Şimdi Ara

35 plaka araclarda neden 3 harf çoğunlukta ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İzmir taraflarina geldik. 35 plaka 10 arac gorduysem 8 tanesi 3 harfli. CCC bile gördüm :) ankarada yok böyle plakalar. Sadece anlamli değil mesela JAA vermişler. Nasıl ve neden böyle var mı bilen ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bazı ilçelerde sadece 3 harfli plakalar var. Mesela Menemen'de MAA serisi gibi. Merkez ilçelerden, Karıyaka KAA, Bornova HAA, Buca, DAA serisi gibi. Karşıyaka ve Bornova'da 3 harfli seriler sanırım bitti o yüzden iki harf dört rakama geçildi. K.yaka, Bornova, Buca zaten İzmir'in epey büyük bir kısmını kapsıyor. Diğer büyük ilçe Konak'ta ise hem iki hem üç harfli plakalar var. O yüzden çok sayıda üç harfli plaka görmeniz normal.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ÖfKeLiKaLaBaLıK

Bazı ilçelerde sadece 3 harfli plakalar var. Mesela Menemen'de MAA serisi gibi. Merkez ilçelerden, Karıyaka KAA, Bornova HAA, Buca, DAA serisi gibi. Karşıyaka ve Bornova'da 3 harfli seriler sanırım bitti o yüzden iki harf dört rakama geçildi. K.yaka, Bornova, Buca zaten İzmir'in epey büyük bir kısmını kapsıyor. Diğer büyük ilçe Konak'ta ise hem iki hem üç harfli plakalar var. O yüzden çok sayıda üç harfli plaka görmeniz normal.

Çok ilginç. Mesela menemene MA bitmiş mi e MAA var o da başka bir konu ama bilgiendirici mesajiniz icin teşekürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rorschach_ kullanıcısına yanıt
    Rica ederim.
    Emin olmamakla birlikte,
    MA yabancılara verilen misafir araç plakası diye biliyorum. (biraz ayrıntı oldu ama)
    Mb benzeri iki harfli plakalarda Konak merkezde izmir merkez trafikten veriliyor. üç harfliler menemende.
    Özetle plakaları trafik merkezleri paylaşmış, çevre ilçelere 3 harfli veya tek tarfli plakalar verilmiş. Mesela ödemiş z ve d plakalara sahip diye biliyorum. (iki harfli ilçeler çıkabilir emin değilim.)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ÖfKeLiKaLaBaLıK

Bazı ilçelerde sadece 3 harfli plakalar var. Mesela Menemen'de MAA serisi gibi. Merkez ilçelerden, Karıyaka KAA, Bornova HAA, Buca, DAA serisi gibi. Karşıyaka ve Bornova'da 3 harfli seriler sanırım bitti o yüzden iki harf dört rakama geçildi. K.yaka, Bornova, Buca zaten İzmir'in epey büyük bir kısmını kapsıyor. Diğer büyük ilçe Konak'ta ise hem iki hem üç harfli plakalar var. O yüzden çok sayıda üç harfli plaka görmeniz normal.

Karşıyakada hiç 3 harfli görmedim genelde KA ve KB görüyorum. Aliağada boyuna 3 harf var ama
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.