1-mayozun hangi aşamada hücreler n e inmiş sayılır? 2-tetrat,sinapsis,krossing over ın canlıya yararları neler? 3-krossing over kromozomların hangi kısmında yüksek oranda bulunur? 4-mayoz 1 de hücrelerin n sayıya inmesini sağlayan mekanizma nedir? 5-mayoz 1 ve mayoz 2 arasındaki farklar nelerdir? 6-spermde kamçı nasıl oluşur ve kamçının hareketini ne sağlar? 7-spermde kaç tane sentriyol bulunur? 8-spermde yumurtaya hangi organeller aktarılır?buna göre mitokondriyal dna nın önemini açıklayınız. 9-yumurtanın primerasit halinde uzun yıllar beklemesinin faydaları nelerdir? 10-sperm yumurtaya ulaştığından diğer spermlerin yumurtaya girmesini hangi mekanizma sağlar? 11-oogenez sırasında kutup hücrelerinin oluşmasının biyolojik önemini açıklayınız. 12-yumurtadaki örtüler nelerdir? 13-iç döllenme ve dış döllenme arasındaki farklar nelerdir? 14-iç döllenmede tek yumurta oluşturulurken dış döllenmede çok sayıda yumurta oluşturulmasının nedeni nedir? 15-evrimsel olarak hangi döllenme çeşidi daha gelişmiştir?
Arkadaşlar bu soruların cevapları lazım.Yardım ederseniz sevinirim.Teşekkürler.
1. Anafaz-I de kutuplara çekilir ve iki tane n sayılı hücre oluşmuş sayılır. 2. bu soruda sadece krossing over 'in yararını bilmek yeterlidir. Krossing over kalıtsal çeşitliliği sağlar. 3. - 4.iğ iplikleriyle kutuplara doğru çeken mekanizmadır. 5.Krossing over ve dna eşlemesi Mayoz I de olur. Aklıma tek bu geldi.
Şimdilik bu kadara cevap verebildim.
Teşekkürler.Diğer sorularada cevap gelirse sevinirim arkadaşlar.
14- iç döllenmede tek yumurta vardır ve döllenme şansı çok yüksektir, dış döllenmede tek yumurta olsaydı döllenme çok küçük oranda gerçekleşirdi o yüzden döllenme şansının yükseltilmesi için çok sayıda yumurta gerekir
1-)Telofaz 1 Sonrasında. 2-)Genetik çeşitliliği arttırmasıdır. 3-)Genler Birbirinden uzaklaştıkça Crossing Over Yüzdeleri Artar. 4-)Anafaz 1'deki Homolog Kromozomların Ayrılması. ( İlk Sorunun Cevabı Burada Var.) 5-)Bu Çok Fazla . Kromozom Sayısı Yarıya İner . Sabit Kalır 2 'de mesela 1i.Mayoz 1 'de Homolog Kromozomlara ayrılır. Mayoz 2'de Eş Kromotitlere Ayrılır. 2 'ye 4 Hürce Oluşur Vb. 6-)Sentrozom. 7-)1 Çift. 8-)Çekirdik ve Sentrozom aktarılır.(Sentrozom'un önemi).Anne'den Aktarılır Sadece. 9-)Bu Soruyu Anlamadım. 10-)Döllenme Zarının Oluşması. 11-)Yumurtaya Daha Çok Besin Kalmış Olur. 12-)Memeli Yumartası Olarak Kabul Ediyorum.Koryon-Allantoiz-Vitellüs vb... 13-)Balık ve Kurbağa Dış - Memelide İç Döllenme Görülür. Buradan Bul. Dış Döllenmede Bütün Gametler Bol.İç Döllenmede Sperm Boldur. 14-)Başka Canlılara Besin Olması. 15-)İç Döllenme.