Şimdi Ara

10 Haneli Plaka alan? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
30.431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: kürsad

www.gib.gov.tr
    Gelir �daresi Ba�kanl���
    http://www.gib.gov.tr/fileadmin/user_upload/Plaka_Harf/Izmir.htm

Yukarıda ki linkten bakarsanız;

-35 K XXXXX plakalar
    -35 S XXXXX plakalar haricinde 5 rakamlı plaka yok İzmir için.

S Servis, K Kamyon plakası. Bazı illerde bu tip istisnalar var.

• İLLERDE BULUNAN İL TRAFİK komisyonları farklı hızmet alanları ıcın farklı plaka duzenleme yetkısıne sahıptır.

mesela izmirde servis araçları s plakalı ankarada c plakalıdır. izmirde kamyonetler için k plaka zorunlulugu vardır ankarada yoktur.

ticari faaliyette bulunmayanlar ya kendi isimlerine plaka alabilir ki özel plaka oluyor bununda yıllık ücreti yaklasık 700tl dir.

bunun harıcınde normal plaka olupta cem can efe han vs gibi plakalrı almak için de sağlam bir bağış yapmak gerekir. mesela istanbulda en az 5 bin gibi...

bunun haricinde verilmez.

ankarada efe plakaya 10bin veren olmustu.

saygılarımla...
  • Bende balıkesir bandırmada görmüştüm 10 x 12345 şeklinde. Servis aracıydı yanlış hatırlamıyorsam. İveco galiba..
  • edit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cottonmurat -- 4 Ocak 2016; 3:23:01 >
  • İlk defa duydum
  • ona bakarsanız istanbuldada 34 A 12345 tarzı polis arabası plakaları da var..
  • quote:

Orijinalden alıntı: cottonmurat

Ankara'da 06 xxx 123 tarzı bir plaka gördüm ama hızlı geçiyordum emin olamadım. Yüksek ihtimal Ankara'da 3 harf 3 rakama başlandı. Yakın zamanda araç alan arkadaşlar daha net yorumlar yapabilir.

Yanlış görmüş olabilirsiniz, Ankara şu an iki harf dört rakam veriyor, bazı ilçeler de üç harf iki rakam veriyor. Üç harf üç rakam plaka yok İstanbulda bile yok, özel bir plaka olabilir.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.