Şimdi Ara

1 Milyondan aşağı satılık ev yok..! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
143
Cevap
1
Favori
9.859
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
39 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • O daireyi yapan şahis 1 veya 2 apartman daha dikmek için kâr marjini yüksek tutuyolar.Şu devirde para kazanmak degerlendirmek istiyorsaniz yap sat işine girin 1 sene içerisin de 2. Temel atilir..En kral arsa fiyati 10 trilyon yoktur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emlak balonu çok büyük ülkede

• Ev fiyatları uçuk geliyorsa müteahhit olsanıza.

Ev fiyatları bence gayet normal.

Pazardan oyuncak su tabancası almıyorsunuz, ev alıyorsunuz.

Evler hiç bir dönem beleş olmadı, hiç bir ülkede de beleş değildir.

Hayal dünyasında yaşamayı bırakın.

Ayrıca enflasyon diye bir şey var. Yaşı yetmeyenler anasından babasından öğrensin enflasyon ortamında işlerin nasıl yürüdüğünü.

Şu DH'nin yaş ortalaması ne zaman büyüyecek yahu?

• urugakhina U kullanıcısına yanıt

"Forumda bile bakıyorum şu fiyata ev yok diyor. Ama baktığı yerler ne hikmetse hep belli standardın üzeri yerler. Hocam oraya paran yetmiyor ise sen oranın adamı olmayabilir misin desen de darılacak."

Mesajınızı ayakta alkışlıyorum. Kesinlikle öyle.

Cebindeki 3-5 bin liralık telefonu bile taksitle alan düşük gelirli insanlar, aynen telefon alır gibi maaşından her ay üç beş ayırarak, otoparklı, güvenlikli, havuzlu, yeşil alanlı daire sahibi olabileceklerini sanıyorlar.

Buna kısaca "kendini bilmezlik, haddini bilmezlik" diyoruz.

Ben de yarın Fermas'a gidip kendime yılan gibi bir Maserati beğeneyim, her gözümüze kestirdiğimizi satın almak o kadar kolay oluyorsa..  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djoz -- 11 Kasım 2021; 19:28:51 >
  • Hocam porsiy.. pardon istediğiniz oda ölçülerini kuculturseniz bulursunuz😂

• 1 milyonluk ev alın yoksa zarar edersiniz diyenler.herhalde mütahitler yeni ferarilere binsin diye yapıyorlar galiba.bu kadar cok ........ olursa ferrariyede porsheyede biner. 

• Leipold kullanıcısına yanıt

Emlak sistemi cunku, tamamiyle dovize odaklidir. Her zaman böyle olmustur olaganustu haller deprem vb durumlari saymiyorum. Onlarda yapilabilecek hamlelerde ciddi zenginlesme saglanabilir.

10 sene önce 500 bin lira olan bir yer 200 bin dolar ise o anki tl kuruna karsi bugun 3milyon civarinda. Kura dondurdugunuzde pek bir sey degismiyor. 300 bin dolara donusuyor e bir de 2 yillik, Covid belasinin resesyonel etkisi var. Nerden mi biliyorum sahip oldugumuz yerlerden.

Dovize bagli olmasinin sebebi de tamamen gayrimenkulun kasa görevini üstlenmesidir. Bir yer satilirken sadece doviz bazli satişini yaparim. Tl usulu asla satmam.

• haziran ayında ev aldım benden 6 ay önce alan vatandaş 220k ya almış ben 300k ya aldım bu gün aynı ev 385k ya satıldı 2+1 yer sakarya bina 2 katlı garajlı

ev benim için her zaman ölü yatırım olsa da 1 tane olması gerekli bence

o parayı farklı bir yatırımda da değerlendirebilirdim de

• Windows95 kullanıcısına yanıt
    İzmir lazım hocam şuan İzmir İstanbul'u solladı fiyatlar bakımından niye herkez İstanbul olarak düşündü ki anlamadım :) İstanbul'da iyi kötü yine bulabiliyorsunuz.. İzmir öyle bir oldu ki 40 senelik binaya 3+1 900 bin TL çektiler..

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sadece 2018'den sonra malzemeye en az %300 zam geldi. Bunun çoğu bu pandemi sırasında oldu. Öncede 1300 TL'ye alınan kombi oldu 6200 TL.

Hali ile fiyatlar uçuyor tabi.

• SilenthillDream kullanıcısına yanıt

Haa o zaman ayrı.

İzmirde fiyatlar şu an zive.

Şimdiye kadar ev almadıysanız şimdi acele edip zirve fiyatlardan ev almanın alemi yok.

Kiralar kaç olursa olsun bu dönemi kirada geçirmeniz gerek.

Ben forumlarda ege ve akdeniz bölgesindekilere özellikle diyorum , fazlalık evi olan varsa bu fiyatlardan okutsun hemen.

• Bir zamanlar bu paralara, villalar alınıyordu. Asgariyi geçtim, üstün de maaş alan birinin bile, ev sahibi olma durumu çok çok düşük. Diğer ülkelere bakınca, boşa yaşıyoruz.

• Ev fiyatları neye bağlı olursa olsun yada ne kadar artarsa artsın. Fiyatı talep belirler.

Orta kesim ev almayı bırakırsa kriz kaçınılmaz olur ve fiyatlar dibi boylar.

1 milyonluk evi almak icin gereken peşinat ve banka kredisi aylık olarak bölündüğünde orta kesim ödeyemezse emlak balonu patlar. Denklem basit suni fiyat artışları gerçekçi değil. Elinde parası olanlar yada araba satıp ev alanlar dışında ev alabilen var mı ? Öğretmen bir evli çift kredi ile 1 milyonluk ev alabiliyor mu ? Önemli olan bu. Bakın asgari ücretlileri hesaba bile katmıyorum.

Barınma mecburi bir ihtiyaçtır. Olaylar abartıya giderse devlet olaya el atar arzı yükseltir gerekirse heryerde TOKİ evleri ve yeni şehirleşmeler görürüz.

Devlet el atamıyor çünkü bütün mütahitler akpli yoksa bu işi cözerdi şimdiye kadar. Hükümette inşaat sektörünü yani yandaşları korumak icin direniyor o yüzden kırılma erteleniyor. Faizleri düşürmeden ev aldıramazsın insanlara ama faiz inince dolar çıkıyor maliyet artıyor yine. Yani inşaat sektörü için çıkış yolu yok.

Fiyatlar böyle artmaya devam ederse büyük şehirlerden göç başlar. Kimse aldığı maaşı kredi yada ev kirasına sürekli vermez.

Tanıdığım birçok kişi Muğla ilçeleri ve köylerinden arsa alıp ev yaptı ve İstanbul'u terketti.

Kriz olması ihtimali ile yatırım için nakitte bekliyorum. Ev ihtiyacım yok aslında daha da artarsa merakla takip edeceğim sadece nereden dönecek diye.

• Bizim halkı kolay kafesliyor inşaat şirketleri. Yok indirim yok ödeme avantajları yok düşük faiz diyerek kazık fıyatlardan alıma teşvik ediyorlar. Bizim enayi millette bugün almazsam bi daha bu fiyata bulamam deyip yükleniyor iyice yükseliyor.

• Daft Punk D kullanıcısına yanıt
    Demek ki 2021 yazındaki yangınlar tamamen planlı programlı bir kundaklamaydı, zaten deprem riski çok artmış durumda üzerine hayat pahalılığı eklenince İstanbul söylenildiği gibi İslambol oluyor, İstanbul ara bul bol bol İslambol 🤮🤮🤮

quote:

Tanıdığım birçok kişi Muğla ilçeleri ve köylerinden arsa alıp ev yaptı ve İstanbul'u terketti.

Asıl şimdi düşünmelisiniz hisse senedi, döviz, emtia, Bitcoin alım satımı ve kara paralar ile kimler fiyatlar yükselse bile etkilenmiyor, işte o kundakçı teröristler hiç etkilenmiyor ve çok AK onlar biliyor musunuz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    cık cık cık

quote:

fazlalık evi olan varsa bu fiyatlardan okutsun hemen.

Çok kötü niyet var bu yazıda sanki...

Siyasi bir arzu da varsa işin içinde sizi kınayasım var...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Toki yapsa evleri hangi şehrin neresine yapar ve kaça satar sizce?

Bir tahmin alayım da ona göre eleştireyim. Zira şu haliyle söylediğiniz şeyin ucu çok açık.

Toki ev yapıp ucuza satsın, hayat bayram olsun, lay lay lom.

Tamam olsun da, bakalım düşünceniz mantığa uyacak mı.

Edit: Ayrıca kiralar yükselse bile kimsenin şehirleri terk ettiği yok. Kiralık ev bulunamaz oldu. Kiralığa deli gibi talep var.

O "şehirler boşlacak" hayalinizi de unutun bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Windows95 -- 12 Kasım 2021; 22:32:5 >
    Aynen dostum..Kiraya bu kadar çok talep var ki özellikle site residance İzmir'de bulunduğum bölgede bu yerlerde sıra bekleyen insanlar var site residance özellikle millet 4-5 bin TL veriyor hele Mavişehir tarafını hiç saymıyorum kiralar 8 bin TL boş daire yok inanır mısınız.. Şuan başka bir ev baksam bulunduğum bölge merkeze uzak köy türü yeni yerleşim sayılır fiyatlar 2-3 bin TL den başlıyor eski püskü binalardan bahsediyorum..

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Barınma zaruri bir ihtiyaçtır. Vatandaş aldığı parayla kira ödeyemez yada ev alamaz duruma gelirse toplumsal infal oluşur. Toki örneğini bu yüzden verdim yani uç bir örnek cımbızlanacak bir değeri yok.

Sen olayı çok yanlış anlıyorsun konuşulması gereken orta ve alt kesim ev alamıyorsa kim alabiliyor bu milyonluk evleri bunu açıklarsanız daha iyi olur.

Sende para yok ama millette var ?

Kim bu millet ?

Ülkenin yarısı asgari ücret kayda değer kısmı devlet kadrosu ve bunların maaşı belli.

Emlak piyasası benim umrumda değil dolardayım ben. Evim zaten var yani benim beklentim yok piyasadan eğer bunu kastediyorsan. Ucuzlasın ucuzlamasın beni enterese etmiyor. Sadece gözlemlerimi söylüyorum.

Ama bu fiyatlar kırılınca yatırım yapmaktan çekinmem. Her kriz bir fırsattır neticede.

Biz 90 larda bu yollardan geçtik.

Önce araba fiyatları ev fiyatlarına yaklaşır(Bu gerçekleşti zaten), dolar durdurulamaz faizler mecbur artmaya devam eder sonra ev fiyatları düşer.

Faizler tekrar eskisi kadar düşmeyecek o FED parasal genişleme baharı geçti.

Ondan önce faizler yüksekken ev fiyatları çok düşüktü nakit almıştım 2004 yılında. Kısa süre sonra ev fiyatları 2x yaptı faiz indirimleri yüzünden. Yine mantıklıydı bu sefer kira öder gibi alıyordun ki 2009 da almıştım 0.74 oran ile 90 bine İzmirin göbeğinden.

Ev fiyatları illa düşer demiyorum mesela dolar uçar ve asgari ücret bile 10 bin olur ama ev fiyatları sabit kalır.

Buda bir kırılmadır neticede.

Kusura bakmayın ama daha ilk cümlede başlıyor mantıksızlık.

Barınma zaruri bir ihtiyaçsa toki şehrin dışına tarlaların ortasına binaları diker, halka inşaat maliyetinin az üstüne (mesela 380-400 bin liraya) satar. (faiziyle birlikte rahat 800 bini bulur)

Ama tarlann ortasındaki evi o fiyata kimse almak istemez.

Çünkü aslında mesele "temel barınma ihtiyacı" değil, şehir merkezinde yaşama ihtiyacı, işe veya alışverişe kolayca gidebilme ihtiyacıdır.

İşte asıl pahalı olan kısım bu.

Herkes işine 15 dakikada ulaşmak ister. Ve merkezde herkese yetecek kadar ev yoksa, merkezdeki evleri parası olan alır.

Toplumsal infial falan da olmaz. Olsaydı gıda fiyatları yüzünden olurdu.

Biber gazının tadını merak eden varsa buyursun infial yapsın.

Eskiden gelinler kaynana yanına evlenirdi. Şimdi bekar gençler bile ev tutup tek yaşamak istiyor.

Tamam istesinler de, her şeyin bir bedeli var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Windows95 -- 13 Kasım 2021; 8:56:8 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.