Şimdi Ara

10,45 TL Balye Çam Balı 460 G (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
7.277
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sonra niye çocuğum olmuyor.Sekerdir diyeceğim de şekerin kg 6 7 lira

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nømad kullanıcısına yanıt
    4 ay önce bizim fırından 100TL'ye aldım 1 kavanoz. rengi koyu, tadı da biraz acıydı. daha önce başka yerden aldığımda biraz daha tatlıydı ve rengi açıktı. meğer onlar 2 balı karıştırıyormuş. buradan alırken de gerçekliğinden çok şüphe etmiştim ama eşim sağolsun buzdolabına koymuş. çıkardığımda öyle bir şekerlenmişti ki normal ısısına dönünce bile düzelmedi. o zaman dedim bu bal orjinal :)
  • snomask kullanıcısına yanıt
    Hocam eğer yiyemeyeceginiz gibiyse tencereye koyup kaynatın iyice kaynasın çıkarmadan önce içine ceviz atın düz bir tepsiye dökün sertleşince küçük parçalara bölün çayın yanında iyi oluyor

• V-for-vandetta kullanıcısına yanıt
    Kavanozu sıcak suda kaynatınca bal normale döndü. Teşekkürler

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Babam 30 yıldır arıcılık yapıyor,başka mesleği yok bütün işi arı.Bende az çok bir şeyler öğrendim.Fiyat konusunda çam balını saymazsak, çiçek balı şekersiz ise hiçbir arıcı 50 tl 'nin altında satmaz, 50 tl'ye satanda ev geçindiriyordur mecburen satıyordur.İllede ucuz bal alacağım diyorsanız petek bal alın, en fazla şeker verilmiştir,ancak süzme bala maalesef bir sürü hile katılabiliyor.Bir tüyo daha vereyim herhangi bir arıcı petek bala farklı fiyat ,süzme bala farklı fiyat veriyorsa (süzme daha ucuzsa) koşarak uzaklaşın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: V-for-vandetta

Konu ucuza baldan çok benim kayınpeder oldu adamın kulakları çınlıyordur şimdi 12 tane çocuğu var adamın , her bal verdiğinden para almazsa zararına iş yapmış olur. Zaten direk verince almıyor ya oğluna veriyorum ya da kaynanama
    Aynen konu Kayın peder olmuş.
    Bari selamımızı söyle uygun fiyata bal bekliyorlar de.

• bende tavsiyede bulunayım naçizane. beeo diye bir marka var. itü arıkent üretimli balları ve bu alanda baya ödülleri var. katkısız bal sattıklarını iddaa ediyorlar. ekşidedebaya olumlu yorumlar var. ham bal dıye satıyolar. normalde pıyasaya gore baya pahalı ama kampanya baslatmıs ham bal cesıtlerınde % de 25 ındırım var ve ilk alısverıse % de 10 ile kilosu 75-80 civarına gelıyo :) kayınpederim değil. bu ara baya bı tv kanallarında görünüyorlar. eğer anlattıkları gibiyse fiyatı sızın soyledıklerınızı de baz alınca cok yuksek değil:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kozlulum67 -- 23 Temmuz 2019; 1:39:33 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: V-for-vandetta

Konu ucuza baldan çok benim kayınpeder oldu adamın kulakları çınlıyordur şimdi 12 tane çocuğu var adamın , her bal verdiğinden para almazsa zararına iş yapmış olur. Zaten direk verince almıyor ya oğluna veriyorum ya da kaynanama
    Krizi fırsata çevirin ve hemen kayınpeder bal diye online satışa başlayın derim. Hazır merak da uyanmışken bal dünyasının Nusret i olabilir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • cohannan kullanıcısına yanıt
    Stokta bal yok hocam Arge çalışması yapıp ağustos yada eylül gibi piyasaya giriyoruz tutar bu iş

• MertMeteAlp kullanıcısına yanıt
    Aleyküm selam. Hocam ne kadar uygun da verse yine foruma yaranamaz o toplara sokmam onu

• Nømad kullanıcısına yanıt
    Dediği gibiyse fiyatı normal ancak gerçek kestane balının değerleri yüksek olduğundan kahvaltılık bal değildir,fazlası zararlıdır.. Sınırlı tüketmek gerekir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • çocukluğumdan beri -yaklaşık 20 yıldır- memlekete(bulgaristan) her gittiğimde vazgeçilmezlerimden birisidir. köyde sürekli aldığım komşularımız var. 1 kg kavanozuna 8 leva (o zamanın parasıyla 8 lira, şimdi kurdan dolayı 25 lira civarına geldi) para veriyorum sadece. yeni mahsulse sıvık, değilse kristalize olmuş şekilde alıyorum. eskiden bu balı kime göstersem 'ne biçim bal bu böyle donmuş bal mı olur sahte bu" diye yorumlara maruz kalsam da neyse ki internet çağına geldikte cahil insanımız biraz bilgilendi.

yıllardır göz göre göre sahte bal satan televizyon reklamlarından sonra ve analizle bile olsa sahteliği zor anlaşılan bir besin türüne insanımızın bu kadar kuşkulu durması çok normal. gerçek maliyeti ya da gerçek satış fiyatı bu kadar değişken olunca da bu kuşku kat ve kat artıyor. bu yüzden markette veya dışarıda falancanın amcaoğlunda satılanlardan -ucuzu pahalısı- yıllardır uzaktayım.

• @hayatgezi
    @snomask
    @righteous@

Sağolun arkadaşlar.
    Balın katkısız ve organik olduğuna şüphem yok.
    Ben stoklayayım biraz madem, bünye sağlıklı birşeyler görsün.
  • Bende Söke'den teneke olarak aldım bu sene. 27 kilo civarı geldi tarttığımda. Üreticiyle pazarlık yaparak 400 tl ye anlaştık. Tat ve kıvam olarak ailecek beğendik.
  • Bizde arıcılık yapıyoruz normalde konu komşuya satıyoruz bu sene kovan sayısını arttırıp internet ortamına giriş yaptık bal ihtiyacı olan varsa mesaj atabilir elimizde ayçiçek balı(10gün önce hasat) ve karaçalı bahar balı(haziran ortası hasat) var
  • Catering derken biraz açar mısınız hocam?
  • Birkaç yıl önce TV'de kavanozu 20 TL'ye bal satanlara herkes tepki gösteriyor, şikayet ediyordu. A101, BİM, ŞOK gibi birçok market çok daha ucuza satıyor, ne şikayet eden var ne de engelleyen? Traji komik bir durum.
  • Süzme fiyatı ucuz olunca nasıl bir risk oluyor hocam?

• Yaniyorsnfuatabi Y kullanıcısına yanıt
    Petek mi süzme mi hocam? Kg fiyatı 15 lira çok ucuz değil mi ?

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.