Şimdi Ara

1.2 motor doblo alınır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
7.432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar aracı kendim için değil aile için alacağız. Doblo kangoo gibi kasal, ı geniş bagajli bir aile aracı bakıyoruz. Bütçe max 35 bin tl. 2006 model 170 binde 1.2 benzin lpg bir araç bulduk. 35 bin tl istiyor. Kaporta boya değişen çok önemli değil ağır kazası direklerde podyede işlem olmasın yeter. Aile aracı olarak kullanılacak ara sıra ufak tefek yük vurulabilir, genelde şehir içinde ve köy yolları dahil. 1.9 motorlu olanların temizini bulamadık. 1.5 dci ve 1.3 multijet bütçemize göre bulamadık. 1.2 doblo kime sorduysak uzak dur diyor benim merak ettiğim çekişi çok mu kötüdür yani 4 kişi artı bagajda biraz yükle köy yolunda çok sıkıntı çıkarır mı. Biz hız istemiyoruz serilik istemiyoruz az yaksın masraf çıkarmasın bizi a noktasından b noktasına götürsün yeter. Fikirlere açığım...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Paranın alabileceği en yavaş araba unvanı vardı yabancı bir testte.

4 kişi ve bagajla gider ama nasıl gider bilemem.

• Alınmaz

• Herhangi bir yokuşta kalacağınızı zannetmem. Bildiğim kadarıyla vites oranları çok kısa. Kesinlikle 80-90 ı geçmem derseniz, yokuşlarda en yavaş ben gidebilirim, sollama yapmasam da benim için problem değil derseniz o paraya alınır, binilir. Motor zorlanacağı için çok da az yakmaz. Masraf çıkarması da alacağınız arabanın geçmişine bağlı. Şahinlerden, toroslardan yavaş en fazla onlar ayarında bir araç olabilir.
  • Ne alabiliriz peki bu bütçeye

• Citroen berlingo
    Peugeot partner
    Opel combo

2000-2001-2002 civarı bulunabilir

Örnek

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-minivan-panelvan-citroen-turkoglundan-citroen-berlingo-1.9-d-cift-surgu-883223515/detay

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-minivan-panelvan-opel-2003-opel-combo-1.7-dti-tour-884354690/detay

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark Territory -- 6 Ocak 2021; 21:45:25 >

• alınır neden alınmasın biraz devirli kullanırsınız olur biter mesele aracın temiz olması
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fiat 1.4 Punto Alınır mı ?
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Doblo 1.2 yi 0-100 18.9 saniye, son hız 142.
    Muhtemelen 300 bin kmde tr koşullarında kullanılmış, lpgli, haşatı çıkmış dobloda gücünün %75 ini falan tekere aktarabiliyor olur. Aman hocam, en son bunu tercih edin.

• B segment bir araçta 1.2 atmosferik motor iş görür düzeyde oluyor, bu hacimde bir araçta ise çok zayıf kalacaktır. Üstüne ara sıra bile yük koyulduysa motorda yıpranma fazladır.

• quote:

Orijinalden alıntı: scherzz

Doblo 1.2 yi 0-100 18.9 saniye, son hız 142.
    Muhtemelen 300 bin kmde tr koşullarında kullanılmış, lpgli, haşatı çıkmış dobloda gücünün %75 ini falan tekere aktarabiliyor olur. Aman hocam, en son bunu tercih edin.

Dün gittim araca baktım deneme sürüşü yaptım. 2006 model 1.2 lpg 170 bin km. Gidişi fena sayılmaz dik yokuşta veya yüklü deneme şansım olmadı ama aracın her yerinden ses geliyordu kapılar filan gıcırtı yapıyor sahibi trendyol expres kargo işinde kullanıyor. 36 bin tl den ilana koymuş ama 30'a kadar düşürdüm fiyatı. Kararsız kaldık bilmiyorum detaylı da bakamadım işten çıktıktan sonra gittim hava kararmak üzereydi yüklü halde veya dik yollarda denemek lazım aslında. Yine de 30 bine alıp 2-3 bin masraf edip kullanılabilir gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cevo_61 -- 7 Ocak 2021; 11:49:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cevo_61

Dün gittim araca baktım deneme sürüşü yaptım. 2006 model 1.2 lpg 170 bin km. Gidişi fena sayılmaz dik yokuşta veya yüklü deneme şansım olmadı ama aracın her yerinden ses geliyordu kapılar filan gıcırtı yapıyor sahibi trendyol expres kargo işinde kullanıyor. 36 bin tl den ilana koymuş ama 30'a kadar düşürdüm fiyatı. Kararsız kaldık bilmiyorum detaylı da bakamadım işten çıktıktan sonra gittim hava kararmak üzereydi yüklü halde veya dik yollarda denemek lazım aslında. Yine de 30 bine alıp 2-3 bin masraf edip kullanılabilir gibi.

Alıntıları Göster
    Bunun arka koltuklar ruhsata işli mi? ruhsatta koltuk sayısı 4+1 mi yazıyor? bence 1.2 doblo alinmaz. kangoo 1.4 bulabilirseniz daha iyi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• cevo_61 kullanıcısına yanıt

hocam doblo 1.2 için konuşuyorum, daha temiz araçlar bulabileceğinizi düşünüyorum.

Takdir sizin tabi, yakıtı biraz fazla olur ama 1.7 dti opel combo falan daha iyi olabilir. Yine 1.9 kangolar da iyidir. Bunlar çok gürültülü olsa da çekiş açısından daha iyi performans gösterirler.

• hocam şu arkadaşların önerdiği 2003-2004 model dizel araçlara baktırın. kompresyon testi yaptırın. motor iyiyse alın onu kullanın. benzinlisi üzer sizi..

• quote:

Orijinalden alıntı: serhatcn

Bunun arka koltuklar ruhsata işli mi? ruhsatta koltuk sayısı 4+1 mi yazıyor? bence 1.2 doblo alinmaz. kangoo 1.4 bulabilirseniz daha iyi.

Alıntıları Göster

Koltuklar ruhsata işli hocam. Kango da çok baktım ama genelde bütçeme uyan 1.9 motor o da hem sorunlu hem çok yakar diyorlar. 1.5 dci olanları da bütçemi aşıyor. Temizini bulabilsem zaten kango alırım.. 1.5 dci 2004 kango var bi tane yarın bakmaya gideceğim 270 binde ama km yüksek

• quote:

Orijinalden alıntı: scherzz

hocam doblo 1.2 için konuşuyorum, daha temiz araçlar bulabileceğinizi düşünüyorum.

Takdir sizin tabi, yakıtı biraz fazla olur ama 1.7 dti opel combo falan daha iyi olabilir. Yine 1.9 kangolar da iyidir. Bunlar çok gürültülü olsa da çekiş açısından daha iyi performans gösterirler.

Hocam temizini bulmak mesele yoksa çok da seçici değilim. Bir de uzak yerden araç bakamıyoruz mecburen yakın çevreden bakmak gerekiyor iş çıkışı aracı görmek için. Adana Mersin civarlarında bakmadığım kalmadı nerdeyse hep sorunlu

• cevo_61 kullanıcısına yanıt
    km orjinal 270 ise dusunmeden alin. o motorlar bakimi duzgun yapilirsa 700.000 km kadar gidiyor. ama cok muhtemel km yi dusurmuslerdir
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafa_atr

km orjinal 270 ise dusunmeden alin. o motorlar bakimi duzgun yapilirsa 700.000 km kadar gidiyor. ama cok muhtemel km yi dusurmuslerdir

Km düşürme işlemi yapılmışsa nasıl anlayabiliriz bu araçta acaba bilgi varmı

• Ne yaptınız hocam aldınız mı 1.2 doblo?

• 1.2 moto alınır ama doblonun 1.2 motorlusu alınmaz. Çünkü dobloya binen insanların kültür ve yaşanmışlıkları bellidir 1.2 motor asla almazlar böyle bir araç elinizde patlar. 1.2 motor a3 alsan kapışırlar kullanıcı kitlesi bellidir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.