Şimdi Ara

1 TB SSD almak mantıklı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. 1 tb ssd almak mantıklı mı acaba? Sıradan bir kullanıcıyım. Son zamanlarda aniden ssd'lerin öldüğünü okuyorum. Korktum açıkçası. Amacım windows ve oyunları aynı diskde birleştirmek.

• Siradan bir kullanici icin o masrafa girmeye degmez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bütçe varsa o parayı ssd ye vermek kişinin içini cızlatmıyorsa özetle para sorun değilse mantıklı.

960 pro 1 gb var. samsung 5 yıl garanti veriyor ve 960 evolardan daha dayanıklı olduğunuda açıklıyor. Hız olarakta rakipsiz gibi birşey.
  • Aklı başında hiçbir kullanıcı 1 tb ssd almaz
  • Niye hocam

Ben 2 tb 960 pro alacam sene sonu(daha iyisi çıkarsa ondan en yüksek kapasitelisi)

Aklım başımda değil mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogukans13524 -- 14 Mayıs 2017; 8:14:42 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1TB ssd neden alinmasin ? Maddi durum el veriyorsa hic dusunmeden alabilirsin .
  • Çünki hiçbir getirisi olmaz boyut arttıkça hızı artmıyor :))
    işletim sistemi kurmak için 120 gb bile fazlasıyla yetiyor.Hadi 2.bir sdd daha alıp oyun program yüklesen 512 gb yine fazlasıyla yeter
    Yok ben arşivciyim diyorsan aynı paraya 8 tb hdd alınır
    Yanii yinede para senin tepe tepe kullan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 14 Mayıs 2017; 8:42:31 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2 tb mı 4 tb mı
    geçen ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Paran varsa al ama biriktirip alıcaksan alma bence 250 gb al. Ama çok istiyosan al. Teknolojik ürün aşkı bende de var. 😢

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Alınmaz. SSD'nin bir ömrü var HDD gibi değiller. SSD alırsın 250 GB yeter artar. Windows gereklidir programlar kurdun 150 GB programa gitti diyelim, 100 gb de sana oyun yükleme yeri. Gerisini HDD'ye yaptıracaksın. Film dizi arşivler hddde tutulur.

• quote:

Orijinalden alıntı: bahran

Alınmaz. SSD'nin bir ömrü var HDD gibi değiller. SSD alırsın 250 GB yeter artar. Windows gereklidir programlar kurdun 150 GB programa gitti diyelim, 100 gb de sana oyun yükleme yeri. Gerisini HDD'ye yaptıracaksın. Film dizi arşivler hddde tutulur.

Oyunlarin boyutlarini goz onunda bulundurursak 100GB fazla bir alan degil . Oyunlari HDD ye atarim dersen yerin yeterli olur , sadece 1 -2 oyun oynuyorum dersen yeterli olabilir .

1TB belki fezla olabilir , kullanim alanina bagli , ama bana 525GB anca yetiyor , arada bir oynadigim oyunlar 360GB yer kaplamakta .

• 500 ssd al depolama için hdd kullan

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 tb ssd mantıklı. Harddisk kullanmanin bir mantığı kalmadı. Harddiskler çok sesli çalışıyorlar ve yavaşlar.

• SSD lerin en az 10 yıl ömrü var 2TB paran varsa almanı öneririm sen buradaki 120GB tayafaya bakma.

Edit: örnek bir altaki yorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Project Scorpio -- 14 Mayıs 2017; 12:53:53 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 TB SSD'nin götürdüğü kadar getirisi olmayacaktır. 120 GB bile yetecektir son kullanıcı için. SSD'deki amaç işletim sistemini daha iyi ve stabil hale getirmektir. 240 GB SSD+1 TB 7200 RPM HDD idealdir. Marka olarak da Samsung, Corsair ve Kingston'ı söylemeye gerek bile yok.

• Al bir 960 Pro bak keyfine.

• m2 ssdler iyi de parası da iyi al 120 ya da 250gb yeter

• quote:

Orijinalden alıntı: trumpet

quote:

Orijinalden alıntı: bahran

Alınmaz. SSD'nin bir ömrü var HDD gibi değiller. SSD alırsın 250 GB yeter artar. Windows gereklidir programlar kurdun 150 GB programa gitti diyelim, 100 gb de sana oyun yükleme yeri. Gerisini HDD'ye yaptıracaksın. Film dizi arşivler hddde tutulur.

Oyunlarin boyutlarini goz onunda bulundurursak 100GB fazla bir alan degil . Oyunlari HDD ye atarim dersen yerin yeterli olur , sadece 1 -2 oyun oynuyorum dersen yeterli olabilir .

1TB belki fezla olabilir , kullanim alanina bagli , ama bana 525GB anca yetiyor , arada bir oynadigim oyunlar 360GB yer kaplamakta .

Goreceli bir kavram bana oyun için 100 GB fazlasıyla yeter oynadığım oyunlar maksimum 15 GB civarı.

• 512GB 850Pro kullanıyorum. Oyunlar çok yer kapladığı için yeterli gelmiyor. Normal HDD'den oyun açmakda işkence gibi gelmeye başladı. O yüzden sadece oyun için 1TB daha SSD alıcam. SSD alıcaksan en az 512GB öneririm.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizce Windows kurulmuş bir SSD'nin yanına SSHD almanın HDD almaya göre bir avantajı var mı? Hybrid disklerdeki 8gb'lık SSD'nin önyükleme hızını arttırmada kullanıldığını okudum ancak bu önyükleme olayı sadece sistem açılışlarında mı yoksa diğer işlemlerde de mi fayda sağlıyor bunu araştırıyorum. Bilen varsa yazsın lütfen.
  • sıradan bır kullanıcı ısenız 1tb bence fazla
    paranız kısıtlıysa
    parayı sız kazanıyorsanız :D

ben 250gb 840 evo kullanıyorum
    yakın zamanda 960 serısıne gececegım

param yeterse 500gb 960 alırım yenı sıstemı toplarken
    param yetmezse 250gb 960 alırım toplamda 500gb ssd ım olmus olur

zaten yeterınce depolamam var 3+3+1+0,5 tb

Not:120gb ssd ler gunumuzde pek mantıklı degıldır yanı uzun omurlu olmayacaktır
    normal bır kullanıcı ıcın ıdealı suanda 250gb dır

Not2:Oyunculara tavsıye
    15-20 oyun ssd e kuruyorsunuz sonra tabı ssd yetmez sıze
    Bu durumda Kuzenım su sekılde yapıyor

3 tane oyunu ssd de (devamlı oynadıgı steam veya orıgın vs)
    17 oyunu harddıskınde (yedeklerı yanı onceden ssd e kurulmus sonra ana dosyası harddıske tasınmıstır)
    bu 17 oyunda bırını oynamak ıstedıgınde onun dosyasını dırek ssd e atıyor
    sonra orıjınden check ettırıyor
    5dk da oyun oynanmaya hazır

tabıı sız gencler aynı gun ıcınde bu 20 oyunuda oynuyorsanız sıze dıyecek bısey bulamıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi InsideR -- 15 Mayıs 2017; 2:25:39 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.