Şimdi Ara

1 (60. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.480
Cevap
784
Favori
323.677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
222 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende şuan ilk derslerdeyim 40. derse geldim, sana şunu sormak istiyorum, ilk derslerde de grammer bilgimizi sınayan sağlam cümleler mevcut, sen diyorsun ki ilk dersleri çok rahat anlıyordum, bu nasıl oluyor,burada kafam karıştı.2. dersler açsından korkuttun beni , hocanın sana vereceği cevabı merak ediyorum.
  • SevgilisiOlanMan kullanıcısına yanıt
    Birkaç sebebi var bunun.
    1.Uzun cümleleri anlamamanızın sebebi yeterli düzeyde Türkçe ve İngilizce gramer bilmemektir.
    2.Gramer bilseniz de uygulanabilir gramer kurallarını bilmiyorsunuzdur.Yani sadece cümle içinde işinize yarayan kuralları uygulamıyorsunuzdur.Kural ezberleyerek gramer öğrenirseniz başarısız olursunuz.

Aslında şimdi aklıma geldi bu konuda.Bu konuda çok sıkıntı çeken insan var.
    Hatta sanırım en büyük sıkıntılardan birisi bu.
    Yardımcı olmak adına yeni bir konu açıp tek tek açıklayacağım hangi gramer konusunda nerelere çalışmanız gerektiği.
    Sadece size özel veya sadece İngilizce öğrenenler için değil tüm diğer dilleri öğrenenler için yardımcı olacak bir konu.
    Biraz sabredin.Yarım saat sonra konuyu açacağım.
    Önerdiğim gibi çalışınca sizden cevap bekleyeceğim o konuda

• talibi35 T kullanıcısına yanıt
    Birazdan yeni açtığımda olayı anlayacaksınız arkadaşlar.
    Bunu tüm dillerde uygulayın inanın hiçbir sorunla karşılaşmazsınız.
    Uyguladığım en başarılı yöntem bu.Hiçbir yöntem bu kadar iyi sonuç vermiyor.
    Özellikle uzun cümleleri anlamak için tek yol bu.
    Birçok set,yönteme çalışırken uzun cümleleri anlamakta zorlanırsınız.Bu yöntem bunun için tek yol.
  • GÜNCELLEME

GÜNCELLEME

GÜNCELLEME

4.adımdaki gramer çalışma konusunu güncelledim.
    Biraz daha basit hale getirdim.
    Artık gramer çalışırken belirsiz bir nokta kalmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: talibi35

Bende şuan ilk derslerdeyim 40. derse geldim, sana şunu sormak istiyorum, ilk derslerde de grammer bilgimizi sınayan sağlam cümleler mevcut, sen diyorsun ki ilk dersleri çok rahat anlıyordum, bu nasıl oluyor,burada kafam karıştı.2. dersler açsından korkuttun beni , hocanın sana vereceği cevabı merak ediyorum.

ilk dersler nur nimet kardeşim. Ben açıkçası alışmıştım öyle cümlelere, basitlerdi. Asıl ingilizce bu olsa gerek, intermediate dersleri. Ama rat.planet bey (gerçek ismini hala öğrenemediğimiz) hocamız sağolsun bizlere konular açıyo yardımcı oluyo. Şimdide yeni açtığı konuyu okuyacağım ve uygulayacağım bakalım sonuç ne olucak.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Güzel bir kaynak.
    Birden fazla kategorileri de makaleler mevcut;

• rat.planet kullanıcısına yanıt
    hocam bu konudaki her mesajı okumaya gerek var mı sizce? yaklaşık 60 sayfa, diğer konulardaki yorumların çoğunu okuyorum da bu konuda çok fazla yorum var.
  • Mike Toreno M kullanıcısına yanıt
    Okursan önemli detayları daha iyi anlarsın.
    Geçmişte sorulan sorulara verdiğim cevapları okudukça sistemi çok iyi anlarsın.Kafanda soru işareti kalmaz.
    1 günde okumak yerine ara sıra okuyarak bitirmeye çalış.
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi talibi35 -- 4 Mayıs 2017; 15:29:31 >
    Hocam link vermiştiniz.Onları inceleyecektim.
    Şimdi görünmüyor linkler.
  • wiki.settlementatwork.org
    LINC 1-4 Classroom Activities - Settlement AtWork Wiki
    http://wiki.settlementatwork.org/index.php/LINC_1-4_Classroom_Activities

wiki.settlementatwork.org
    LINC 5-7 Classroom Activities: Volumes 1 & 2 - Settlement AtWork Wiki
    http://wiki.settlementatwork.org/index.php/LINC_5-7_Classroom_Activities:_Volumes_1_&_2

Hocam linkler burada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi talibi35 -- 4 Mayıs 2017; 20:28:41 >

Linkleri inceledim.
    Fakat oradaki içerikler yardımcı içerikler.
    Asıl dersler yoktur.Eklenmemiş.

Fakat biraz daha araştırınca şöyle bir şey buldum.
    Çok güzel bir site;
    https://www.englishlistening.com/index.php/explore-passages/
    Güzel ama ücretliymiş.3 dolar galiba.
  • Hocam paylaştığınız site çok iyimiş,ben zaten cbc den devam ediyorum,öyle denk geldi size bir sorayım dedim, Aklıma gelmişken size birşey sormak istiyorum, cbc derslerinin 110 tane olanının ilk aşamasındayım, yarısına yaklaştım diyebilirim, ilk derslerde bir derste, bir sürü bilmediğim kelime çıkıyordu, ancak ilerledikçe bilmediğim kelime sayısı azalıyor, ve cümleler daha tanıdık daha anlaşılır olmaya başlıyor, çok memnunum zevk ile çalışıyorum. Ancak ilk derslerde konuşma pratiğine yönelik (sesli okuyup,telefuzlara dikkat etmeyi saymazsak) bir çalışma yok, orta seviye derslerine baktım orada konuşmaya yönelik ek çalışmalar var, sormak istediğim ben bu cbc derslerine çalışırken aynı zamanda engoo,cambly vb sitelerden konuşmaya yönelik ders alsam mı diye düşünüyorum siz ne dersiniz, yoksa sabredip tüm dersleri bitirmemi mi önerirsiniz.
    İlk derslerde de konuşma becerisi geliştiriliyor.
    Hatta şöyle söyleyeyim cbc derslerinde tüm becerileri geliştirmeye yönelik çalışmalar var.
    Demek ki siz çalışırken yönergeleri okumuyorsunuz pdf derslerinde.
    Her dersin içeriği benim önerdiğim gibi sesli şekilde taklit edeceksiniz.
    Bu zaten konuşmayı geliştirmeye yönelik bir şey.
    Sadece bu dersler değil tüm podcast dersleri bu şekilde sesli şekilde taklit edilerek çalışılması gerekir.
    Diğer türlü onbinlerce podcast çalışıp bolca kelime,deyim,gramer öğrensen de konuşma becerisi geri kalır.
    Yurdum insanı onlarca,yüzlerce,binlerce sezon İngilizce veya Türkçe altyazılı dizi izlese de konuşamıyor gördüğün gibi.
    NEDEN?
    Çünkü o çenenin hareket etmesi gerek,sesli taklit olmadan speaking gelişmez.Tekrar tekrar deneye deneye aynı sesi,aynı duyguyu çıkarmaya çalışacaksınız.Diğer türlü speaking işini halledemezsin.

• Tamam hocam söylediklerinizi dikkate alıp devam edeceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rat.planet

İlk derslerde de konuşma becerisi geliştiriliyor.
    Hatta şöyle söyleyeyim cbc derslerinde tüm becerileri geliştirmeye yönelik çalışmalar var.
    Demek ki siz çalışırken yönergeleri okumuyorsunuz pdf derslerinde.
    Her dersin içeriği benim önerdiğim gibi sesli şekilde taklit edeceksiniz.
    Bu zaten konuşmayı geliştirmeye yönelik bir şey.
    Sadece bu dersler değil tüm podcast dersleri bu şekilde sesli şekilde taklit edilerek çalışılması gerekir.
    Diğer türlü onbinlerce podcast çalışıp bolca kelime,deyim,gramer öğrensen de konuşma becerisi geri kalır.
    Yurdum insanı onlarca,yüzlerce,binlerce sezon İngilizce veya Türkçe altyazılı dizi izlese de konuşamıyor gördüğün gibi.
    NEDEN?
    Çünkü o çenenin hareket etmesi gerek,sesli taklit olmadan speaking gelişmez.Tekrar tekrar deneye deneye aynı sesi,aynı duyguyu çıkarmaya çalışacaksınız.Diğer türlü speaking işini halledemezsin.

Hocam merhaba, kucuk bir sorum var. Gunde minimum 5 saat calisma ile sizce CBC dersleri 4 ayda biter mi? Veyahut 6 ayda?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• piykam P kullanıcısına yanıt
    Benim normal önerdiğim süre toplam 9-10 ay.
    Zaten 1 ayı Look ahead diyelim.3 ay falan gramer.Toplam 4 ay.Geri kalan 6 ay cbc için yeterli.
    Önemli olan kısa sürede bitirmek değil dersleri anlayarak,sindirerek gitmek.Bunun için sık tekrar yapmanızı öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rat.planet

Benim normal önerdiğim süre toplam 9-10 ay.
    Zaten 1 ayı Look ahead diyelim.3 ay falan gramer.Toplam 4 ay.Geri kalan 6 ay cbc için yeterli.
    Önemli olan kısa sürede bitirmek değil dersleri anlayarak,sindirerek gitmek.Bunun için sık tekrar yapmanızı öneririm.

Yok hocam acele ederek ingilizce ogrenilmeyecegini hata yaparak ogrendim maalesef, bu yaz tatilimin tamamini cbc derslerine ayirmak istediğim icin sordum. Bir sorum daha var. Bu cbcdeki bilmediğimiz kelimeleri memrise gibi uygulamalara yükselip ezberlesek ve sürekli tekrar etsek nasil olur? Yoksa buna karsi misiniz? Cok tesekkur ederiz cevaplariniz icin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • piykam P kullanıcısına yanıt
    Olmaz.Yanlış.
  • 
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.