Şimdi Ara

34 plakayı 16 Bursa plakaya değiştirmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
2.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • aracımı aldığımda 34 plakalıydı. alırken noterde değiştirtmedim 34 olarak duruyor. buna bağlı olarak da 490 lira axa zorunlu trafik sigortası ödedim
    şimdi plakamı değiştirip 16 bursa plaka yapmak istiyorum. bursalıyım zaten ikametgahım da bursa osmangazi ilçesinde
    nasıl bir yol izlemem gerekiyor ne kadar para tutacak bunlar. ve o ödediğim 490 lirayı geri alabilecek miyim alacaksam da ne kadarını geri alacağım vs vs

YMCMB & MMG We Rich Forever
  • quote:

Orijinalden alıntı: MMG1

aracımı aldığımda 34 plakalıydı. alırken noterde değiştirtmedim 34 olarak duruyor. buna bağlı olarak da 490 lira axa zorunlu trafik sigortası ödedim
    şimdi plakamı değiştirip 16 bursa plaka yapmak istiyorum. bursalıyım zaten ikametgahım da bursa osmangazi ilçesinde
    nasıl bir yol izlemem gerekiyor ne kadar para tutacak bunlar. ve o ödediğim 490 lirayı geri alabilecek miyim alacaksam da ne kadarını geri alacağım vs vs

Arkadasim kesin olmamakla beraber ilk once soforler cemiyeti dosya actiracan daha sonra trafik onlar plaka sectirecek daha sonra tekrar soforler cemiyeti plaka basimi icin en sonda sigortacin sigortayi devretmek icin onlar hesaplayip kalani verirler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Benim bildiğim kadarı ile eğer ikamet değişimi olursa 1 ay içinde başvurmak kaydı ile araç plakasının değişimini talep edebiliyorsunuz. Yalnız aynı ilde ikamet değiştirmek etkiler mi bilemiyorum ama prosedür olarak bu şekilde işliyor.

Emniyet kemeri hayat kurtarır...
  • KENDİ ADINA NAKİL VE NOTERDEN PLAKA DEĞİŞİKLİĞİ ​TALEP EDİLEN DURUMLARDA
    İSTENİLEN BELGELER

1. Zorunlu mali sorumluluk sigorta poliçesi
    2. Araca ait eski trafik belgesi ile plakalar
    3. T.C. kimlik numarası
    4. Yeni tescil ve trafik belgesi (Trafik kuruluşunca tanzim edilip verilmektedir)
    5. Şoförler odasından karton dosya ve Ek-1 formu
    6. Aracın muayenesi yoksa muayenenin yaptırılması gerekmektedir.
    Not: Noterden araç satın alanların veya adres değişikliği nedeniyle plaka değişikliği yapanların, noter satışı tarihi veya adres değişikliği tarihinden itibaren bir ay içerisinde plaka değişikliğinin yaptırılması zorunludur. Bir ay geçmesi halinde plaka değişikliği talebi yeri​​​​​​​​​​​​​ne getirilmez.

http://www.trafik.gov.tr/Sayfalar/TrafikTescil/AracTescil/03PlakaDegis.aspx

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: speaker

KENDİ ADINA NAKİL VE NOTERDEN PLAKA DEĞİŞİKLİĞİ ​TALEP EDİLEN DURUMLARDA
    İSTENİLEN BELGELER

1. Zorunlu mali sorumluluk sigorta poliçesi
    2. Araca ait eski trafik belgesi ile plakalar
    3. T.C. kimlik numarası
    4. Yeni tescil ve trafik belgesi (Trafik kuruluşunca tanzim edilip verilmektedir)
    5. Şoförler odasından karton dosya ve Ek-1 formu
    6. Aracın muayenesi yoksa muayenenin yaptırılması gerekmektedir.
    Not: Noterden araç satın alanların veya adres değişikliği nedeniyle plaka değişikliği yapanların, noter satışı tarihi veya adres değişikliği tarihinden itibaren bir ay içerisinde plaka değişikliğinin yaptırılması zorunludur. Bir ay geçmesi halinde plaka değişikliği talebi yeri​​​​​​​​​​​​​ne getirilmez.

http://www.trafik.gov.tr/Sayfalar/TrafikTescil/AracTescil/03PlakaDegis.aspx

hocam not kısmında yazdığınız konuya dahil olabilirmi benim durum? 24 Haziran'da aldım aracı noterden aldım üzerime.yani alalı daha 18 gün oldu. zorunlu trafik sigortasını da 30 haziran gibi yaptırmıştım axa sigortadan 490 liraya. istanbul plaka diye çok yazdı parası. keşke ilk alırken plaka değiştirseydik ama aceleye geldi olmadı işte. böyle hem 34 plaka istemiyorum hemde sigortası yüksek geliyor. o 1 ay süre demişsiniz. ben şimdi nasıl bir yol izlemem lazım da 16 plakaya geçirteyim?

• quote:

Plaka değişikliği yaptıktan sonra poliçeyi düzenleyen acenteye yeni plakanızı belirtiniz. Çıkan fark kredi kartınıza yansıyacaktır. Eğer peşin ödediyseniz lütfen plaka değişikliği zeyilini alın ve üzerindeki tutarı görün, geri iade edilen rakamın tamamını alın.
    Daha Fazla Göster
  • peşin ödedim fark neyse alınır da beni asıl düşündüren plaka değişikliğinin zor olması herkes öyle diyor. yok formaliteden senden farklı ilçede oturan bir dostuna satıp sonra tekrar ondan satın alacak gibi göstert. yok adres değiştir ikametgahını başka yerde göstert. yokmu böyle bunun düzgün kolay yolu

tanıdık plaka takipçi falan varsa onunla görüşün. onlar sizi yönlendirir.
  • MMG1 kullanıcısına yanıt
    İzleyeceğiniz yol ve hazırlayacağınız belgeler burada yazıyor. Bunları hazırlayıp trafik şubeye gideceksiniz, hepsi bu kadar.

Not kısmına girip girmediğinizi elinizdeki satış sözleşmesine bakarak kendiniz hesaplayacaksınız.

Zor bir şey değil. Bir iki günde hallolur.

Yeni plaka çıktıktan sonra sigortacınıza gidip yeni plakaya zeyil yaptırırsınız. Fark varsa alırsınız.

Kolay gelsin...
  • plaka değişikliği için aracı bursa'da ikamet eden bir yakınınıza noterde satmalısınız ve satış anında plaka değişikliği talep etmelisiniz. bu durumda araç bursa plakalı olacak, trafik ve kasko sigortası sattığınız yakınınızın adına yapılacaktır. illa araç benim adıma olsun diyorsanız ve de bursa'da ikamet ediyorsanız bir kez daha notere gidip kendi adınıza bir satış daha yapmalısınız. bu ikinci satışta araç zaten bursa plakalı olduğu için plaka değişikliği talep etmenize gerek yok.

değiştirmedik o an işte hata ettik bende pişmanlığını yaşıyorum da şuandan itibaren napmak lazım tanıdık falan yok

Arkadaslar anlatmislar. Tekrar satis yapmaniz gerekiyor. Tekrar noter parasi odeyeceksiniz.

Yukarıda yazdığım alıntı resmiwww.trafik.gov.tr sitesidir. Sayfanın çıktısını alıp ilçenizdeki trafik şubeye gidin. Gerekirse çıktıyı gösterirsiniz. Evraklarınız yanınızda ise aynı gün bile işlemleri bitirirsiniz. Yeni ruhsat ve plaka ücreti dışında başka masrafınız da olmaz.
    Kolay gelsin...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    evet bugün 20 gün oluyor aracı satın alalı ( noterden üzerime aldım ). yeni ruhsat ücreti ve plaka ücreti ne kadar tutar? plaka takipçi falan tutmaya gerek varmı? biraz daha adım adım anlatırsanız çok iyi olur
    1. Şoförler odasına git,
    2. Karton dosya ve Ek-1 formunu nereden alınacağını öğren oradan al ve doldur,
    3. Aracın muayenesi dolmuşsa git TUV Türk'de yaptır,
    4. Zorunlu mali sorumluluk sigorta poliçeni, nüfus cüzdanını, noter satış sözleşmesini, araca ait eski trafik belgelerini ve plakalarını yanına al,
    5. Trafik şubeye git,
    6. Danışmaya plaka değiştireceğim nereye müracaat edeyim diye sor,
    7. Aldığın cevaba göre ilgili memurun yanına git,
    8. Ona da aynı şekilde plaka değiştireceğini söyle,
    9. İşlemin yapılmasını bekle,
    10. Polis memurunun sana söyleyeceği şu an geçerli trafik belgesi ödemesini yap,
    11. Sana plaka yazdırman için bir kağıt verecekler onunla şoförler odası plaka basma merkezine git, orada yeni plakanı bastır, ücretini orada öde
    12. Basılan plakayı yeniden trafik şubeye getir ve memura teslim et,
    13. Trafik şubenin verdiği tarihte git, yeni trafik belgelerini ve damgalanmış plakanı teslim al,
    14. Plakaları araca tak,
    15. Sigortacına git yeni plakana zeyilname yaptır,
    16. Sigortacından yeni trafik belgelerin için bir tane de kılıf istemeyi unutma,
    17. Yeni plakanı güle güle kullan...

Herhalde atladığım bir şey yoktur. Eğer varsa onu da sabah mahmurluğuna ver.
    Kolay gelsin...

• En yakın trafik şubesine gidin... ayrıca aracı 16 plaka yapmanız trafik sigortası olarak daha az para ödemenizi sağlar...

Orijinalden alıntı: zinednac

Merhaba hocam, istediğiniz gibi halledebildinizmi plaka işini. Aynı halti bende yedim. @MMG1

sattım o arabayı.notere gidip babamla birbirimize al sat yapmıştık.sonra ben geriye alırken değişiklik istiyorum demiştim.ama onun plakayı değiştiremeden sattım arabayı boşa gitmiş oldu noter paraları. başka araba aldım.bu sefer noterde değişiklik istiyorum diye belirttim. 10 gün oldu alalı daha 20 gün süresi var bi ara değiştirticem bunuda bakalım.
  • Başlığı görünce aklıma hep aynı espri geliyor ama Bursa nın manevi kişiliği görme şerefine eriştikten sonra kendimi tutuyorum. Bursa da yaşamak isterdim yaş biraz daha kemale erince ama trafiği korkunçtu
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.