daha önce bir leon vs yeni civic thread'inde yeni civic'in 1300 kg cüsseye rağmen oldukça performanslı olduğunu yazmıştım..
ekte bugün edirne - ist yolunda çektiğim hız göstergesi var, resimde 212 km/s yakalayabildim ama resmi çektikten 1-2 sn sonra 215 km/s oldu süratim..
araç otomatik ve ben de 110+ kiloyum..
araç 11 bin+ km'de.. zamanla fark ettiğim şöyle bir şey var; şehir içinde veya max 3 bin devir ile giderken aracın performansı na ilişkin dikkat çekici bir şey yok.. hatta bazen ağır kaldığını bile söyleyebilirsiniz.. ancak araç 4 bin devirden sonra kendine geliyor ve uzun bir düzlükte 4, 5, 6 bin kolayca hızlanıyor.. 215 km/s iken devir kaçtı hatırlamıyorum ama resmin sol alt köşesine bakarak 6 bin rpm civarında olduğunu söylemek mümkün, yani redline'a daha 1 bin devir falan var...
neredeyse herkesin bayram dolayısıyla yollarda olduğu şu günlerde yapmış olduğunuz hız çok az..sizden 240-250 km hızlar bekleriz
dediğiniz şey [yolların dolu olması] çarşamba veya pazar akşamı için geçerli olabilir.. ancak örneğin bugün [salı günü, öğlen saatleri] istanbul - edirne tem gidiş ve geliş bomboştu... resimdeki görüş mesafesi ne kadar kestiremiyorum ancak 1 km olsa sadece 1 araç görünüyor kadrajda...
bugün bazen dakikalarca önümde ve arkamda 1-2 km lik mesafede tek bir araç dahi yokken seyahat ettim...
bomboş bir yolda, makas yapmadan, kimseye dokunmadan, sadece kendimden sorumlu olduğum bir ortamdı...
tamam belki! bazı konularda haklı olabilirsiniz ama forumda bundan etkilenip denemeye kalkışacak arkadaşlar da olabilir ve yanlış işler yapabilirler..zaten bildiğim kadarıyla forumda bu tip paylaşımlar yasak ve bir süre sonra konunuz kitlenecektir..
quote:
Orjinalden alıntı: callaway
dediğiniz şey [yolların dolu olması] çarşamba veya pazar akşamı için geçerli olabilir.. ancak örneğin bugün [salı günü, öğlen saatleri] istanbul - edirne tem gidiş ve geliş bomboştu... resimdeki görüş mesafesi ne kadar kestiremiyorum ancak 1 km olsa sadece 1 araç görünüyor kadrajda...
bugün bazen dakikalarca önümde ve arkamda 1-2 km lik mesafede tek bir araç dahi yokken seyahat ettim...
bomboş bir yolda, makas yapmadan, kimseye dokunmadan, sadece kendimden sorumlu olduğum bir ortamdı...
bu tip paylaşımların yasak olduğu hakkında bir bilgim yoktu.. otomobile ilişkin performans deneyimlerimi aktarmaktaki niyetim nispeten yeni sayılabilecek bir araç hakkında ilk ağızdan bilgi vermiş olmaktı.. yanlış şekilde yorumlanmasını veya olur olmaz, bilinçsizce hız denemeleri yapılmasını eminim kimse tasvip etmez.. yine de böyle bir ihtimali doğurabileceğinden mesajım için özür diler, tekrarlanmamasını sağlarım..
quote:
Orjinalden alıntı: atiyba
tamam belki! bazı konularda haklı olabilirsiniz ama forumda bundan etkilenip denemeye kalkışacak arkadaşlar da olabilir ve yanlış işler yapabilirler..zaten bildiğim kadarıyla forumda bu tip paylaşımlar yasak ve bir süre sonra konunuz kitlenecektir..
quote:
Orjinalden alıntı: callaway
210 yazıyor bi daha izle antep gavur dagı inişinde 220 yi bir iki milim geçti
hatta bu videoda 4 kişi ve ful bagaj tatilden dönerken hesap et
bu konu hala yaşıyo mu ya ala ala . serkes herhalde gormedı konuyu daha ya da cemsultan
Az yapmışsın, 300 km felan beklerdim ben bayramda herkesin öldüğü bir dönemde. Buzlu yolda yap bir dahaki denemeni. Bu arada o 212 Km/s yalan bilerek fazla gösteriyorlar. 1400 kg araç o kadar hız yapamaz o motorla.
Bu linkte de gördüğünüz üzere 140 lık TSI nın son sürati 203 km dir. Tabi ibredeki hızın doğru rakam olduğunu sanıp da 220-240 ile gittiğini sananlar elbet çıkacaktır, normaldir, onlara otobanda gereken ders verilecektir hiç merak etmeyin
youtubeye aç 140 hp nin marifetini gör 240 yapan tsı ve gt ler var
Bu linkte de gördüğünüz üzere 140 lık TSI nın son sürati 203 km dir. Tabi ibredeki hızın doğru rakam olduğunu sanıp da 220-240 ile gittiğini sananlar elbet çıkacaktır, normaldir, onlara otobanda gereken ders verilecektir hiç merak etmeyin
az yapmışsın 125 hp arabayla en kötü 220 olması lazımdı golf fsı la 220 yi geçmiştim otomatikti
quote:
Orjinalden alıntı: malikguzel
youtubeye aç 140 hp nin marifetini gör 240 yapan tsı ve gt ler var
bak ama okumuyorsun yazımı, vw yi koruma içgüdüsü ile pat diye yazıveriyorsun olmuyor bak ne demişim; "Tabi ibredeki hızın doğru rakam olduğunu sanıp da 220-240 ile gittiğini sananlar elbet çıkacaktır, normaldir, onlara otobanda gereken ders verilecektir hiç merak etmeyin "
fabrikanın verdiği teknik veriler üzerinden konuşalım daha sağlıklı olur bırak 140 lığı, 170 hp olanın bile vw tarafından verilen maksimum hızı 220 iken, 140 lık için 240 yapar 300 yapar demek uçmaktan, fanatiklikten başka birşey olamaz. Ama ben sizi biliyorum vw cilerin huyu bu, 170 km maksimum surati olan transporterın bile 230 ile gittiğini iddia ediyorsunuz nedir vwcilerin hız kompleksi tamam tamam 300 de yapar kafanı yorma sen