< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
1.6 Multijet egea•••1.3 tce 140 megane

-
-
Yoğun şehir içi yani ortalama hız 30 un altında olacak şekilde kullanılacaksa egea. Diğer tüm şartlarda megane derim. 140lık tce motor çok canlı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Megane.
Arada sınıf farkı Var, motor farkı var.
Ben ikisini de c sınıfı sanıyodum (Egea en az urban donanımlı olanlar için). Nasıl bi sınıf farkı var bana da anlatır mısınız ?
-
Eeayi Linea nin devamı olarak biliyorum.
Fazla teknik bilgim yok bu konuda. Aşağıdaki ki konuda detaylıca anlatılmış tartışılmış. Oradan bakabilirsiniz.
https://forum.donanimhaber.com/egea-nin-segment-karmasasinda-son-nokta-konuldu--116987202
Fiat değişik bi sınıflandırma yapmıi. Easy donanım evet bencede b sınıfı bi araç tek artısı arka diz mesafesi b sınıflarından bi tık daha geniş. Fakat donanım bir üst seviyeye çıktığında c sınıfı havasına ve özelliklerine kavuşuyor. Plastik kalitesi bi Octovia tabi ki olamaz fakat özellik konusunda c sınıfına erişen bi model. Bunu marka fanatikliği olmayan yorumculara sormak lazım.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Alisilin07
Eeayi Linea nin devamı olarak biliyorum.
Fazla teknik bilgim yok bu konuda. Aşağıdaki ki konuda detaylıca anlatılmış tartışılmış. Oradan bakabilirsiniz.
https://forum.donanimhaber.com/egea-nin-segment-karmasasinda-son-nokta-konuldu--116987202Naçizane, açmış olduğum aşağıdaki konuyu da incelemek isterseniz segment konusunda kendi fikriniz de oluşabilir.
https://forum.donanimhaber.com/egea-sinif-tartismasina-nokta-koyalim--139458122
Onun dışında yıllardır, bu konuda mutabakat sağlanamadı, o nedenle herkes kendine göre bir segmente yerleştirsin olsun bitsin.
-
kesinlikle BC olmuş bir kasa hacimde C kalitede B segmentte
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bu tür soruların cevabını kullanım alışkanlığında aramak lazım. Sakin, düzgün, ekonomik kullanıcı için dizelin pek bir anlamı yok. Benzinli modeller de az yakıyor. Şehir içi şehir dışı farketmiyor. Ama sert kullanım seviliyor, aceleci kullanılıyorsa dizel biraz daha mantıklı hale geliyor. Yoğun şehir içi trafiği varsa da hibritler öne çıkıyor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Mhmmd.239
kesinlikle BC olmuş bir kasa hacimde C kalitede B segmentteHem katılıyorum hem katılmıyorum. Aslında Fiat ismini ya da bu aracın konumunu doğru bir şekilde vermiş bizlere, "Ucuz kompakt". C sınıfı ucuz araba işte. BC, C-, B+ diye bir sınıf uydurmaya çalışmanın manası yok.
Yukarıda bağlantısını verdim, C sınıfı olarak genel kabul görmüş bir sürü modelden daha büyük boyutlarda bir araç ama genel kalitesi (ucuz olması için uğraşıldığından) bir nebze zayıf. Esas pazarının ülkemiz olduğu bariz belli. Taliant, Symbol, 301 gibi gelişmemiş ülkelere de hitap ediyor, Corolla, Megane, Civic gibi Avrupa pazarına da göz kırpıyor.
Rakipsiz (ya da az rakipli) bir model. Forumda bunu defaatça yazmışımdır, doğrudan bir rakibi yok Egeanın. En yakın rakibi şu halde Scala olabilir.
-
Yakıt miktarsal olarak 1.6 mj hiçte öyle dizeler gibi tutumlu değil. 1,6mj lineadan 1,3 tce megana geçtim. Yarım litre ancak fark var. Örn 26km ort hızda mj 7,2lt yakacaktır. Aynı ort da megane tce 7,5lt civarı yakacaktır.
Ayrıca Turbo benzin konforu çok iyi.
Fiat egea c segmenttir diyenler ne iş yapıyor?
Egea lounge üstüne plus ve güvenlik paketi alırsan çok dolu bir araç alırsın. Plus bütçeye göre şart değil (bel desteği, ısıtmalı koltuklar gibi güzel özellikler ekliyor) ama güvenlik paketi bence eklenmeli. Hatta gerekirse 1.3 multijet alıp plus+güvenlik paketi alınmalı. Biraz performanstan kısarsın ama 2021 standartlarında dolu bir aracın olur.
Boş egea almayın . Arka koltuklar bile yatmıyor
Nasıl yatmıyor ya ciddi olamssınız 😂
Aynen bende boş Easy paket vardı , bi kere yatırayım yük koyayım dedim koltuklar sabitmiş. Alırken bilmiyordum 😂
Torosda var o ya klasik Fiat diyecek bir şey yok gercekten.
Dizel şahsen benim için her zaman tercih sebebidir. Fakat sınıf ve segmentte önemli.
Egea mesela civic, corollodan filan bi tık daha iyi fakat megane dan da bi tık aşağıda.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X