Şimdi Ara

Clio 3 1.2 16V 75HP nasıl bilirsiniz ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
3.972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Başlıkta da belirttiğim gibi bir kaç konu hakkında sorum olacak arkadaşlar. 2008 Model Clio 3, 1.2 Motor 16V, 75HP araç almayı düşünüyorum;

1- Sahibi ile konuştuk 53.000 KM'imiş adam 26.000 TL diyor pazarlık falan yapmadık daha fiyat nasıl sizce şuanki piyasaya göre ?
    2- Ehliyeti 1.5 sene önce aldım bu süre içinde araç kullanmadım daha ilk aracım olacak. Araç görüntü olarak hoş geldi fakat 1.2 Motor konusunda kafam karıştı bir çok kişiye danıştım, forumlarda konuları dolaştım kimisi yeterli bir araç diyor kimisi yaklaşma bile diyor. Şehir dışına çıkmıyorum belki 2 senede bir, genelde şehir içi kullanacağım, Bursa'da ikamet ediyorum en kötü Uludağ'a çıkar mı diye düşünüyorum. Beklentim bu kısacası. Daha önce kullanmış veya şuan kullananlar var ise yardımlarınızı bekliyorum.

• 1-Araç fiyat olarak iyi bence kazası filan yoksa düşünebilirsiniz fiyat piyasasına göre iyi

2-Clio IV 1.2 kullanıyorum. Şehiriçinde sizi asla ama asla üzmeyecektir. Şehiriçinde motor çok güzel gidiyor. 1.6 Golf 6 aracımdan sonra şehiriçi 1.2 Clio kullanmak bana daha güzel geldi daha çok keyif alıyorum. Şehiriçinde 110 km hıza kadar gidişi gayet güzel.Ara hızlanmalar Şehiriçi için çok yeterli düzeyde. Ama Uzun yolda 110-120 gibi hızların üzerine çıkmak için uygun değil. Uzun yolda biraz üzer sizi. Ben yılda 2 defa uzun yola gidiyorum o yüzden aldım gayet memnunum. 1.2 motorda korkmayın kullanan bir kişi 100 km hıza kadar 1.2 olduğunu bilmese anlayamaz. Çekmiyor gitmiyor kamyon solluyor beni diyen insanlar araç kullanmasını bilmeyen eski Doğan Şahin kullanıcıları. 6. aracım benim araç istediğiniz zaman devir yükselttiğinizde iyi gidiyor ama yakıtı artıyor. Bizim insanımız hem basayom gideyim hem de yakıt yakmasın istiyor. O yüzden 1.2 kötülüyor çünkü çok yakacak diye basmaya korkuyor sonra da çekmiyor diye yaygara çıkarıyor. Ben kullanıyorum motor konusunda sıkıntım yok. Araç gayet yeterli seviyede hızlanıyor kasayı da çok rahat götürüyor. Ben olsam 25.000 civarı paralara 200.000 km de 1.6 araç alacağıma bunu alırım.

• FatihCoskun50 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam gayet iyi anlatmışsınız. İlk aracım olacağı ve daha acemi olduğum için bilen ve deneyimli birine danışayım istedim, tekrar teşekkürler 1.2 motorlara bakmaya devam edeyim.
  • 1.2 motor düzyolda 1.6 motordan kötü değil ama yokuşlarda çekmiyor tüketimi ortalama 7 lt, 100 le giderken 5 lt yakıyot.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 yıl önce aldığım Clio 3 Night & Day 2012 model 1.2 aracımı severek ve beğenerek kullanıyorum. Aracı satın alma aşamasında düşüncem; az yaksın, yıllık vergi tutarı çok yüksek olmasın, benzinli olsun şeklinde ve lazım olabilecek tüm donanımlar olsun şeklindeydi. Düşündüğüm rakam ise maksimum 30.000 TL şeklindeydi. Bu şartlara uyan yukarıda belirttiğim aracı buldum ve aldım. Beklentilerimi de karşıladığı için aracımı beğenerek kullanıyorum. Çekişi noktasında çok büyük sıkıntı yaşamıyorum. İhtiyaç anında pedala biraz daha basınca araç gitmem demiyor. Yokuşlarda ise 1 vites düşüyorum veya başlangıçta hızımı arttırıp o şekilde çıkıyorum. Yeni araç alacağım zaman yine 1.2 motor alacağım.
  • İnternet de bilgi kirliliği hat safhada, insanın kafasını karıştıracak çok şey konuşuluyor.. Bu yüzden kullanan insanların yorumları benim için önemliydi, çok teşekkürler herkese.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi September_ -- 22 Nisan 2015; 21:12:19 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Clio II 1.2 16v nasıl?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.