Şimdi Ara

1 megabit internet kullandığımız zamanlar. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
229
Cevap
0
Favori
9.207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sene kac tam hatirlamiyorum ulkede adsl yok o zaman. Biz ekolay falan baglanip surekli para kaybediyorduk haliyle. 5 dk baglanip kacardik. Online web siteleri uzerinden oynanan flash oyunlsr vardi onu acardim interneti kapatirdim pc yi de buyuk ihtimal 3 4 gun acik tutardim oynarim diye. Para yok lan kolay mi internete baglanmak. Biz bilgisayarda winamp acip ekolayzir dongusunu izleyen cocuklardik.

Sonra sony ericsson ile birlesti. Sonyericsson t200 telefonum vardi. Telsim gprs ile ayda 5 tl ye sinirsiz baglaniyordunuz nete. 56k. Ama ne kopmalar ne baglanamamalar. Cildirirsin. Bizim derdimiz mirc acsin /server.irc.mirc.net yazip bot kizlari gercek sanip slm yazmak. 11 12 falanim o donemler herhalde. Dayimda internet kafe var orada ogreniyoruz hep.

Sonra adsl cikti. Bizde para yok tabi yine. Ulan ne fakirmisiz arkadas ya. 59 tl idi snsirim ya da 29 tl. 256k adsl baglaniyordu. Aslinda ilk 128k ile baslamislardi. Lan roket gibiydi ya. Anani avradini kafayi siyirdik. Enistemler 128 baglatti. Bundan 1 yil kadar sonra biz dr eve 128 istedik. Adsl yeni yeni baglandigi icin bizim portu 2mb e takmislar. Kafayi yedik. Dusunsene 56k da sebnem ferahin ben sarkimi soylerken mp3 unu 1.30 saatte falan indirmistim sarki 3mb ulan. Ben delirdim. O zamanlar dayim anliyor her seyini. Dedim dayi belki oyle yaziyordur cunku baglaninca sag asagiya baglanti hizi dusup ekrana yansiyordu. 2mbit. Allahin bir lutfu. Bir mucize. 128kb parasi ver 2mb kullan.

Bana dayim dedi ki sakin kimseye soyleme sikayet ederlerse dusururler. Lan ben turk telekomu arayamadim aylarca. Internet baglantisi kesildiginde benim internetim yok diyemedim. Saatlerce bekledim. Ese dosta kimseye diyemedim. FlashGet benden neler cekti ah ah.

Sonra da bu donemler iste. Daha anlatacak cok sey var ama yeter :(

Ulan cok fakirmisiz ya. Ruhumuza korkunun bile fakirligi islemis.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Taaa 56k modem zamanlarını bilirim.İnternete bağlanırken dıttttt,ditttt diye garip sesler gelirdi

• En düşük 56K modem denmiş de,

Ben 14.400 modemim olduğu zamanları bilirim. Sonra 28.8K çıkmıştı. Bir ton para verip almıştım. 2 kat hız. 33.6K ile daha da hızlanmıştım. Ona da bir sürü para.

1 Mbps diyorsunzu da ADSL ile ilk 128K ile tanıştım. Şimdi cep telefonunda 96K hız'a düştüğüm zamanı hatırladım 3G'de kotam bittiği zaman.

Hey gidi günler hey.

[Evet çok yaşlıyım]
  • Hala ülkecek 3 megabit kullanıyoruz maalesef istersen 100 megabitlik paket al farketmiyor

• 256k ile bir haftada mi3 ü torrenttan indirmiştim. Sinema çekimi çıktı :) hiç unutmam.

• Ben direk ADSL ile başladım. Abim telefon kablosuyla denemişti bitane bilgisayardan anlayan çocukla fatura kol gibi girince babamdan dayak yedi. 128 KB olması lazım İlk ADSL hızımızın hatırladığım kadarıyla . Çünkü 256 KB a yükselince çok sevinmiştik.

edit: Bide o zaman google diye bişey bilmiyoduk internette lagaluga.com da takılıyoduk. Abim takılıyoduda ben bilmiyodum ben hep orda videolar izliyodum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AugKunzee -- 28 Nisan 2017; 9:21:3 >
  • Kotalı internetten kurtulup 1 Mbit Sınırsız (AKK'de yok o zamanlar) internete geçtiğimde oh be demiştim.Oyun indirmek uzun sürüyordu tabi ama kotanın olmayışı çok iyi gelmişti.Videoları donmadan, korkmadan izleyebiliyordum.O zamanın 1 Mbiti şimdinin 16 Mbit sınırsız internetine denk gelir heralde.Zaten en üst paket olarak 4 Mbit vardı.O da baya pahalıydı.
  • şimdi de 3mbit kullanıyoruz kaç yıl geçmiş üzerinden aradaki farka bak.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sene 2000 1mbit sene 2017 2,3 mbit yaklaşık 2,5 kat gelişmişiz güzel başarı

• quote:

Orijinalden alıntı: BloomEsk

quote:

Orijinalden alıntı: Kontrespiyonaj

quote:

Orijinalden alıntı: BloomEsk

quote:

Orijinalden alıntı: Kontrespiyonaj

Konu 2000li kaynıyor

1975 li de var.

Ölücüler gelmesinde gerisi önemli değil.

Hocam genc, yetiskin farketmeksizin herkes yazabilir.Sonuc itibariyle takdir edersiniz ki 1 mbt interneti 2000 li arkadaslarimiza òzel cikarmadilar . Bir sakınca görmeyelim yazmalarında.

Herkesi bekliyoruz konuya..

1 mbit adsl e aaaah aah eski zamanlar diyen ağır çocuktur

Konusmana ve bu tür sıradan ayrintilara takilmana bakilirsa bulu cağında olan genc bir kardesimsin. Biraz mühim ayrintilara yönelmek senin yararina olacaktir hayatinda. Senden rica ediyorum.

Fakat gayet tabii 1mbit internete ah eski zamanlar demezsen bir problem var demektir hafızani yoklamani isterim. Keza ülkemizde interneti ve bilgisayari ne zamandan beri kullanıyoruz ki 1mbit i kücümseyecek kadar yeni görebiliyorsun onu da esefle karsiliyorum.

Bir of çeksem karşı ki dağlar yıkılır diye söylerdik türküyü, fakat dağların yıkılması mecazidir, ironidir fakat ah eski zamanlar sözünü ciddiye alıp ironiden anlamadigini tespit ettim genc kardesim.

Zihnini baska ayrintilara yönlendirmeni öneririm. Bu hep yararina olacaktir hayatinda.

Yine de tesekkür ediyorum canım sana. Kardeşimsin sonuç itibariyle.

Abicim öyle bi cevap vermişsin ki ben utandım yahu :)

• Aah unutabilir miyim zoom modemi,4gb kotayı,lojmana net dağıtan ethernet switch'i? Ve,ve LİMEWİRE'yi??hey gidi 2000 ler heyyy.....

• 56k kullanıyordum. 1 megabit falan hayallerin ötesindeydi. Kota da 8 saatti.8 saat dolunca kesiliyordu. Bir de internete bağlıyken ev telefonu meşgul oluyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thriller89 -- 28 Nisan 2017; 9:47:44 >
  • blackdiamond16 kullanıcısına yanıt
    Ben de bunu yazacaktım.

Benim anım da şöyledir; Vestel marka bilgisayar almıştık, Celeron 433 (541 mhz o.c.) + 8 mb s3 trio VGA + 32 mb sd 100 mhz ram. Hediye olarak 1 ay internet bağlantısı vardı, tabi o zamanlar kullanıcı adı ve şifreyle çevirmeli bağlantı kuruluyor. Bilgisayar kullanmayı o dönem pek bilmediğimizden, internete sonra bağlanalım dedik.. Aradan da epey zaman geçti, müşteri hizmetleri durumu fark etmiş, arayarak yıl sonuna kadar aktifleştirmeniz gerekiyor aksi halde kullanamayaksınız demişti. Biz de tamam kullanalım artık deyip aktifleştirdik, tabi aylardan Aralık. Aylık süre bitti, bizim internet bitmedi. 2-3 ay daha ücretsiz kullanmıştık. En çok hoşuma giden şey, modem çevirme sesiydi.

Hatta yayladaki internet kafede bile 56k modemle bağlantı vardı, mirc'a bile bağlanmak zulümdü.

Şimdilerde telefonlarımızda dahi 5-6 megabit hıza burun kıvırır hale geldik.

• 1 megabit ile gta 4 indirmiştik. 72 part idi. Çok uzun sürmüştü vay be.
  • 156 degilmiydi ucretli internet arama kodu ?

hatirlayanlar ?

yada 256 miydi

• 7 yil once baglanmisti eve ilk internet. 256 kbps sinirsizdi. 2 3 yil sonra bizim oyle hizimiz yok diyerek 1 mbps gecirdiler. simdi 25 mbps 50 gb kota var, o zamanlar internet hizi daha iyiydi ciddiyim. hele bi de hiz 3 e dusunce komple felc oluyo. yurtdisindaki bi arkadasi aradim watsaptan, abi yok boyle bi sey. konusuyosun kendi sesin geri gelip adamin sesini bastiriyo

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2014 yılına kadar 1 mbit kullandım. Bir filmi indirmek 1.5 saat sürüyordu.

• 2gb download için pc yi gece boyu açık bırakırdık hey gidi günler hey

• Sene 2007 sanırım, 1 mbit internet AKK dolunca 256 kb'a düşüyordu... Ne söverdik arkadaşla ya

Ayrıca bir CD vardı bende, onu yükleyip kodu girince 15 saat 56k internet veriyordu, biri firmasının hizmetiydi hatta, sene 2001

• Benim hala 1 mb

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.