Şimdi Ara

1 Milyondan aşağı satılık ev yok..! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
143
Cevap
1
Favori
9.859
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
39 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Emlak balonu fiyatların şişmesi anlamına gelmiyor, emlak balonu(housing bubble) piyasadaki ev fazlalığından dolayı fiyatların düşmesi anlamına geliyor. Şu an bunun tam tersi bir durum var.

istanbul’un merkezinde ortalama bir araba fiyatına ev alınabiliyor hala, bu sürdürülebilir değil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • John WICK kullanıcısına yanıt

Birikimini TL’de tutmak için mağarada yaşıyor olmak gerekir, gübreyi bile ithal eden ülkede TL tutmak nedir

• atade28 A kullanıcısına yanıt

Dediğin çok doğru, bakıyorsun adamın ağzında diş yok ama banka hesabında yüzlerce bin lirası var. Böyle bir kesim gerçekten çok fazla.

Ama bir yandan da bu konuşmaların genelde aynı bölgelerde olduğu gerçeği de var.

Forumda bile bakıyorum şu fiyata ev yok diyor. Ama baktığı yerler ne hikmetse hep belli standardın üzeri yerler. Hocam oraya paran yetmiyor ise sen oranın adamı olmayabilir misin desen de darılacak. Sahibindende arattığımızda 500 Bin TL altına 20 binden fazla ev görünüyor istanbul genelinde.

Aynı mantık araç fiyatlarında da var. 150 bine araç bulamıyorum diye konu açılıyor. Bakıyorsun dizel olsun, otomatik olsun, az km olsun, kazasız boyasız olsun, 5 yaşını geçmemiş olsun ama her şeyden önemlisi piyasa arabası olsun. Piyasa 3-5 marka ve model çevresinde dönüyor. Şu var diyorsun söylediklerine uyuyor diyorsun ama o piyasa arabası değil diyor vatandaş.

Bu piyasayı acaba biz yükseltiyor olabilir miyiz diyen yok ama.

• atade28 A kullanıcısına yanıt

Katılıyorum.

• ozgutozkan kullanıcısına yanıt

Şuan millet bu fiyat bandında hala kiralık veya satılık ev bulamıyor. Kiraların ve fiyatların bu kadar artmasının sebebi talebin çok fazla olması. Balon olması için talebin az ama fiyatların hala çok yüksek olması gerekir. Böyle bir durum yok. Döviz ve enflasyon bu şekilde seyrettiği sürece artış devam edecektir çok büyük ihtimalle. Olaya gerçekçi baktığınızda ev çoğu maldan ucuz durumda. Özellikle de arabaya oranla çok çok ucuz.

• İnsanın 1 milyonu olsa hakikaten faize atar, istediğin yerde kirada kalırsın.

İnsanlar mal artık heralde, ben de çözemiyorum

• 1 milyon tl dediğiniz para 102.000 dolar falan...

• Bende de aynı sıkıntı var.
    Konya gibi arazisi geniş bir ilde bile ev fiyatları milyondan aşağı değil.Bugun gittim bi yere on talep topluyorlarmis bitmiş.Insaattan girin boş daire var dediler.Ne kadar dedim 1. Milyon 450 bin lira diyor.3+1 için.
    Bu evi ben ne kadara kiraya vereceğim diye sordum
    3 bin 5 bin arası.5 bin olsa bile 25 sene yapıyor.Neye göre fiyat belirliyorsunuz dedim .Kira çarpani deger ölçme araci değil artık diyorlar.Yeni uydurdugunuz şey de bu yani diyip çıktım.
    Kardeşim kim me derse desin 1 milyona ev alan ahmaktır sigirdir budaladir. Bu evler gecen yıl feristahi 600 binliraydi.
    Tamamen müteahhitlerin piyasa şişirmesi yaşanıyor

• Hocam 2022 de Türkiye'de iğneden ipliğe herşeye fahiş zamlar gelecek.Ne alacaksanız hemen alın yoksa asgari ücret 4000 olacağı konuşuluyor eğer öyle bir durum olursa en az %50 daha zam gelri herşeye ülke çok karışacak yakında.

• Hocam öyle olurmu ya faizi yersin 3-5 sene sonrasında 1 milyonun alım gücü 500 bine düşer Türkiyede ama evi alır çatır çatır yersin kiranı 3-5 sene sonra 1 milyona aldığın evin değeri 2 milyon olur.Ev,arsa,altın,dolar yani Tl hariç aldığınız herşey kazandırır bu ülkede.

• VolkanCOO kullanıcısına yanıt

Tabiki bu da bir bakış açısı saygı duyuyorum

ancak değinmek istediğim konu evin fiyatı ve kirası arasındaki dengesizlik şahsen bir eve milyon tl vermek yerine kirasında kalmak daha mantıklı

Yukarıda konyada bile fiyatlar saçma 25 senede çıkıyor kirası diyen arkadaşın yakınmasının haklı olması gibi

• Ama hocam kiralarda saçmaladı iyice G.antep gibi biryerde 3000-4000 liradan aşağı kira yok oturulabilecek bir semtte.

• köy ya da küçük yerleşim yerleri daha iyi bir tercih olabilir. oralardan yıkık dökük harebe ama tapusu olan yer bulunup tadilat ile sıfır tadında bir yer edinilebilir.

esasında daire hayatından da çok daha güzel ve mantıklı olabilir. binalarda insanlar her gün bir sıkıntı yaşıyor.kimsenin kimseye saygısı kalmadı.

bol şans.

• artık müteahhit ve galericilerin haricinde birde vatandaşta alım satım ve kolay yoldan zengin olma işine girdi canı sıkılan piyasayı bahane edip fiyatları kat kat arttırdı olan her zamanki gibi sıradan vatandaşa oldu.

• hagiosmann kullanıcısına yanıt
    1 gün geçmedi 100.000 usd oldu

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Olanı da yabancı Araplar alıyor. Yabancıya ev satışı yasaklanmalı konut krizi var ülkede. Neyse Allah belasını versin bunlara sebep olanların. Bitirdiniz lan ülkeyi

• nevizadehaniff kullanıcısına yanıt

Dedi 12 yaşındaki baran

Öyle bir şey yok. Fiyatı satıcı belirlemez piyasa belirler. Ben şimdi 40k ya ps5 ilanı açınca ps5 fiyatı 40k olmuyor.

300tl ye koyunca da 300tl olmuyor. Arz ve talep dengesi belirler fiyatı.

Ayrıca konut fiyatları artmadı ki. 10 yıllık grafiklere bak.

Sonra dolar ile düzelt.

10 yıl önce 2 milyon tl olan ev o gün 1.5 milyon dolara satılıyordu. Şuan o ev belki 7m TL ama 1 m dolar bile değil

Dolar cinsinden araç hariç herşey ucuzladı.

Peki ev fiyatı neden artıyor. Artmıyor işte. Sen yoksullaşıyorsun... Paran 10 kat değer kaybetti

22 milyar EUR ihalesi yapılan hazine garantisi olan sözde 3. Gerçekte 2. Yeni havalimani şuan 225 milyar TL yapıyor. İhalesi yapılırken 1 euro 2.3tl idi bunun yükü 47 milyar TL idi.. Şuan 1 euro kaç TL bak bakalım

Devlet gelirleri TL ile. Yani çok pis girdi anladın mı?

5 firma 250 milyar dolar peşkeş hazine garantili ihale aldı.

Neyse daha yazmıyorum.. Müstahak işte bu halka bu gidiyor..

Avrupalıların ahlaki değerlerine sahip olana kadar benzeri şeyler olacak. Ömrün boyunca çalışsan da kıçı kırık bir araç sahibi olmayacaksın. Senin vergilerin ise çok güzel yerlere gidecek.

Mesela:

22 yıldır toplanan 32 milyar dolar deprem vergisi ile İstanbuldaki depremde yıkılacak binalar 3 kez yıkılır yapılırdı ama o para başka yerlere gitti. :)

Neyse

BU BAYRAĞI İNDİRMEYECEKLER

BU EZANLARI SUSTURAMAYACAKLAR

HÜLOOOO

IHA SIHA MIHA T3 VAKFI TEKNO FEST TOGGGG MOGGG YERLI F16DAN İYİ F35 AYARINDA JET, YERLİ ÇİP YERLİ TELEFON VESTELFON AVM 180 AVM İSTANBULDA, YAŞASIN BZMSSKSKWKXKKSKFMSKDKS

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknoCat -- 11 Kasım 2021; 14:32:42 >

• Jfjsjsjs faiz? Ahahahhah

Yüzde 16 veriyor banka.

160 bin TL para gelecek enflasyon yüzde 50...

Yani bugün bnakaya 1m tl koysam 1 sene sonra bugünün 500bin TL ise eşit olacak.

Kısaca şöyle anlatayım bugün 1m tl ile 1 milyon domates alabilirken seneye 500 bin domates alabileceğim.

Hal bölye iken faize parasını koyanın aklını sorgularım.

Faiz yüzde 52 olmalı ki

52-50(enflasyon) = reel faiz yüzde 2, kara geçeyim.

Şuan faiz eksi veriyor zarar yani..

Altına koy dolara koy sepet yap 1m TL yi 1 sene sonra senin 1.160.000TL den çok daha param olacak

Ev almak şu enflasyon da gayet normal

• Gelin size 500-600-750 bin liraya istanbulun göbeğinden depreme dayanıklı yeni binadan balkonlu 1+1, 2+1, ve çift balkonlu dubleksler vereyim.
    Hem istanbulun hem de ulaşımın merkezi olan çeliktepeyi beğenmezsiniz heralde.
    5 binden aşağı kira bulamayanlar ve milyondan aşağı satılık ev bulamayanlar kraliyet soyunan geliyor sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Windows95 -- 11 Kasım 2021; 15:26:30 >
  • nevizadehaniff kullanıcısına yanıt

Zamanında yemeyip içmeyip ev almış olanlar da sıradan vatandaş.

Üstelik sizden çok daha zarardalar.

Asıl mağdur ev sahipleri. Siz değilsiniz.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.