Şimdi Ara

1 Temmuz 2019 Asgari Ücret 3208 TL.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
2.956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu da benim öngörümdür, bekleyin ve görün.

• 6 ayı öngöremiyoruz artık 1 yıl çok uzun süre... 1.5 yıl sonra seçim var derlerken 2 ayda oldu-bittiyle bir seçim yaptılar zaten

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olabilir enflasyon 40'lara çıkarsa ya verilerle oynayacaklar yada maaşlara yüksek zam yapacaklar 90-99 arası dönemde Türkiye'de yaşandı bu durumlar %50-60 zamlar yapıldı.
  • Hangi iş veren verecek o parayı? Adamlar 1600 tl olunca uzun süre ağladı durdu!

• Hak edemeyen insana 3208 lira verince doğru mu yapılmış olacak. İçinde bulunduğumuz ekonomi ile asgari ücret 3208 lira olsun yarım ekmek et döner 35-40 lira, porsiyon et döner de 55-60 lira olur.
  • Vergileri çok merak ediyorum böyle bir şey olursa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hasikomen

Hak edemeyen insana 3208 lira verince doğru mu yapılmış olacak. İçinde bulunduğumuz ekonomi ile asgari ücret 3208 lira olsun yarım ekmek et döner 35-40 lira, porsiyon et döner de 55-60 lira olur.

Aynen öyle olur...Seçimlerden önce emekliye dağıtılan 1000 tl'ler çakal esnafı nasıl iştahlandırmıştı? Kafalarına göre her şeye zam yapmadılar mı?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Black Code

quote:

Orijinalden alıntı: Hasikomen

Hak edemeyen insana 3208 lira verince doğru mu yapılmış olacak. İçinde bulunduğumuz ekonomi ile asgari ücret 3208 lira olsun yarım ekmek et döner 35-40 lira, porsiyon et döner de 55-60 lira olur.

Aynen öyle olur...Seçimlerden önce emekliye dağıtılan 1000 tl'ler çakal esnafı nasıl iştahlandırmıştı? Kafalarına göre her şeye zam yapmadılar mı?

Alıntıları Göster
    Evet, her şeye zam yaptılar ama bu zamlar döviz artışı ile gelen kademeli zamlardı. Dediğin gibi emekliye verilen 1000'er liralık ikramiye yüzünden esnaf ürününe 50 kuruş zam yapmayı planladıysa ikramiyeyi duyunca 1,5 liraya çıkardı bu zammı.

Zaten bu bayram ikramiyesini devlet bastığı karşılıksız liradan karşılıyor. Sonucunda da enflasyona neden oluyor.

• Gelir ve kurumlar vergisinden vazgeçilsin. Sigortayıda devlet karşılasın. Bu mümkün.

• Hasikomen kullanıcısına yanıt
    Hak eden insan kim onu cok merak ettim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • BlackGhost12 kullanıcısına yanıt
    İmkanı yok. Asgari 3200 demek mimar mühendisin 5000 tl demek. Hiç bir iş veren bunu vermez.

• quote:

Orijinalden alıntı: IOserI

İmkanı yok. Asgari 3200 demek mimar mühendisin 5000 tl demek. Hiç bir iş veren bunu vermez.
    enflasyon'un ne demek olduğunu bi öğren önce ,

asgari ücret 1600 yerine 3200 olması demek ekmek 2tl , yoğurt 20 , ayçiçek yağı 14 , makarna 3 tl demektir.

böyle bi durumda paranın değeri olmadığı için ve piyasada bol para olduğu için işveren asgari ücrete 5bin de ödeyebilir 10bin de .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ka7 -- 12 Ağustos 2018; 16:41:48 >
  • hak etmeyen derken ?

arkadaş işveren galiba.

haketmeyen arıyorsan kamuya bak.

ayrıca hak etmiyorsa çıkarsın işvereen

mantığa bak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buradan bir taytlı geçti -- 12 Ağustos 2018; 16:46:33 >
  • 3208 TL olsa ne çıkar ülkenin gidişatı belli zaten???

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kimin hak edip etmeyeceğini bende bilemem hakkaniyet konuları büyük vicdan ister. Benim kast ettiğim konuyu açan arkadaşın belirttiği rakamı hak edemeyen insanların kazanması durumunda piyasada oluşabilecek fiyatlandırma örneğiydi.
  • ben uyanıp işe gidiyorsam asgari ücreti hak etmiştirim demektir. iş olur iş olmaz beni bağlamaz. hak etmediğimi düşünen patronda gelsin kendi yapsın işini. iç piyasaya para basar bir şekilde hallederler ama dışardan alıp sattığımız için bu ücret olsa bile iş bulunacağını sanmıyorum. birde halkın büyük çoğunluğu vasıfsız olduğu için inşaattır paketlemedir çinden gelenleri kargoya ver indir tarzı el işçileri. bu kriz teğet değil delip geçecek delip. halkın %80 i işsiz kalacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugrelll -- 12 Ağustos 2018; 17:0:48 >
  • Ekmek 5 tl...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Enflasyonist çözümler bunlar. Doğru değil.

• Eğer böyle olursa enflasyon artar bu da zam demek.Yine aynı hesap olur.

• Asgari ücret çok artarsa asgari ücretten fazla alan kesimin alım gücü çok düşer.Asgari ücret 1000 TL olduğu zamanlarda bütün firma 1200 TL maaş alıyorduk.Asgari ücret seçim sonrası 1300 TL olunca maaşlarımızda 1300 TL oldu.Asgari ücretin %20 fazlasını kazanırken işveren yeni sistemde maaşları asgariye sabitledi ve benim alım gücüm düştü.Örneğin,asgari ücret 3200 olursa öğretmenler 7000 polisler de 9000 almalı ki buda ekonomi açısından başka bir sıkıntı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.