Şimdi Ara

1.4 TSİ Chip Tunning yaptiranlar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
1
Favori
20.120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar gecen hafta 1.4 tsi manuel arac siparisi verdim.

Aklimda chip tunning yaptirma dusuncesi var acikcasi bu ise hep cekimser kaldim.

Aramizda illaki chip tunning yaptiran vardir 1.4 tsi'a.

Bu konuda yaptiranlardan bilgi almak isterim.

Yardimci olan arkadaslara simdiden tesekkurler :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Takıldığım başka bir forumdan Chip ile ilgili konu.

http://www.golf6.com/forum/topic/4862-chip/
  • ix35'i sattın galiba arkadaşım.

Çok zararın olmamıştır inşallah.
  • quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

ix35'i sattın galiba arkadaşım.

valla nerdeyse hic zararim olmadi haluk abi oyle diyebilirim aldigim fiyattan 500 lira ucuza sattim.

Golfunde siparisini verdim haftaya teslim alcam insallah umarim uzun sure binerim :) aracla ilgili epeyde planlarim var bakalim kismet :)

• Golfü 122lik mi 160lık mı sipariş ettiniz?
  • Hayirli olsun yeni aracin. Chipli passat sahibi vardi forumda.
  • hayırlı olsun yeni araban
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1.3 Multijet Chip Tuning
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hayırlı olsun aracın.
    Forumda üye bir chiptuning uzmanı vardı. Facebook sayfasında 1.4 TSI için uygulama sonuç ve fotoğrafını vermiş.
    http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150876717889616&set=a.10150846181324616.520747.614334615&type=1&theater
    Ulaşmayı bir dene istersen.
  • Acaba ix35 neden sattınız? Araçta bir sorun mu vardı? Ayrıca 1.4 tsi araçlara tunnşg yapılıyo ama garanti bozuluyor (ABT dışında). Bence 1.4 araçlara tuning yapılmamalı zaten aşırı beslemeye sahip bu araçlar tuning ile iyice zorlanıyor. Sirocco forumunda chip yaptıranların uzun dönemde sorunlarla karşılaştığını duydum bir araştırın isterseniz (motor değişmiş).
  • arac 122lik cok sert bi yazilim dusunmuyorum acikcasi ve abt garantilo 160hp'ye cikariyor araci.

chip tuninng uzmani mehmet gazihan galiba forumdaki yanlis bilmiyorsam acikcasi bende ona yaptirmayi dusunuyordum fakat techturkey'de okuduklarimdan sonra kafamda soru isaretleri olustu ister istemez bu isi en saglik istanbulda kim yapar acaba?
  • Neden 122lik sipariş ettiniz ki? Keşke 160lık sipariş etseydiniz. 1500TL fark var ve ESP hillholder standart. Bence yol yakınken değiştirin.
  • Mühendislik açısından "optimize" edilmiş bir makineye, X ustanın Y tuning'in vereceği tek şey "zarar" olur.

Basit bir örnek, Dizel motorlara uygulanan chip-tunning, örnek: 1.3 CDTI 90 HP Astrayı 115 HP ye çıkartmak, 200Nm torkunu 270e çıkarmak;
    1- Intercooler değişmiyor, motora yeterince soğuk hava girmiyor.
    2- Hava akışı değişmiyor, aynı düzen devam, silindirlere yeterince hava girmiyor,
    3- Turbo değişmiyor,
    4- Motorun yağlaması aynı
    5- DSG EDC M/M gibi otomatik bir şanzuman ise, acaba şanzuman 270Nm torka dayanacak mı?
    6- Hepsi problemsiz çalışıyor ise, etrafta kullanan onlarca örnek olsa dahi motor ömrü ne olacak? Normalde 500bin dayanan motor 150binde bitecek mi?

Bunların hiçbirisinin cevabını size X Usta Y Tuning veremez.

Reklamları da süper, % bilmemkaç performans + % bilmemkaç daha az yakıt tüketimi, henüz olmayan bir teknoloji eklemediğinize göre kusura bakmayın ama performans tüketilen yakıt ile doğru orantılı, performansı artırıp yakıtı düşürüyorsanız sizi tebrik ediyorum.

Aracınızla oynatmayın!

• quote:

Orijinalden alıntı: omerf

quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

ix35'i sattın galiba arkadaşım.

valla nerdeyse hic zararim olmadi haluk abi oyle diyebilirim aldigim fiyattan 500 lira ucuza sattim.

Golfunde siparisini verdim haftaya teslim alcam insallah umarim uzun sure binerim :) aracla ilgili epeyde planlarim var bakalim kismet :)

siz ix35 aldığınızda golf ne kadardı şimdi ne kadar? fiyatlar değişmediyse zararınız yok hatta kârdasınız bile denilebilir
  • Ben de CHIP olayına önyargılıyım, ama modeline göre.

A4'lerde bir zamanlar 1.8 TFSI'ın hem 120 beygirlik hem de 160 beygirlik versiyonu vardı. Audi yetkilisinin söylediği her şeyin aynı olduğu ve aradaki farkın fazla olmasından ötürü chip öneriyorlardı. Uygulatanlar var, herkes çok memnun. Fakat 1.4 TSI motorda zaten ciddi bir downsizing çalışması var. Onlarca mühendisten daha mı iyi biliyor yani bu adamlar ve firmalar.

Yoksa VW için de daha az maliyetli olurdu. Beygiri arttırmak için harcanan ciddi paralar var neticede. Atardı 1.6 TDI'a chip, olurdu 130 beygir, 140 beygir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lonely_man

Neden 122lik sipariş ettiniz ki? Keşke 160lık sipariş etseydiniz. 1500TL fark var ve ESP hillholder standart. Bence yol yakınken değiştirin.

arac comfortline 160lik gelmiyor hic.

siparis gecersemde 5-6ay arasi bekleme suresi var oda bana uymaz mecbur yani.

ayrica siparis gecilmiyorda olabilir arac comfortline cunku.

• quote:

quote:

Neden 122lik sipariş ettiniz ki? Keşke 160lık sipariş etseydiniz. 1500TL fark var ve ESP hillholder standart. Bence yol yakınken değiştirin.

Comfortline olduğunu bilmiyordum. Comfotline'da 160lık yok. Bu arada 5-6 ay bekleme süresi olacağını sanmıyorum manuel araçta. Ben 2 ay bile beklemedim aracımı. Neyse hayırlı olsun. :)
  • quote:

quote:

araciniz oncelikle hayirli olsun.bende motorun cikis degerleriyle oynanmamasi gerektigini dusunuyorum. orjinalini bozmayin bencede ki 1.4 tsi 122hp. gayet tatminkar bi motordur.son olarak fiyatta pazarlik oldumu.sanirim liste fiyati 45200tl.idi

• quote:

Orijinalden alıntı: slmhzl

quote:

quote:

araciniz oncelikle hayirli olsun.bende motorun cikis degerleriyle oynanmamasi gerektigini dusunuyorum. orjinalini bozmayin bencede ki 1.4 tsi 122hp. gayet tatminkar bi motordur.son olarak fiyatta pazarlik oldumu.sanirim liste fiyati 45200tl.idi

yaklasik 1500tl daha indirim aldim birde hediye orjinal kaucuk paspas aldim.

15.hafta teslim dediler insallah gecikmez daha fazla.

• [DHTUBE=http://www.youtube.com/watch?v=l6fPETT1ZIo&feature=player_embedded#!]

GOlf 160 TSI DSG ABT yazılımlı 210 hp 290 nm Torka ulaşmış.

Hızlanma müthiş iyileşmiş.

http://www.golf6.com/forum/topic/4862-chip/page__st__30

Buda forum linki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ex_silver

[DHTUBEE=http://www.youtube.com/watch?v=l6fPETT1ZIo&feature=player_embedded#!]

GOlf 160 TSI DSG ABT yazılımlı 210 hp 290 nm Torka ulaşmış.

Hızlanma müthiş iyileşmiş.

http://www.golf6.com/forum/topic/4862-chip/page__st__30

Buda forum linki.

yol eğimi ve rüzgar faktörünü gözardı edersek 0-100'ü 7 sn'den az gibi... gerçekten çok iyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 7 Nisan 2012; 17:16:10 >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.