Şimdi Ara

10. SARI IŞIĞI GÖRDÜM.. :D (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
285
Cevap
1
Favori
17.305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: LesEnfantsTerribles

@Sony_55

Bir ricam olacak... Yaptığın işlemi videolu olarak paylaşsana forumda..

Şöyle bir video vermiştim ilk sayfada.Benim yaptığım bundan farksız değil.
    Part 1

Part 2

Bu arada 22 aralıkdam beri ps3'ü bu şekilde kullanıyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: xamaximax

quote:

Orijinalden alıntı: thereisno_spoon

Slimlerde de oluyor mu sarı ışık problemi? x360'dan kaçarken doluya mı tutuldum nedir yani

hayır slimlerde olmuyor hatta son cıkan fatlardada olmuyor
    3 4 senedir forumdakı arızalara göre sadece ılk serılerde oluyor

Son çıkan fatlar içine 80gblık modeller dahil mi,dahil diyinde bence bir rahat nefes alayım

• Ya Uğur benim emektar 60ligi göndersem de bı tamir etsen? Yatiyo burda
  • @ScAnMaN; son çıkan 80GB'lık FAT PS3'ler de buna dahil, içiniz rahat olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarppy -- 10 Nisan 2010; 21:52:10 >

Opel Grandland 1.2T Elegance AT8 '22
    Lenovo LOQ 15IRH8 w/RTX 4060 || ROG Strix Scope II 96 Wireless || Razer Viper V3 HyperSpeed || Razer Hammerhead HyperSpeed
    PlayStation 5 Pro || LG OLED evo C3 48" || ROG Cetra True Wireless SpeedNova
    Samsung Galaxy S24 Plus || Huawei Watch GT4 || Huawei FreeBuds 6i
  • quote:

Orijinalden alıntı: ScAnMaN

quote:

Orijinalden alıntı: xamaximax

quote:

Orijinalden alıntı: thereisno_spoon

Slimlerde de oluyor mu sarı ışık problemi? x360'dan kaçarken doluya mı tutuldum nedir yani

hayır slimlerde olmuyor hatta son cıkan fatlardada olmuyor
    3 4 senedir forumdakı arızalara göre sadece ılk serılerde oluyor

Son çıkan fatlar içine 80gblık modeller dahil mi,dahil diyinde bence bir rahat nefes alayım

80liklerde olmaması lazım

• quote:

Orijinalden alıntı: sarppy

@ScAnMaN; son çıkan 80GB'lık FAT PS3'ler de buna dahil, içiniz rahat olsun.

Abicim şimdi son çıkan fat 80gb diyorsunda ilk çıkan 80gb fattamı var valla kafam karıştı.Kısaca 80gblık fat cihazlar tehlikeli alan içindemi

Orijinalden alıntı: SONY_55

quote:

Orijinalden alıntı: LesEnfantsTerribles

@Sony_55

Bir ricam olacak... Yaptığın işlemi videolu olarak paylaşsana forumda..

Şöyle bir video vermiştim ilk sayfada.Benim yaptığım bundan farksız değil.

Bu arada 22 aralıkdam beri ps3'ü bu şekilde kullanıyorum...

Dostum, bence sen böyle anlatımlı detaylı ve Türkçe bir video yayınlamalısın

• @ScAnMaN; ilk çıkan 80GB'lık FAT modeller de vardı. Onlarda 60GB'lık modellerdeki gibi 4 USB girişi, PS2 oyunlarına geri uyumluluk, kart okuyucu, SACD desteği, parlak krom çıtalar vardı ve bu seriler sadece NTSC olarak üretildi. Sonraki 80GB'lık modellerde ise bu saydığım özellikler kaldırıldı ve 40GB'lık modellerin hard disk kapasitesi arttırılmışı olarak piyasaya sunuldu. Eğer sizin PS3'ünüzde çift USB girişi varsa sonradan üretilenlerdendir.

Opel Grandland 1.2T Elegance AT8 '22
    Lenovo LOQ 15IRH8 w/RTX 4060 || ROG Strix Scope II 96 Wireless || Razer Viper V3 HyperSpeed || Razer Hammerhead HyperSpeed
    PlayStation 5 Pro || LG OLED evo C3 48" || ROG Cetra True Wireless SpeedNova
    Samsung Galaxy S24 Plus || Huawei Watch GT4 || Huawei FreeBuds 6i
  • Bu sarı ışık olayı, Uğur abinin forumda Kapak yaptığı şahısların ahı tutuyor sanırım ondan oluyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: C-TRanger

Ya Uğur benim emektar 60ligi göndersem de bı tamir etsen? Yatiyo burda

Gönder hemen tamirini yapalım...

Bu arada ahı tutanlara ayırıyetten teşekkür ediyorum...

@ScAnMaN; ilk çıkan 80GB'lık FAT modeller de vardı. Onlarda 60GB'lık modellerdeki gibi 4 USB girişi, PS2 oyunlarına geri uyumluluk, kart okuyucu, SACD desteği, parlak krom çıtalar vardı ve bu seriler sadece NTSC olarak üretildi. Sonraki 80GB'lık modellerde ise bu saydığım özellikler kaldırıldı ve 40GB'lık modellerin hard disk kapasitesi arttırılmışı olarak piyasaya sunuldu. Eğer sizin PS3'ünüzde çift USB girişi varsa sonradan üretilenlerdendir.

Vallahi hocam ben 2. el aldım daha 4-5 gün oldu.Baktım şimdi önünde sadece 2 usb giriş var o kadar.CECHL12 model ve NTSC-J bilmiyorum iyimi etmişim şansa aldım.Fakat yukarda saydığın özelliklerde yabana atılacak şeyler değil onların olmaması kötü oldu.Bu arada birde bizdeki çift lensli modeller olsaymış tam olacakmış.

• benimde makina şuan sarı ışık yemiş bi vaziyette evde yatıyo

ben askerdeyim 20 gün sonra dağıtıma gelicem 1 haftalığına umarım bu yöntem çalışırda kullanırım ps3'ü 1 hafta

bu arada sarı ışık gören ps3'lerin tekrar hayata dönme yüzdesi nedir ?? makina 40gb pal
    İran'lı bir şair derki ; Aşka açma kanatlarını yanar. Mevlana'da derki ; Aşka açılmayan kanat neye yarar''...''Ey bir aileye bile hükmedemeyen ilerici üç kıtaya, yedi denize hükmeden ecdadın mı gerici'' ? NFK"Konuşursam beni sadece ingilizce bilenler anlayacak ama sessiz bir filmi herkes anlayabilir ve dünya Amerika dan ibaret değildir". Charlie Chaplin
  • İyi ısı uygularsan %100 dönme şansı var.5 kere denedim çünkü.İlk bozulduğu zaman işlemciye bir şey olur diye az ısıtmıştım taktım çalışmadı.Sonra ısıyı daha fazla tuttum çalıştı.Yani kısacası hiç acımayacan cpu ve gpu'yu iyice ısıtacan.Zaten videoda ne kadar ısıttığını görüyorsunuz.Fazlada aşırıya kaçmayın tabi.
    Zaten bu sarı ışığın sebebi işlemcinin ayaklarını anakarta tutan lehimlerin erimesinden kaynaklanıyor.Zamanla bu lehim deformasyona uğruyor en sonunda bir gün iflas ediyor ve eriyor.Eriyince işlemci ayağı anakartdan kurtuluyor ve sarı ışık arızasına sebebiyet veriyor.Bizde ısı verip lehimi tekrar eritip işlemci ayağının tekrardan anakarta yapışmasına olanak sağlıyoruz.Gördüğünüz gibi sarı ışık çok basit bir arıza.Ama bu hep bizim çinlilerin adi lehim kullanmasında dolayı oldu.Kaliteli ısıya dayanaklı lehim kullansalar sarı ışık nedir bilmezdik.Eğer slimlerde de böyle kalitesiz lehim kullanmışlarsa 1-2 sene sonra onlarda da böyle bir arıza şekli görebiliriz..

• quote:

Orijinalden alıntı: ylönen

benimde makina şuan sarı ışık yemiş bi vaziyette evde yatıyo

ben askerdeyim 20 gün sonra dağıtıma gelicem 1 haftalığına umarım bu yöntem çalışırda kullanırım ps3'ü 1 hafta

bu arada sarı ışık gören ps3'lerin tekrar hayata dönme yüzdesi nedir ?? makina 40gb pal

Hani 40gblar görmüyordu sarı,tehlike dışında idi

Kardeş günde kaç saat oynuyordunda gördün sarı ışığı

Bu arada bilen arkadaşlara sorum olacak.Bir cihazın önceden sarı ışığa maruz kalıp tamir edildiğini nasıl anlarız.Arkasında vidalarına bakarak mı birde sarı ışık haberci var mı önceden ps3'te donmalar grafiklerde anormallikler gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KalemKolik -- 11 Nisan 2010; 13:32:11 >

• quote:

quote:

@ScAnMaN; ilk çıkan 80GB'lık FAT modeller de vardı. Onlarda 60GB'lık modellerdeki gibi 4 USB girişi, PS2 oyunlarına geri uyumluluk, kart okuyucu, SACD desteği, parlak krom çıtalar vardı ve bu seriler sadece NTSC olarak üretildi. Sonraki 80GB'lık modellerde ise bu saydığım özellikler kaldırıldı ve 40GB'lık modellerin hard disk kapasitesi arttırılmışı olarak piyasaya sunuldu. Eğer sizin PS3'ünüzde çift USB girişi varsa sonradan üretilenlerdendir.

Vallahi hocam ben 2. el aldım daha 4-5 gün oldu.Baktım şimdi önünde sadece 2 usb giriş var o kadar.CECHL12 model ve NTSC-J bilmiyorum iyimi etmişim şansa aldım.Fakat yukarda saydığın özelliklerde yabana atılacak şeyler değil onların olmaması kötü oldu.Bu arada birde bizdeki çift lensli modeller olsaymış tam olacakmış.

Senin CECHL12 serisi cihazın çift lensli ve son üretilern 80 GB FAT makinalardan. Bu seriyle sarı ışık riski yok merak etme

Sarı ışık gören 40 GB makinalarda var ama tek tük. Son 80 liklerde şimdilik sorun yaşayan çıkmadı.

Ek olarak PS3 ün açılıp açılmadığını anlamak için makinanın üzerindeki garanti etiketi duruyorsa açılmamış demektir (kasayı açmak için o etiketin altındaki vidayı çıkarmak gerekiyor çünkü. O etiket bir kere çıktığı zamanda tekrar yapışmaz)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatz -- 11 Nisan 2010; 13:41:35 >

• quote:

quote:

Bu arada bilen arkadaşlara sorum olacak.Bir cihazın önceden sarı ışığa maruz kalıp tamir edildiğini nasıl anlarız.Arkasında vidalarına bakarak mı birde sarı ışık haberci var mı önceden ps3'te donmalar grafiklerde anormallikler gibi

Tamir edilip edilmediğni tam olarak anlıyamazsın.Cihazın altında bandrol var.O bandrolun altında vida var.Eğer o bandrol zarar görmüşse anla ki o cihaz açılmış.Artık açılma sebebini bilemeyiz.Sarı ışık olur,bluray arızasından dolayı açılmış olabilir.Yani her türlü ihtimal olabilir.Ama şunu iyi bil ki hiçbir zaman sarı ışık görüp görmediğini anlayamazsın.Çünkü alet hiçbir haber vermeden birden gidiyor.Diyorum ya işlemci ayağı anakartdan kurtuluyor birden gidiyor diye..Ayrıca söylemeyi unuttum.Sadece ısıdan dolayı erime değil bazende soğurken lehimde çatlamalar olabiliyor.O zamanda sarı ışık arızası verebiliyor.Zaten o zaman cihazı ilk açtığın an sarı ışığı yiyorsun.Cihazı ilk açtığın zaman sarı ışık görürsen çatlama, oyun oynarken sarı görürsen erime olmuş demektir..Malum 5 kere bu olayı farklı farklı tecrübe ettiğim için uzmanlaştık artık bu konuda...

• quote:

Orijinalden alıntı: SONY_55

quote:

quote:

Tamir edilip edilmediğni tam olarak anlıyamazsın.Cihazın altında bandrol var.O bandrolun altında vida var.Eğer o bandrol zarar görmüşse anla ki o cihaz açılmış.Artık açılma sebebini bilemeyiz.Sarı ışık olur,bluray arızasından dolayı açılmış olabilir.Yani her türlü ihtimal olabilir.Ama şunu iyi bil ki hiçbir zaman sarı ışık görüp görmediğini anlayamazsın.Çünkü alet hiçbir haber vermeden birden gidiyor.Diyorum ya işlemci ayağı anakartdan kurtuluyor birden gidiyor diye..Ayrıca söylemeyi unuttum.Sadece ısıdan dolayı erime değil bazende soğurken lehimde çatlamalar olabiliyor.O zamanda sarı ışık arızası verebiliyor.Zaten o zaman cihazı ilk açtığın an sarı ışığı yiyorsun.Cihazı ilk açtığın zaman sarı ışık görürsen çatlama, oyun oynarken sarı görürsen erime olmuş demektir..Malum 5 kere bu olayı farklı farklı tecrübe ettiğim için uzmanlaştık artık bu konuda...

Ben açılıp açılmadığı için baktımda,acaba hangi etiketi söylüyorsun,şu arkadaki model no felan yazanmı onda hiçbir sorun yok dedim alt kapakta 4 vida var onları üstündeki plastikleri çıkarıp bakayım onlarıda tırnağımla çıkaramadım.Açılmış olsa o plastikler kolayca çıkmaz mı ?

Bu arada soğuk ve sıcaktan çatlıyorsa orta bir sıcaklığı vardır.Söyle ps3'ü o sıcaklıkta tutayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KalemKolik -- 11 Nisan 2010; 14:19:05 >

• Evet arkadaşlar 6. yı da gördüm.Rekor üstüne rekor kırıyoruz.Tam avatarın blurayı yeni gelmişti onu denemek için ps3'ü açıyordum açar açmaz dır dıt sarı ışık..Sonrası malum biliyorsunuz tekrar tamir edip çalıştırdım..

(Güç + Karizma) birleşmesi ile meydana gelen Beyaz Büyü.....
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.