Şimdi Ara

1.2 16 VALF // LPG TAKMALI MIYIM? (PALİO)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, 1.2 16 valf palio aracım var. LPG hic takilmamis, benzindd kullaniyorum. Günde max 50 km yol yapiyorum.(istanbul) 47/50 krş arası yakiyor şuan. Ama benzine sürekli gelen zamlar artık cebimi acıtıyor. 7.25 den aliyorum. 7/8 ay sonra düğünüm var belki satar üzerine bir araç alırım. Şu süre zarfında LPG takmam mantıklı olur mu? Ayda 550/600 civarı yakıta harcıyorum. Görüşlerinizi bekliyorum.

• Kısa vadede yaptığın masrafa değmez uzun yıllar kullanacaksan hesap kitap yap ne kadar zamanda kendini amorti ediyor bul, ancak ondan sonra kara geçmeye başlarsın.
  • aracınız 7 lt yakıyor gözüküyor hesabınızda hata yoksa. Lpg de 8-8.5 lt yakar, tasarrufunuz %40 civarı olur. En ucuz kitler aracınıza uyumlu. Ruhsata işletme maliyeti ile beraber 2.200 tl gibi bir masrafınız olur. Ayda 250 tl kar edersiniz. 10 ayda anca parasını çıkarır.

ayda ortalama 2 bin km yol yapıyorken lpg taktırdım. Atiker grand 2100 tl işletmekle beraber nerdeyse 2500 u buldu. 8 taksit yapıyordu atiker o zamanlar. Aylık taksit tutarından daha fazla kar ettiğim için taktırdım. 6 ayda parasını çıkardı, 8 aydır tasarruf ediyorum. Bu hesabı kendinize göre yapın. 7-8 ay sonra satacaksanız bence hiç uğraşmayın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bence araca tüp takın, çocuk olana kadar bir kaç yıl daha kullanın. Sonra satar daha büyük ve yeni bir şey alırsınız. Müstakbel eşinizle ucuz yakıtla bol bol gezersiniz inşallah.

• Tak gitsin hocam gunde 50 km az degil.

• Değmez en uygun kit olmuş 5000

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 7 8 ay sonra satacaksan boşuna macera yaşamış olursun onun dışında Türkiyede 1.2 1.4 tarzi ekonomi hedefli motorlara niye benzinde binilir hiç anlamam
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam 7 8 ay kullanacaksan gerek yok ama 1 2 yık daha kullanırım diyosan taktır kesin

• Tüpe çok uyumlu o motor. AKL ile yıllarca sorunsuz bindim.

• 1.2 palio vardı bizde şimdi 1.4 var. Satmazsan kesinlikle taktır çok az yakıyor.

• sancar10 kullanıcısına yanıt

Hocam atiker fiyat aldım 2300'e takarız dediler. Sanırım atiker takacağım.

• ALPHA LION KING A kullanıcısına yanıt

Hocam satarken LPG'nin bir avantajı olmaz mı? Belki daha hızlı satılır veya belki LPG farkını yansıtırım.

• coskunserce kullanıcısına yanıt

Hocam iyi temennileriniz için teşekkür ederim:) Bana kalsa ben satmam binerim de hatun manuel araba kullanamıyor.

• scherzz S kullanıcısına yanıt

Hocam sanırım bende takacağım. Gaz pedalına basarken benzin ibaresine bakmaktan canım çıktı. Oraya giderken şu yakar oraya giderken bu çıkar hesapları mahvediyor insanı.

• Hocam herkes satmazsan taktır diyor sizce satarken LPG olmanın bir avantajı olmaz mı?

• superoid S kullanıcısına yanıt
    Ölücü lpg yok diye fiyat kırmaya çalışır ama lpg sevmeyen adam da el mahkum sana gelir, km yüksek değilse takmamak daha iyi fiyata sattırır bence.
  • ALPHA LION KING A kullanıcısına yanıt
    255 bin hocam km
  • superoid S kullanıcısına yanıt

Öyle hocam. Aslında arabalara dunya para veriyoruz. Gozumuze dokunmuyo bu para. Ama yakıta verdiğimiz para koyuyo niyeyse. 7 gun 10 gunde bir depo benzin almak yoruyodu. Full eco modda kullanıyodum. 6-6.5 da tutmak için ugrasıyodum. Lpgyi taktıgım gun eco modu kapattım. Doya doya gaza basıyorum.

• scherzz S kullanıcısına yanıt
    Valla hocam öyle. Kafaya taktım, en azından hesap kitap yapmadan dertsiz gezelim biraz. Hiç az yakan bir araca sahip olmadım, o duyguyu tatmak istiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: superoid

Hocam herkes satmazsan taktır diyor sizce satarken LPG olmanın bir avantajı olmaz mı?

İnsanlar ikinci elde LPG takılmamış benzinli arabayı daha çok tercih eder.

Birde şimdi siz en az 2500-3000 lira vereceksiniz LPG taktırmak için o parayı 6-7 ayda çıkartamazsınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cihat_, -- 11 Şubat 2021; 16:57:38 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.