Hocalarım merhabalar, 1 ay önce PNY marka 4080super satın aldım. Malumunuz 5080 999 dolardan çıkış yaptı beklediğimiz fiyatın altında. Tamamen AAA oyunları oynayan biriyim. Online oyun oynamam. Monitörüm samsung odyssey neo g8 32" 4k 240hz monitör. 5080'in multi frame generation ile Cyberpunk'ta 4k Path Tracing'de 120 fps vermesi göz kamaştırıcı. Sizce 4080super'i satıp 5080 geçmelimiyim? Bu upgrade değer mi? Son olarak 2. El piyasasına hakim değilim, 1 aylık PNY 4080super'i ne kadara satabilirim? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
1 aylık 4080super satılıp 5080 geçilmeli mi?
-
-
Fiyatın $999 oluşu sizi yanıltmasın. Tr fiyatı özelleştirilmiş modellerle çok daha yüksek olacaktır çünkü şimdiye kadar hep çok daha yüksek rakamlarla çıktı. 4080 süper kartın 2.el gidecek rakamı 40 civarı olur o yüzden gereksiz yere zarar etmenizi tavsiye etmiyorum. Kartınız bence gayet güzel ve çok güçlü bir kart, bu işin sonu yok malesef.
-
misal kaç dolar olur hocam 2000$ falan mı? max farkedeceği 150$ fakat tabikide 4080superden geçmeye değmez. Bütçe meselesi parayı sokaktan topluyorsanız 2024 aracınızı satıp 2025 araca da geçebilirsiniz
-
Rog 4090 i 50 bine ilana koymuslardi pny 4080 i kaca satacan
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
5080 Ti ya da Ti Super çıkışı beklenir vram miktarına göre geçilir. Düz 5080 alınmaz.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
5000 serisinin veri sıkıştırma/açma hızı 4080e göre 2 kata yakın olabilir. Pcie 5.0 özelliği de eklenince, vram yetmemesi durumunda stutter olayı kalkabilir. Sığmayanı 2 kat sıkıştırıp pcie5.0 üzerinden 2 kat hızla yollayınca en az 4 kat az stutter olur. Ama önce oyimunların bu algoritmaları kullanması lazım. Playstation'dan devşirme ile olmayabilir.
Tam sayı hesap gücünü 2 katına çıkarmışlar. 4080de 5000 tamsayı çekirdeği varken 5000 serisinde 10000.
Bellek hızı da daha fazla. 750GB/s yerine 950GB/s gibi birşey. Bunlar hep saf kas gücüne destek olan şeyler.
Ek olarak dlss4 açarsan performans 2"ye katlanıyor. Açmasan bile en kötü 4090ın %15 altında kalır.
Üstüne gpu overclock yaparsan bu hızlı bellek sayesinde daha etkili olacaktır. Tabi güç limitine takılırsa etkili olamaz.
DLSS4 kullanmayacaksan o uğraşa deger mi sen düşün.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 12 Ocak 2025; 16:30:1 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
ben de 24 kasımda 4080s aldım gainward bence bekle testleri fiyatları görelim ve kullan yani en az bir sene. seni şu an geren hiçbir şey yok fiyatı mı düşer satamaz mıyım öyle şeyler olmayacak 4080s dediğin 5080'in gdddr6x'lisi yani yapısal olarak. yazılımsal mulfi fg var da sen fg açmak zorunda kalıyor musun şu anda? ben bi maymunlu oyunda açtım onda da tilt oldum iade ettim bu ne ya bam güm bir saat girecek miyiz biz bunlara işimiz gücümüz yokmuş gibi diye?
-
4k için bence de 5070-5080'dense 1 sene bekleyip 5070ti super 5080super varsa ona geçmek daha mantıklı. Ben mesela seneye kasa toplamayı düşünüyorum 5070ti super bekleyebilirim. ya da 2k oynamaya karar verirsem 4080 super bile alabilirim 1 sene sonra. konsollar sağolsun oyunlar o kadar uçuk hızla gelişmiyorlar.
2 senede 1 yeni seri gpu çıkıyor fakat konsollar hala 2k verebildiği için 4kda düzgün fps veremediği için oyunlar da çok uçup kaçamıyorlar. ps pro'nun bile gpu gücü rtx 3070ti ile 3080 arası ayarında bir şey. o yüzden 2k oyunları şu anda iyi bir fpsde oynatan bir 4000 serisi kartın varsa 6000 serisine kadar bekleyebilirsin rahatlıkla. önümüzdeki 2-2.5 senede kartının fpssini çok fazla düşürebilecek tarzda pek fazla oyun çıkmaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigitcan19901 -- 13 Ocak 2025; 1:49:54 > -
Burada ne yazılırsa yazılsın, 1 aylık kartı satmayı aklınızdan geçirdiyseniz maddi açıdan rahatsınız demektir. 2.el de edeceğiniz maddi zararın canınızı sıkmayacağını düşünüyorum, çünkü 4080 yok pahasına elinizden gidecek! Şu aşamada 5080 değil de, 5090 alın derim.
-
Para varsa geçilir keyfe bakılır.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bende aynı şekilde genellikle AAA oyun oynarım, 4K'da düz 4080 kullanıyorum, fark ettiyseniz oyunlar 16gb sınırına yaklaştı hatta bazıları aşıyor ve takılmalar yaşanıyor. Optimizasyon vs. diyebiliriz ama sonuçta bu 4K'da artık 16gb yetersiz geldiği gerçeğini değiştirmiyor. Nvidia neural rendereing ile sıkıştıracağını söylüyor fakat ortada dişe dokunur bir veri şimdilik yok.
Bence testler, incelemeler çıkmadan 4080'i satmayın, DLSS4 ve Frame gen ile performans artışı var ama vram konusu ve gerçek kas gücü konuları belirsiz. Özellikle Vram konusunu çözemezlerse bu kartları alanlar 4K çözünürlükte çok üzülecek.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
misal kaç dolar olur hocam 2000$ falan mı? max farkedeceği 150$ fakat tabikide 4080superden geçmeye değmez. Bütçe meselesi parayı sokaktan topluyorsanız 2024 aracınızı satıp 2025 araca da geçebilirsiniz |
Burada ne yazılırsa yazılsın, 1 aylık kartı satmayı aklınızdan geçirdiyseniz maddi açıdan rahatsınız demektir. 2.el de edeceğiniz maddi zararın canınızı sıkmayacağını düşünüyorum, çünkü 4080 yok pahasına elinizden gidecek! Şu aşamada 5080 değil de, 5090 alın derim. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X