. Yani masaüstü bilgisayarın kasasının içine takmak mümkün olabilecek mi emin olamadığım için normal dahili disk bakıyorum. Minimum almam gereken kapasite 8TB forumda ve sahibinden.com'da satılan diskler var.

1.098,99 TL
    WD Elements 8TB 3.5" USB 3.0 Taşınabilir Disk (WDBWLG0080HBK-EESN)
    www.hepsiburada.com
    WD Elements 8TB 3.5" USB 3.0 Taşınabilir Disk Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/wd-elements-8tb-3-5-usb-3-0-tasinabilir-disk-wdbwlg0080hbk-eesn-p-HBV00000F1V7W

1.298,99 TL
    WD Elements 10TB 3.5" USB 3.0 Taşınabilir Disk (WDBWLG0100HBK-EESN)
    www.hepsiburada.com
    WD Elements 10TB 3.5" USB 3.0 Taşınabilir Disk Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/wd-elements-10tb-3-5-usb-3-0-tasinabilir-disk-wdbwlg0100hbk-eesn-p-HBV00000F1V81

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coderMX -- 21 Mart 2019; 16:3:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    6 tb hdd tavsiyesi lütfen
    6 yıl önce açıldı
    WD 4 TB Harici Disk - 1200 TL
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.