Şimdi Ara

10 Haneli Plaka alan?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
30.431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Plakasını mesela 34XXX12345 gibi 10 haneli alan oldu mu acaba?

• Yapay Zekanın Yanıtı

10 Haneli Plaka Alan?

9 haneli plaka bulunmamaktadır. Türkiye'de şu anda kullanılan plaka sistemine göre araç plakaları 10 haneden oluşur. Bu 10 hane şu şekilde ayrılır:

• İlk 2 hane: Plakanın alındığı ili gösterir.
    • Son 2 hane: Kontrol rakamlarıdır.
    • Ortadaki 6 hane: Plakanın kombinasyonudur ve rastgele belirlenir.

5 haneli plakalar ise eski plaka sisteminde kullanılıyordu. İstanbul'da kullanılan plakalar da 10 hanedir.

Özetle:

• Türkiye'de araç plakaları 10 haneden oluşur.
    • 9 haneli plaka sistemi bulunmamaktadır.
    • Plakanın ilk 2 hanesi ili, son 2 hanesi kontrol rakamlarını gösterir.
    • Ortadaki 6 hane plakanın kombinasyonudur.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 34XXX1234 Bile yok daha bildiğim kadarıyla
  • Öyle plaka yokki alan olsun..
  • Şaka mı bu, Türkiyedeki plakalar 7 ve 8 haneli. Henüz 9 hane bile verilmiyor ki 10 hane olsun.
    7 hanelilerde üç farklı kombinasyon var (34 XX 123, 34 X 1234, 34 XXX 123)
    8 hanelilerde tek kombinasyon var (34 XX 1234)
  • quote:

Orijinalden alıntı: engişdene

Şaka mı bu, Türkiyedeki plakalar 7 ve 8 haneli. Henüz 9 hane bile verilmiyor ki 10 hane olsun.

34 XXX 123 yok sanırım
  • quote:

Şaka mı bu, Türkiyedeki plakalar 7 ve 8 haneli. Henüz 9 hane bile verilmiyor ki 10 hane olsun.

Bu da 8 haneli.
  • Pardon 34 XXX 12 olacaktı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engişdene -- 5 Ocak 2011; 11:51:46 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Evet, 9 hane bile görmedim daha.

quote:

Türkiye'de plaka kodlarının dağıtımı illerin alfabetik olarak sıralanmasıyla meydana getirilmiştir. Bu sıralamayı uzun yıllar uyulduysada son yıllarda il statüsü verilen yerler bunun dışında tutulmuştur.
    Buna göre 01 - 67 arasındaki plaka kodlarında iller alfabetik olarak sıralanırken 67 ile 81 arasındaki plaka kodları illere, bir önceki il statüsü verilen yerden sonraki gelen sayılar verilmiştir. Ancak 01 - 67 arasındaki kodlamalarda dahi bu durum gelişen şartlar ve olaylara göre değişiklik göstermektedir.

Örn.:

32 Isparta
    33 Mersin (Uzun yıllar İçel adıyla bilinen il son yıllarda merkez ilçesi olan Mersin'in adını almıştır)
    34 İstanbul

Örn.:

45 Manisa
    46 Kahraman Maraş (Kurtuluş Savaşı'ndan sonra verilen unvan dikkate alınmamıştır)
    47 Mardin

Türk plaka kodları üç ayrı bölüme ayrılır:

İlin plaka kodu;

bir ve üç harf arasında olabilir;

• A ve AA harf grubu, Valilik ve Emniyet birimlerine verilmektedir.
    • Yeşil renkte CA ile CZ arasında kalan harf grubu ya da mavi B harf grubu; Türkiye'de bulunan diplomatik, konsolosluk ve uluslararası kuruluş temsilcilikleri ile bunların diplomatik ve konsüler statüye haiz mensupları ve bu temsilciliklerin idari-teknik personel statüsüne haiz mensuplarının taşıtlarına verilmektedir.
    • MA ile başlayıp MZ ile biten plaka harf grupları ise, ülkemize geçici olarak tetkik, tahsil ve çalışma amacıyla gelmiş olanların araçlarına tahsis edilmektedir.
    •Geçici gümrük plakalarında GMR harf grubu ve üçlü rakam grubu bulunur.

Plaka Zeminleri İle Harf ve Rakam Gruplarının Renkleri

10 Haneli Plaka alan?

http://www.ikiyabanci.com/ilginc-bilgiler/14232-turkiye-il-plaka-kodlari.html

• Benimde bir sorum olacakti dostlar 3 harfli istedigimiz plaka icin mesela "cem , can , vb.. Ne yapmamiz lazim ve extra ucreti ne kadar tutar bilgilendirirseniz cok makbule gecer tesekkurler simdiden...
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrejam

Benimde bir sorum olacakti dostlar 3 harfli istedigimiz plaka icin mesela "cem , can , vb.. Ne yapmamiz lazim ve extra ucreti ne kadar tutar bilgilendirirseniz cok makbule gecer tesekkurler simdiden...

trafik müşavirleri ile görüşeceksin tok tutulan bir harf grubu istersen Bin TL gibi bir rakam istiyorlar :)
  • İzmir'de bazı ticari araçlarda "35 X 12345" gördüm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AykutEsk

quote:

Benimde bir sorum olacakti dostlar 3 harfli istedigimiz plaka icin mesela "cem , can , vb.. Ne yapmamiz lazim ve extra ucreti ne kadar tutar bilgilendirirseniz cok makbule gecer tesekkurler simdiden...

trafik müşavirleri ile görüşeceksin tok tutulan bir harf grubu istersen Bin TL gibi bir rakam istiyorlar :)

tok derken ne demek istediniz ?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: AykutEsk

quote:

tok derken ne demek istediniz ?

çok yazmak istemiştim hocam kusura bakmayın nasıl olduysa gidip taa "t"ye basmışım :)

• Hiç görmedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Valentino Balboni

İzmir'de bazı ticari araçlarda "35 X 12345" gördüm.

İzmir Plakalı bu şekilde tek harf 5 rakam bende gördüm.
  • Ben niye göremedim peki İzmir'de Bir tek S var,başka da yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: deserthawk

Ben niye göremedim peki İzmir'de Bir tek S var,başka da yok.

Ben tırlarda gördüm belki de ondandır.

Bu arada internette biraz araştırınca bazı bilgilere ulaştım.

TEK HARF BEŞ RAKAM VEREN İLLER

Örnek : 35 S 00001 - 10 S 52500
    İzmir - Balıkesir - Bursa

quote:

İstanbul’da 5 milyon kapasiteye sahip mevcut araç plakalarının bitmesi halinde, tek harf ve 5 rakamdan oluşan seriye geçilecek.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Şube Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, ilde halen toplam 5 milyon kapasiteye sahip çift harf ve 3 rakam, tek harf ve 4 rakam, 3 harf ve 2 rakam, çift harf ve 4 rakam ile özel isimlerden oluşan plakalar kullanılıyor.
    Mevcut trafiğe kayıtlı araçlar toplam kapasitenin 2 milyon 271 bin 420 adetini teşkil ederken, bu araçlardan 1 milyon 632 bin 31’ini otomobiller, 242 bin 749’unu kamyonetler, 153 bin 80’ini kamyonlar, 84 bin 950’sini minibüsler, 61 bin 255’ini otobüsler, 47 bin 926’sını motosikletler, 25 bin 716’sını traktörler, 17 bin 886’sını arazi taşıtları, 4 bin 243’ünü çekiciler, 911’ini özel amaçlı taşıtlar ve 673’ünü de tankerler oluşturuyor.
    Halen boş bulunan 2 milyon 728 bin 580 adet plakanın, araçların hurdaya çıkması ya da başka illere nakliyle daha uzun yıllar ihtiyacı karşılayabilecek düzeyde olduğunu belirten polis yetkilileri, yine de gelecekte bu plakaların bitebileceği düşünülerek tek harf ve 5 rakamdan oluşan plaka serisinin uygulamaya konulmasının planlandığını bildirdiler.
    Yetkililer, 1980’li yıllarda uygulamaya konulan ve şu anda yıllık 213 milyon 408 bin lira ücret ödenmesi gereken özel plakaların ise ilgi görmediğini kaydettiler.
    Ayrıca, İstanbul genelinde 2 milyon 948 bin 801 kişinin sürücü belgesine sahip olduğunu belirten polis yetkilileri, bunların da büyük çoğunluğunu 2 milyon 410 bin 560 kişiyle “B” sınıfı sürücü belgesine sahip olanların oluşturduğunu söylediler.

TEK HARF DÖRT RAKAM VEREN İLLER

Örnek : 34 A 0001 - 34 Z 9999
    İstanbul - Ankara - İzmir - Kocaeli - Bursa - Balıkesir - Adana - Mersin - Konya - Antalya - Aydın - Trabzon - Manisa - Muğla - Erzurum - Kayseri - Hatay - Ağrı - Muş - Maraş - Afyon - Tekirdağ - Gaziantep

ÜÇ HARF İKİ RAKAM VEREN İLLER

Örnek : 34 AAA 01 - 34 ZZZ 99
    İstanbul- Ankara - İzmir - Antalya - Bursa - Konya

ESKİ HARF GRUPLARINA B - G - J - M VEREN İLLER

Örnek : 34 AB 001 - 34 ZM 999
    İstanbul - Ankara - Bursa - Antalya - Konya - Adana - Tokat - Denizli - Afyon - Muğla - Uşak - Bolu - Karabük - Düzce - Samsun - Bartın - Kocaeli - Gaziantep

İKİ HARF DÖRT RAKAM VEREN İLLER

Örnek : 34 AB 0001 - 34 ZZ 9999
    İstanbul - Ankara - İzmir - Manisa - Muğla - Bingöl

TEK HARF BEŞ RAKAM VEREN İLLER

Örnek : 35 S 00001 - 10 S 52500
    İzmir - Balıkesir - Bursa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kürsad -- 25 Mart 2011; 1:30:55 >

•  10 Haneli Plaka alan?

Örnek olarak
  • İzmir ve Balıkesir(35-45) plakalarını 5 rakamlı olarak görmüşlüğüm var.
  • www.gib.gov.tr
    Gelir �daresi Ba�kanl���
    http://www.gib.gov.tr/fileadmin/user_upload/Plaka_Harf/Izmir.htm

Yukarıda ki linkten bakarsanız;

-35 K XXXXX plakalar
    -35 S XXXXX plakalar haricinde 5 rakamlı plaka yok İzmir için.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.