Şimdi Ara

1 megabit internet kullandığımız zamanlar. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
229
Cevap
0
Favori
9.207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sene 2005 kablonet kullaniyordum. 256 kbps indirme hizim 32 kb bile gormuyordu. Ah ulan ne gunlerdi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 56k ile 98 gibi başladık sonra kablolu dsl modemizi aldık bilen bilir Alcatel Speedtouch :) 128 yada 256 ile başladık tam hatırlamıyorum sonra kat kat arttı ama buarada dsl 3 saat var 4 saat yok şeklinde idi. 4gb kota vardı dolmazdı kolay kolay :) ah ah ne zamanlar

• Abim zamanında sene bilmem kaç hatırlamıyorum o zamanlar yaş 5 6 ancak. Ixir dönemleri vardı mini cd takardık onu telefon hattına fln bağlardık. Kanal d oyun vardı orada oyun gelan oynardım 😂 sonraları ise motorola cep telefonu ile gprs den baglanirdik ayda 5tl gibi bir ücreti vardı. Sonraları ise 1mbit sinirsiz adsl ile tanıştık downloadlar başladı o hız ile 😊

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Napster ile 56k download.
  • 14.4k modemle basladim 56 k ya gecince vay be ferrari gibi oldu demistim 😀Sonra adsle gectik bu seferde ucak gibi oldu internet kademeli olarak butun hizlarini kullandim 😀suan 35 mbite kadar geldim

• quote:

Orijinalden alıntı: acaluka

Daha bir şey demiyorum...

1 megabit internet kullandığımız zamanlar.

Hangimiz upgrade olmadık çılgınlar gibi :))

1 megabit internet kullandığımız zamanlar.

• blackdiamond16 kullanıcısına yanıt
    Efsane 146 unutmamak lazim ay sonunda Kol-center gibi fatura gelirdi.
  • Ah be hocam, Jhelom mezarlıktaki Lich Lord'un dili olsa da konuşsa...

Gece kalkıp internete girerken modemin sesi duyulmasın diye yastıkla tepesine binerdik.
  • İlk bilgisayarım masaüstü bilgisayardı. 56k modem alırken saniyede ortalama 8kb değil 13kb indirsin diye 20-30 dolar fazla verip Apache 56k modem almıştım.
  • Gatetrans kullanıcısına yanıt
    Equris kullanıcısına yanıt
    3.5 kb/s görünce sevinçten çılgına dönmek...

Hocam 8 çok iyiymiş ya, ben 5 i görünce shaman dansı yapmaya başlıyordum.

Bir de Flashget diye bir download programı vardı, internet kapanınca kaldığın yerden devam edebiliyordun. Dosyayı 5 e bölüp çekiyordu falan PC Net her ay "Tools" bölümüne koyardı bunu . O zamanlar 50 Mb. lık bir oyun indirmiştim fantastik bir snowboard oyunu idi. Baya 2 gün falan sürmüştü unutamıyorum onu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acaluka -- 28 Nisan 2017; 11:55:6 >
  • quote:

Ah be hocam, Jhelom mezarlıktaki Lich Lord'un dili olsa da konuşsa...

Gece kalkıp internete girerken modemin sesi duyulmasın diye yastıkla tepesine binerdik.

Sonra ogame geldi sonra knight :) peh.. Cabuk geçmiş zaman simdi 50 megabit te 75gb yetmiyor zaman ve gereksinimleri :)

• Allah o Knight Online'yi alsın...

Ultima Online'ı bitiren süreç o zaman başladı işte. Orta okullu yeni oyuncu tayfası UO' yu örseledi, grafikleri hor gördü. Halbu ki 20. yılına girmesine rağmen hala dünya üzerindeki bence en iyi oyundur.
  • quote:

Allah o Knight Online'yi alsın...

Ultima Online'ı bitiren süreç o zaman başladı işte. Orta okullu yeni oyuncu tayfası UO' yu örseledi, grafikleri hor gördü. Halbu ki 20. yılına girmesine rağmen hala dünya üzerindeki bence en iyi oyundur.

Ultima belasına bulaşmadım köşesinden dondum :)) ama çok oynayan arkadaşım vardı sonra lise call of duty warcraft derken 27 yaşına geldik :)

• quote:

Orijinalden alıntı: omeeeer54

Yıl 2017 internet hızım 1-2 mbit.

(Ttnet,Köyde oturuyorum,Kablolu bağlantı hızım)

Nostaljik adam.

• Güzel günlerdi...
  • Çok bişey değişmedi akk saolsun şimdide 3 megabit kullanıyoruz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim üniversitemde an itibariyle 2 megabit hız olduğu gerçeğinden daha çok acıtmaz

• 1999 yiliydi ilk bağlattık neti .modem yoktu fax modemdi. Nette davulcu dövme oyunu vardi paso onu oynardim sonra fatura epey bi yuklu geldi peder de sinirlenip kapatti. 2004 de ttnet baglattik 1 mbitle 700 mblik oyunu 3 gunde indirdiğini bilirim. Allaha şükür 2011 de superonline na gectim de kurtuldum hiz olayından 😊

• quote:

3.5 kb/s görünce sevinçten çılgına dönmek...

Hocam 8 çok iyiymiş ya, ben 5 i görünce shaman dansı yapmaya başlıyordum.

Bir de Flashget diye bir download programı vardı, internet kapanınca kaldığın yerden devam edebiliyordun. Dosyayı 5 e bölüp çekiyordu falan PC Net her ay "Tools" bölümüne koyardı bunu . O zamanlar 50 Mb. lık bir oyun indirmiştim fantastik bir snowboard oyunu idi. Baya 2 gün falan sürmüştü unutamıyorum onu...

Hocam Turk Telekom eve çok yakında ve bulunduğumuz muhite yeni yeni apartmanlar yapılmıştı ve kimse internete girmiyordu:)

Telekomun eve yakın olması ve kimsenin internete girmemesi o bölge inanılmaz bir avantajdı:))

Evet o programlar ile haftalarca süren oyunlar indiriyorduk vs.

Vay be ne günlerdi.. Şimdi evimde 50 mbit superonline fiber var:)

• Ne megabiti 56K modemleri gördük. Bir video klibin yüklenmesi -öyle 1080p falan da değil en fazla 120p'dir- 10 dakika sürdüğü yıllardı.
    15(Milyon) TL'ye internet paketi alıp üzerine 60-70(milyon)TL telefon faturası ödediğimiz yıllardı. İnternete girince telefondan cızırtı sesleri gelen yıllardı. Telefon ve interneti aynı anda kullanamadığımız yıllardı. Benim ilk bilgisayarım ve Max Payne serisinin ilk çıkış yılıydı 2001.
    Mirc ICQ MSN yıllarıydı. ASL? :D

Şimdi 35mbit ile saniyede 4mb iniyor. Hey gidi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fractal design -- 28 Nisan 2017; 12:36:43 >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.