Şimdi Ara

1 Milyondan aşağı satılık ev yok..! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
143
Cevap
1
Favori
9.859
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
39 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ev fiyatı artmaya devam ederse balona dönüşür ve patlar.
    Maliyeti ile orana bakmak gerekir.

• Ülke Çin pazarına döndü. Ne alırsan 1 milyon.

3 sene önce kredi çekip 235bin tl ye aldığım eve 1.1 milyon tl teklif verildi geçen hafta. Dubleks, bahçeli bir ev. Kendim müteahhit sıkıştığı için piyasanın altına almıştım ama 1 milyon civarı edeceği aklımın ucundan geçmezdi.

• 1 milyonluk evi bile alamayan fakirler yine toplanmış. siz fakirsiniz diye bütün ülkeyi fakir sanıyorsunuz. bu milletin alım gücü var. ben hep 50 milyonluk ev alırım mesela. nankör olmayın. çalışın sizin de olur.

ayrıca alın istanbulda ucuza bir sürü ev var. seç beğen al hesabı. bir kaç örnek atayım.

https://www.sahibinden.com/ilan/emlak-konut-satilik-bu-fiyata-daire-yok-istanbul-da-yatirimlik-1-plus0-studyo-daire-acil-957688597/detay

https://www.sahibinden.com/ilan/emlak-konut-satilik-satilik-1-plus1-1-plus0-studyo-daireler-968809852/detay

https://www.sahibinden.com/ilan/emlak-konut-satilik-papatya-emlak%2Ctan-m.akif-mah-satilik-1-plus1-daire-102-bin-tl-937735254/detay

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0FD1540C7 -- 9 Kasım 2021; 13:52:2 >

• satılmasıyla alakalı eğer satılıyorsa 1 milyonada satarım 3 milyonada. yada param boldur beklerim derim 5 milyona satılığa çıkarırım 10 yıl geçer yine satılmaz ama bana koymaz. türkiyede 40 bin tlyede ev satılıyo 40 milyonada bulmayı bilecen

40 bin tlye yanımızda en alt katta 1 oda 1 salon 50metre kare yer satılık trabzonda istiyosan gel al 960 bin tlde cebine kalır, içi yeni yapılmış 0 ancak bina 20 yıllık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kabakara61 -- 9 Kasım 2021; 14:30:26 >
  • inşaat sektörü içersinde bir insan olarak ;

Bugün düzgün bir ev yapmak için 100 m2 maliyeti 200-250 bin lira. sizin isteklere göre yapılırsa 350-500 bin lira. + Arsa payı.

İstanbul da arsa pahalı. ateş pahası çünkü yok.

Türkiye'de yaşamıyor gibi yorum yapıyorsunuz.

.

Demir fiyatı 2 yıl önce 2600 tl idi bugün 8600 tl.

15kg boya 190 tl idi bugün 550 civarı.

Cam ve plastik gurubuna her ay %20 - %30 zam yapılıyor.

Alüminyum ' a her gün zam yapılıyor.

C25 Betonu 140 TL den alırdık. Bugün 360 dan aşaya yok.

istanbulda arsalara uçuk paralar isteniyor.

• BlackGhost12 kullanıcısına yanıt

"Ve tabii emlak zengini olup sürekli emlak alıp vatandaşa ev sahibi olma imkanı bırakmayan bir kitle var. Bunlar ekstra emlak vergileri ile frenlenmeli. Bir kişide 1000 tane ev olmasın kardeşim. 10 tane yeter, katakulli önlenmeli ve denetim sıkı olmalı. Serbest piyasa böyle bir şey değil."

olayın özeti

• Arsa payı eskiden %20-30 civarlarında geziniyordu. Artık %40-50-60 larda geziniyor. Buda daha yapmadan binanın yarısını toprak sahibine vermen demek. Müteahhitlerde kalan daireler üzerinden kar etmek için fiyatları yükseltiyorlar. Maliyetler zaten her ay artıyor. Olan ev almak isteyen orta gelirliye oluyor. Ülkede ev almak zor zanaat.

Emlak sektörünün en çok söylenen lafı "emlak balonu patlayacak fiyatlar düşecek" tir. 10 Yıldır söylenir ama asla patlamaz. Bu maliyetler düşmedikçe, arsa payları azalmadıkça kimse evi ucuza satmaz. %3-5-7 iner en fazla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi STND -- 9 Kasım 2021; 17:46:2 >
  • Redeemertr kullanıcısına yanıt

Anadolu'daki ev fiyatları da uçmuş vaziyette.Tabii bir İstanbul, Ankara, İzmir ayarında olamaz ama yine de eli yüzü düzgün 3+1 evler, 400.000-500.000 bin TL'den aşağı değil...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omega Speedmaster -- 9 Kasım 2021; 18:1:29 >
  • Evde arabada artik hayal. insanların tek amacı karnini doyurmak oldu cografya kaderdir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • apolyonn A kullanıcısına yanıt
    Coğrafya kader olabilir ama o Coğrafyadaki Halkın durumu da bu kaderi etkiler. Almanya'yı, İsviçre'yi vs komple boşaltıp bizim Türkleri yerleştirsen, zamanla oraları da Türkiye'ye çevirirler!

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olur mu ama herkesin en az 2 tane arabası 1 tane evi var. Bunlar hep dıj güclerin oyunu.

• Birikimini TL de tutanlar şu an antidepresenlarla ayakta duruyordur diye tamin ediyorum

• Ev fiyatları aşırı yükseldi evet daha 5-6 önce 250.000tl ye aldığım evi şuan elimi öpene 350.000e satarım. Ev fiyatları arttı demeklede olmuyor son zamanlarda demir fiyatlarındaki artıştan haberiniz mi var mı? İnşaatlarda kullanılan demir fabrikalarda üretiliyor bunun için yurtdışından hurda, maden vs alınıyor ve bunlar dolar ile temin edilmekte dolar şurada ne kadar süre içerisinde 2 katına çıktı evlerin yapım maliyetleri yükselen dolardan dolayı arttığı için yükselmiş olabilir mi acaba fiyatlar? Dolar artmaya devam ettikçe bu artışta devam edecek kimsenin şüphesi olmasın bundan.

• 3+1 o kadar olur tabi

1+1 bakacaksın

• Satın al banka ile 1 sana 1 devlete 1 bankaya

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İnşaat sektörü bir yılda %100'den fazla zam yedi arz düştü fiyatlar coştu iyice.

• 1 milyon tl artık para değil. Neredeyse 100 bin dolar. Yorumlara bakıyorum da yandaş gazeteler gibi "milyoner sayısı bu sene yüzde bilmem kaç arttı" kafasındasınız herhalde. Benim 1 arabam 1 evim var ben bile milyonerim. Şöyle söyliyim 2 sene önce aldığım araba, 2 yıl yaşlanmasına rağmen 2x fiyat yaptı, aldığım ev 5 ay olmasına rağmen +200 bin lira yaptı. Bu enflasyonda bu kur oynaklığında 1 milyon bir anlam ifade etmiyor. Maalesef ki bu yönetim devam ederse ilerde belki 2 milyonu gözden çıkarırsınız eli yüzü düzgün bir semtte ev almak için  

• İstanbulda öyle ama diğer şehirlerde öyle değil. İstanbuldan azıcık doğuya gitsen Kocaeli Sakarya Hendek oralarda dubleksler bile 400bin. İstanbul zor gerçekten oradan çıkma ihtimaliniz varsa çıkın bence.

• Orta segment iyi marka arabalar 1 milyon olmuş, 1 milyona oturacak bir ev bulabiliyorsanız şikayet etmek yerine nasıl alabiliriz düşünmelisiniz.
    Herşeyin fiyatı 3 katına çıktı evler hala ucuz, her zaman geriden takip eder zaten.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.