Şimdi Ara

1 AYDIR EŞŞEK GİBİ ÇALIŞIYORUM; SONUÇ...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
2
Favori
2.341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1 aydır 2' de işe gidip 11' de evde oluyorum uzaktan eğitim okuyorum aldığım para 650 TL + 120 tl yol parası + yemek + sigorta
    Şuan tek düşündüğüm işten çıkmak, örgüne geçip üniversite keyfi yaşamak, nasıl olsa en sonunda eşşek gibi 3 kuruşa başkasının emri altında çalışacağız yıllarca bari gençliğimi güzel yaşayayım değil mi ne diyorsunuz ?
    Soranlar için kendi paramla birşeyler almak istediğim için çalışıyorum yoksa halimiz yerinde çok şükür Allah olmayanlara da versin..

• ihtiyacın yoksa çalışma gençliğinin keyfini çıkar para her zaman bulunur ama o yıllar birdaha geri gelmiyor...
  • bencede öyle yapmalısın
  • Başarının sırrı çok çalışmak.

Bugün el işinde, yarın kendi işinde.

Basamak basamak ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fantastic Light

Başarının sırrı çok çalışmak.

Basamak basamak ..

güzel hikaye
  • quote:

Basamak basamak ..

Adam inanmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quAjwuu* -- 27 Ekim 2011; 23:58:19 >
  • dostum malesef ki üniden mezun oluncada bu maaşla çalıştırılacaksın.o yüzden gençliğini yaşa
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • uzaktan eğitim hangı unıv hangı bolum?

sakaryada uzem endustrı okuyan peşindeyım yardımın dokunur mu?
  • quote:

Basamak basamak ..

• quote:

Basamak basamak ..

• Ne yazık ki böyle bir ülkede okuyan ile okumayanın pek farkı yok yeter ki çevren olsun, biraz yırtık ol adamına göre aga,paşa de ondan sonra ne eğitim önemli
    kalır ne kariyer...
  • Gençlik sadece üniversitedemi yaşanıyor? Ne üniversiteliler var bildiğin odun. Ne odunlar var üniversiteli :D hem çalış hem gençliği yaşa
  • quote:

Basamak basamak ..

O eskidendi işte dostum.

Arkadaşlar geliştirin kendinizi , her anlamda. "Yayalım kıçı , vize , final gelince çalışırız" demeyin. Sürekli kurslara gidin , seminerlere , sertifikalı eğitim programlarına gidin. Bir bölüm okuyorsunuz ama onun yanında da sürekli bir şeyler yapın.

Mesela gidin önce İngilizce kursuna yazılın. Olana kadar devam edin.

Sonra aşçılık , berberlik vb. bir kursa yazılın. Yine bu işide iyi öğrenin.

Yani 4 sene sonra misal işletme mezunu oldunuz iş bulamadınız , ama o 4 seneyi boş geçirmediğiniz için imkanlarınız çoğalıyor.

4 sene İngilizce kursuna gittiniz , su gibi İngilizce biliyorsunuz. Tercümanlık yapın. (Ben açıkçası bu konuda kendimi şanslı görüyorum , ailem Arap kökenli olduğu için Arapça biliyorum. Yanında çat pat İngilizcemi geliştirmek ve İspanyolca öğrenmek istiyorum)

4 sene aşçılık kursuna gittiniz , çok iyi yemek yapıyorsunuz , dünya mutfaklarını , yemek kültürünü vs. biliyorsunuz , gidin bir otelde başlayın , en düşük 1.500 TL ile başlarsınız , yavaş yavaş kendinizi geliştirirsiniz 10.000 TL maaşla çalışırsınız bir gün.

Veya 4 sene berberlik kursuna gittiniz , usta oldunuz. Berber gördüğüm kadarıyla en az masrafı olan esnaflık. Nedir harcananlar , şampuan , su , elektrik. Nazar değmesin , gittiğim berber hiç boş kalmıyor. Saatte ortalama 2 kişiyi traş ediyor 10 liradan. Sabah 10'da açıyor , akşam 9'da kapatıyor. Gün sonu siz hesaplayın ne kadar kazandığını.

Yani kısaca demek istediğim sürekli ileride işinize yarayacak bir şeyler öğrenin.

• quote:

Orijinalden alıntı: isviçreli bilim adamı

Ne yazık ki böyle bir ülkede okuyan ile okumayanın pek farkı yok yeter ki çevren olsun, biraz yırtık ol adamına göre aga,paşa de ondan sonra ne eğitim önemli
    kalır ne kariyer...

''Okuyan ve okumayanın farkı yok.'' derken haklısınız.

Fakat;

Yarın öbür gün sizde işveren olduğunuzda ''İşinizi en iyi gören ve müesseseye en faydalı'' elemanı tahsiline bakmaksızın işe alıp çalıştıracaksınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Feel Me

quote:

Basamak basamak ..

O eskidendi işte dostum.

Arkadaşlar geliştirin kendinizi , her anlamda. "Yayalım kıçı , vize , final gelince çalışırız" demeyin. Sürekli kurslara gidin , seminerlere , sertifikalı eğitim programlarına gidin. Bir bölüm okuyorsunuz ama onun yanında da sürekli bir şeyler yapın.

Yani 4 sene sonra misal işletme mezunu oldunuz iş bulamadınız , ama o 4 seneyi boş geçirmediğiniz için imkanlarınız çoğalıyor.

4 sene İngilizce kursuna gittiniz , su gibi İngilizce biliyorsunuz. Tercümanlık yapın. (Ben açıkçası bu konuda kendimi şanslı görüyorum , ailem Arap kökenli olduğu için Arapça biliyorum. Yanında çat pat İngilizcemi geliştirmek ve İspanyolca öğrenmek istiyorum)

4 sene aşçılık kursuna gittiniz , çok iyi yemek yapıyorsunuz , dünya mutfaklarını , yemek kültürünü vs. biliyorsunuz , gidin bir otelde başlayın , en düşük 1.500 TL ile başlarsınız , yavaş yavaş kendinizi geliştirirsiniz 10.000 TL maaşla çalışırsınız bir gün.

Veya 4 sene berberlik kursuna gittiniz , usta oldunuz. Berber gördüğüm kadarıyla en az masrafı olan esnaflık. Nedir harcananlar , şampuan , su , elektrik. Nazar değmesin , gittiğim berber hiç boş kalmıyor. Saatte ortalama 2 kişiyi traş ediyor 10 liradan. Sabah 10'da açıyor , akşam 9'da kapatıyor. Gün sonu siz hesaplayın ne kadar kazandığını.

Yani kısaca demek istediğim sürekli ileride işinize yarayacak bir şeyler öğrenin.

O eskidendi derken?

Aynı şeylerden bahsediyoruz işte.

Sizin madde madde anlattığınızı ben çok çalışmak olarak açıkladım.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Feel Me

quote:

Basamak basamak ..

O eskidendi işte dostum.

O eskidendi derken?

Aynı şeylerden bahsediyoruz işte.

Sizin madde madde anlattığınızı ben çok çalışmak olarak açıkladım.

Hocam tam olarak aynı değil.

Benim dediğim ;" bir şeye bağlı kalmayın". Hani "ben 4 sene işletme okudum , müdür olurum kesin" demeyin diyorum. Farklı farklı yerlerde şansınızı deneyin.

• basamakmış ...
    kan alırlar ziya kaaaannnn...
  • quote:

Basamak basamak ..

dogru tespit.
  • quote:

Orijinalden alıntı: T.C. Vatandaşı

ihtiyacın yoksa çalışma gençliğinin keyfini çıkar para her zaman bulunur ama o yıllar birdaha geri gelmiyor...

+1
  • quote:

Basamak basamak ..

/>
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.