Şimdi Ara

1 yılda ygs hazırlanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
3
Favori
933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Ben 2011 yılında anadolu lisesinden mezun oldum. Ailesel problemlerim, iş güç derken aradan askerliği de çıkardım ama olan bana oldu. Okumadığıma çok pişmanım. Başkasının işinde amelelik yaparak para kazanıyorum. O da asgari ücret. Ne kenara biraz para koyabiliyorum ne üzerime üst baş alabiliyorum. Aylığı alıyorum, evin faturalarını ödüyorum. Ay sonuna kadar karnımı zor doyuruyorum. Benim vücudumda bir yere kadar artık vücut çökmeye başladı. Hep hayalimde tıp ile ilgili bölümler okumak vardı. Lakin şu saatten sonra lys de başarılı olmam deveye hendek atlatmaktan zor. Acaba şimdi çalışmaya başlasam 2016'daki sınava kadar ygs de ilk 30.000 içerisinde yer alabilir miyim?

• ilk 30 bin çok zor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zor değil yapılabilir baltalamayın adamın hevesini olmaması için bir sebep var mı

• quote:

Orijinalden alıntı: DrGöksel

ilk 30 bin çok zor

1 yıl var hocam şimdi başlayıp kendimi eve kapatacağım yapamaz mıyım?
  • Hardcore çalışırsan yaparsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: f4t4lstoke

quote:

ilk 30 bin çok zor

calisirsan her seyi yaparsin da calismak kolay degil.

• quote:

Merhaba arkadaşlar. Ben 2011 yılında anadolu lisesinden mezun oldum. Ailesel problemlerim, iş güç derken aradan askerliği de çıkardım ama olan bana oldu. Okumadığıma çok pişmanım. Başkasının işinde amelelik yaparak para kazanıyorum. O da asgari ücret. Ne kenara biraz para koyabiliyorum ne üzerime üst baş alabiliyorum. Aylığı alıyorum, evin faturalarını ödüyorum. Ay sonuna kadar karnımı zor doyuruyorum. Benim vücudumda bir yere kadar artık vücut çökmeye başladı. Hep hayalimde tıp ile ilgili bölümler okumak vardı. Lakin şu saatten sonra lys de başarılı olmam deveye hendek atlatmaktan zor. Acaba şimdi çalışmaya başlasam 2016'daki sınava kadar ygs de ilk 30.000 içerisinde yer alabilir miyim?

Gerçekten istesen yaparsinda ygs ile nereye gideceksin?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

ilk 30 bin çok zor

calisirsan her seyi yaparsin da calismak kolay degil.

Öncelikle bir yanlış anlaşılma oldu sanırım ben sadece ygs gireceğim lys girmeyeceğim ve benim için sadece ygs-2 önemli. Amacım hedeflediğim puanı alıp sağlık bölümlerinden birine girmek. En kötü ihtimal hemşirelik düşünüyorum. Ama esas hedeflediğim fizyoterapi ve rehabilitasyon. Benim çalışmama gibi lüksüm yok. Defalarca hayatın sillesini yedim. Her düştüğümde okulu 2. plana attım elbet bir yol bulunur diye düşündüm. Artık bütün yolları tükettim önümdeki yol ya batış ya çıkış olacak benim için. Şimdi hiç yoktan hemşirelik kazanıp hastanede rahat ortamda bulunabilirim. Gerçekten amelelik işi fena yorucu üstelik her an sakat kalma riski var. Üstelik kışın buz gibi soğuk yazınsa ateş gibi ortamlarda çalışıyorum. Hal böyle olunca da o kitapları yalayıp yutmam gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi f4t4lstoke -- 13 Şubat 2015; 17:24:01 >

• Sağlam çalışmayla 30binden çok çok daha iyisi bile olur.

Burda hevesini almaya çalışan trolleri takma.
  • Senin geleceğin için artık günlük 5 saatten aşağı ders çalışmaman gerek

• Çalışmaya önce hangi konulardan başlıyım hangi ders benim için daha faydalı olur? Başlangıç için hangi yayınları tavsiye edersiniz?
  • f4t4lstoke F kullanıcısına yanıt
    Abicim sen çooook iyi yerlere gelebilirsin. Çok ciddi söylüyorum. Çünkü o zorluğu yaşamışsın o sana şu an motivasyon kaynağı olacak. Ders çalışmazsam, eğer kendimi verip yapamazsam yine amele olacağım diyerek fazlasıyla yükselebilirsin. Ben bir yaz çalışmıştım - maddi sıkıntıdan değil, kendi isteğim üzerine- o yıl verilen harçlıkları hep biriktirdim şu an harcarken 3 kere düşünüyorum. Ki önceden sürekli kaliteli giyime önem verirdim. Bir t-shirtüm 100 lirada aşağı değildi. Sonrasında düşününce insan çok başka oluyor her şey. Diyeceğim o ki KESİNLİKLE YAPABİLİRSİN.

• Yapabilecegime inanıyorum. İmkansız bir sey degil. Size biraz hayatında bahsedeyim. İlkokuldayken yapılan seviye tespit sınavlarında il genelinde yapılan hep ilk 100 icerisindeydim. Bulundugum ilde oyle bos beles illerden degil soyledigim şeyde yanlış anlaşılmasın amacim diger illeri kötülemek değil ege bölgesinin gùzel illerinden birindeyim.Hic yoktan her yil 50 kisi mininum tìp cikar. Cocukken kendi isyerimiz vardı. Daha dogrusu isyerinden ziyade kocaman tekstil üzerlne fabrikamız vardı. Orada yaklasik 100 kisi çalışırdı. 2000 li yıllarìn ortalarìnda kriz cikti. İşte o gùnden sonra bùtün hayatım tepetaklak oldu. Psikolojik destekler vs. derken anne babam da ayrıldı tam oldu intiharın eşiğine bile geldim. Burada anlatmadıgım daha pek cok sey var. Anlatıp sizlere sıkınti vermeyi de istemiyorum. Bu zorluk da amele olarak calışıp kardeşimi hacettepeye fizyoterapist olarak gòndermeyi başardım. Sıra kendime geldi. Şimdi kitap almaya gideceğim. Konu anlatımlı soru bankası alacağım. Zor olan ders çalışmak bunu biliyorum ve bu sefer çalısnaktan baska carem yok. Hangi kitapları ve dersi tavsiye edersiniz?

• ygs çalış fizyoterapi veya hemşirelik oku bence. mesela koçun hemşirelik taban puanı civarında bir puan alsam ora giderim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 sene de sıfırdan ilk 30 bine girmek çok zor olur,ama 2 senede girilebilir
    Yani her şeyin başı çalışmak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oksygen -- 13 Şubat 2015; 18:52:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: iamsonasty

ygs çalış fizyoterapi veya hemşirelik oku bence. mesela koçun hemşirelik taban puanı civarında bir puan alsam ora giderim.

Öyle yapacağım. Kitap tavsiyelerinizi alabilur miyim? Hangi dersten başlamalıyım? Hiçbir şey bilmediğimi farzedin? Tavsiyelerinizi ona göre yapın lütfen.

• Çalışırsan neden olmasın çalışınca her şey oluyor. İnşallah istediğin yerde olursun Allah yolunu açık etsin.

• quote:

quote:

ygs çalış fizyoterapi veya hemşirelik oku bence. mesela koçun hemşirelik taban puanı civarında bir puan alsam ora giderim.

Öyle yapacağım. Kitap tavsiyelerinizi alabilur miyim? Hangi dersten başlamalıyım? Hiçbir şey bilmediğimi farzedin? Tavsiyelerinizi ona göre yapın lütfen.

açıkçası ben ygs lys karışık çalıştığım için net bir şey söyleyebileceğimi sanmıyorum. ama palme yayınları iyidir. ondan sonra fem yayınları. bu ikisinden sonra artık derse göre iyi olan yayın değişebiliyor. türkçe için daha çok ales kitapları öneririm. bol deneme çözün. sosyali internetten videolu olarak çalışmayı öneririm.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

açıkçası ben ygs lys karışık çalıştığım için net bir şey söyleyebileceğimi sanmıyorum. ama palme yayınları iyidir. ondan sonra fem yayınları. bu ikisinden sonra artık derse göre iyi olan yayın değişebiliyor. türkçe için daha çok ales kitapları öneririm. bol deneme çözün. sosyali internetten videolu olarak çalışmayı öneririm.

Bu palme yayınları zor mu malum okuldan mezun olalı 4 yıl oldu şimdi zoru görüncr hevesim kırılmasın sosyali en sona bırakacagım çünkü boş zamanlarımda bol bol kitap okuyup dünya ile ilgili bilgiler edindim yani bùtün imparatorlukların seceresini çıkarabilirim türkçeden başlasam nasıl olur

• Matematikte antremanlarla matematik alabilirsin baslangic icin idealdir. Tavsiyem her gune 2 ders koy yavas yavas ilerle. Soru cozerken hiza da dikkat et. Ayrica kendi calisacaksan ozellikle geometri ve matematikte cozumlu kitaplar al. Cozemedigin zaman hemen cozume bak boslar arttikca moralin bozulmasbozulmasin. Basarilar

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.