Şimdi Ara

1.3 MultiJet gitmiyor diyeni Allah çarpar, 500l 1.3 testi yaptım bugün

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
2.356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim araba 1.4 120hp, önceden 1.3 95hp gitmez boğulur falan diyordum, geçen hafta Fiat bayisinden randevu aldım bugün sabah gittim testi yaptım, 500l cross plus cam tavan 1.3 Mjet 95hp otomatik, neyse aracı çalıştırdım bayideki bebeyide tanıyorum çıktık yola gaza abandım benim 120hp tjet motoru aratmıyor, eco modu var %25 civarı yakıt tasarrufu var, çocukla konuştum 1.6 olsa daha mı iyi olurdu diye abi 1.6 daha hızlı ama belli kilometreden sonra arıza vermeye başlıyor lakin 1.3 ömürlük çok sağlam motor dedi.

Yani demem o ki, 1.3 motor gitmiyor demesin kimse pekâlâ gidiyor, cla 45 amg beklentisine girene hızlı değil tabi ama günlük kullanım için gayet yeterli motor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 7 sene 1.3mjet punto evo kullandım. 500l den daha hafıf. Torktan dolayı gıdıyormus hıssı verıyor hatta sırtını arkaya yaslıyor ama gostergeye bakıyosun. Sonuc hayal kırıklıgı :)

Motor gıtmıyor, rakıplerıne gore fazla yakıyor ve ustune vasat altı bı otomatık sanzıman. Fıat 2010 yılı cıvarında rakıplerıyle kafa kafayaydı ancak ondan sonra urettıgı tek sey egea oldu. Saka gıbı :)
  • 0-100 : 14 saniye

başka sorum yok hakim bey
  • arkaya iki kişi binsin sonra yokuşta bas bakim gidiyor mu gitmiyormu görürsün.

ayrıca bayideki elemanın 1.6 motor belli km sonrasında arıza yapıyor demesinden bebeliği iyice ortaya çıkmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Donald Draper

0-100 : 14 saniye

1.3 motorun beygirini 200hp yapsa kaç bin km kullanacaksın o aracı?

Araç tamamen dengeli, uzun ömürlü motoru var istersen çip atıp 120hp çıkarırsın ama bence gayet yeterli, marşa basarken tamamen ön yargıyla çalıştırdım ama öyle değil

• quote:

Orijinalden alıntı: duggac

arkaya iki kişi binsin sonra yokuşta bas bakim gidiyor mu gitmiyormu görürsün.

ayrıca bayideki elemanın 1.6 motor belli km sonrasında arıza yapıyor demesinden bebeliği iyice ortaya çıkmış.
    Hocam o elemanın kendi görüşü birşey demedim her denilenide oynaylayacak halim yok.

• Cıvıc hb, leon fr falan kullansa cıldıracak demek kı ucuyor dıye :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.3mjet gitmiyor, bakayım aa çarpılmadım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    FİAT DOBLO 1.3 mü 1.9 mu ?
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Donald Draper

0-100 : 14 saniye

Sitesine girdim 0-100'ü 15.5 saniye olarak belirtilmiş,
    Bu araca gidiyor diyen çarpılır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: masterap

Cıvıc hb, leon fr falan kullansa cıldıracak demek kı ucuyor dıye :)
    Hocam siz yanlış düşünüyorsunuz, sizin örneğiniz şu; hafifsiklet boksörden ağırsiklet boksör gücü bekliyorsunuz ve hafifsikletin ağırsikletle dövüşmesini istiyorsunuz.

Böyle olmaz, sizlere kalsa e200 aracın e63 amg gibi gitmesini bekliyorsunuz öyle birşey yok.

• 7 sene 1.3mjet punto evo kullandım. 500l den daha hafıf. Torktan dolayı gıdıyormus hıssı verıyor hatta sırtını arkaya yaslıyor ama gostergeye bakıyosun. Sonuc hayal kırıklıgı :)

Motor gıtmıyor, rakıplerıne gore fazla yakıyor ve ustune vasat altı bı otomatık sanzıman. Fıat 2010 yılı cıvarında rakıplerıyle kafa kafayaydı ancak ondan sonra urettıgı tek sey egea oldu. Saka gıbı :)

• Cok deney sahibi degilim.Arkadasimda 1.3 multijet linea var.Birkac sefer kullanma firsatim oldu.Cok hantal gibiydi araba,gaza tepkisi falan gec.Bir de dci kangoo kullandim.O ayni benzinli araba gibi aninda tepki,devirlenme vs. Dci daha iyidir diyebilir miyiz?Arac bakiyorum su anda ona gore arayayim.

• Gitsin diye basmak gerekiyo
    Basınca yakıyo
    Basmayıncada gitmiyo
  • Böyle konular ve yorumlar sayesinde otomobil bölümü bitti.
  • quote:

7 sene 1.3mjet punto evo kullandım. 500l den daha hafıf. Torktan dolayı gıdıyormus hıssı verıyor hatta sırtını arkaya yaslıyor ama gostergeye bakıyosun. Sonuc hayal kırıklıgı :)

Hocam ben 1.6 mjet kullandım, 1.4 fire ve 1.4 tjet kullandım, 1.3 ilk defa kullandım, kullanana kadar ön yargılıydım ama nette yazılanlar gibi değil bence, tamamen ekonomi motoru günlük kullanımda insanı yıldıracak motor değil.

Ama hala fiat otomatik şanzıman ve mercek işini bi oturtamadı her aracında mutlak olması gereken donanım, mesela traction plus donanımını egea’ya bile koymalı şahsen, 3 kapı 500 de mercek var 500l de yok, böyle saçmalıkları var.

• şirket arabası olarak albea'da kullandım. albea'da bile G İ T M İ Y O R .
  • 0,1 motor da gider ama hangi performansda gider önemli olan o.
  • Donanım ıcın ıtalya ve dıger avrupadakı sıtelerını ıncelemek lazım. Bazı araclar turkıyeye ozel donanımlı oluyor. 2 hava yastıklı sportage ve polo, turkıye paketı adı altında jant kapalı bmw ve mınıcooperlar... Ancak ne olursa olsun, parayı verıp donanımı alabılıyor olman lazım. Vag bu yuzden sevılıyor

• 1.3 Multijet'i Linea ve Albea'da sıkça kullandım.Özellikle iki bin devir altında fazlasıyla hantal motorlar.Dci'ler performans ve yakıt olarak daha başarılı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jeremy Klakson

şirket arabası olarak albea'da kullandım. albea'da bile G İ T M İ Y O R .
    Bence bu tamamen psikolojik, söyle söyleyim aynı motoru mercedes cla aracına koysa cla 180d blueblueefficiency, 1.3 95hp diye, donanımıda full olsun, kimsenin ses çıkaracağını sanmıyorum, söz konusu fiat olunca egea’ya 6.0 v12 ferrari motoru olsa yine yetmez.

• quote:

Donanım ıcın ıtalya ve dıger avrupadakı sıtelerını ıncelemek lazım. Bazı araclar turkıyeye ozel donanımlı oluyor. 2 hava yastıklı sportage ve polo, turkıye paketı adı altında jant kapalı bmw ve mınıcooperlar... Ancak ne olursa olsun, parayı verıp donanımı alabılıyor olman lazım. Vag bu yuzden sevılıyor
    Mesela benim araçta koltuk ısıtma var ama kullandığım 500l cross plus en üst donanım olmasına rağmen koltuk ısıtma yoktu opsiyonla varmış, avrupadaki 500l’lerdede mercek yok, şimdi ben istanbulda yer buldum far tasarım merkezi 1000₺ takıyorlarmış oraya yaptıracam sonra philips zenon alacam, ama halbuki bunu fiatta yapabilirdi

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.