Şimdi Ara

1 (61. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.480
Cevap
784
Favori
323.530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
222 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: rat.planet

Olmaz.Yanlış.

hocam merhabalar, bende flash cardları kullanıyorum kelime ezberi için ve her gün tekrar ediyorum(3 saat civarı alıyor) yanlış mı bu da?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kızgınjapon K kullanıcısına yanıt
    Bu şekilde kartlarla,kelime listeleriyle öğrendiğiniz kelimenin bir anlamı yoktur.
    Her zaman söylüyorum kelime öğrenirken cümle içinde farklı kullanımlarını görmek gerek.
    Sadece kelimenin anlamını ezberlemek yeterli olmuyor.
    Sadece cümle içinde görmek de yetmez.Telaffuzunu öğrenip sesli şekilde tekrar etmek gerekir.
  • quote:

Bu şekilde kartlarla,kelime listeleriyle öğrendiğiniz kelimenin bir anlamı yoktur.
    Her zaman söylüyorum kelime öğrenirken cümle içinde farklı kullanımlarını görmek gerek.
    Sadece cümle içinde görmek de yetmez.Telaffuzunu öğrenip sesli şekilde tekrar etmek gerekir.

cambridge den arada bakıp cümleleri okuyorum sizin verdiğiniz cbc den falanda sürekli kullanımlarına aşinalığımızın arttığını düşünüyorum

pronunciation larıda dinleye dinleye diye düşünmüştüm Ben böyle olmaz mı

• hocam 5 adımın PDF formatı vardı, niye kaldırdınız?
  • quote:

+1000
    Sadece şu basit soruyu soruyorum; türkçede bilmediğiniz kelimeleri sözlüğe baka baka ve her bir kelimenin farklı anlamlarını ezberleyerek mi öğrendik yoksa ilköğretimde türkçe dersinde bilmediğimiz kelimelere sözlüğe bakarak cümle içinde kullanarak mı öğrendik?
  • Konu favorilerimde, Almanca kursuna gidiyorum şu anda kurs sebebi ile çok vaktim yok. O kursun bitiminde yoğunlaşacağım. Konu sahibine şimdiden teşekkür ederim.

Kelime öğrenirken telaffuzunu hem öğreneceksin hem de sesli şekilde tekrarlayacaksın.
    Bunu yapmazsan zaten kısa süre sonra o kelimeyi unutursun sadece anlamını öğrenip cümle içinde görmek kelime öğrenimi için yeterli değildir.
    Öyle çalışırsan olur ama etkili olmaz.
    Gideceğin yolu uzatmış gibi olursun.
    Speaking yaparken anlama düzeyin sıkıntılarla karşılaşsın.Kelime telaffuzlarını karıştırabilirsin.
    Kelime öğrenirken telaffuzunu öğrenmek daha etkili.Akılca kalıcılığı da arttırır.
  • Mike Toreno M kullanıcısına yanıt
    Evet.
    4.adımdaki gramer konusunda biraz sadeleştirme yaptım.
    Uzun süredir gramer konusunda çalışamıyoruz gibi şikayetler vardı.Ağır bir program olarak düşünüldü.
    O nedenle sadeleştirdim.
    Konu eksikliği yoktur sadece yöntemin daha da özünü içeren bilgileri anlattım.
    Pdf linkini o nedenle kaldırdım.
    Zamanım olursa tekrar eklerim.
  • Hocam anadili öğrenirken uyguladığınız o yöntemi ikinci dil(yabancı dil)öğrenirken şuan uygulamanız çok zor.
    O zamanki durum çok farklı.Siz artık anadil değil yabancı dil öğreniyorsunuz.
    Yönteminiz mecburen farklı olacaktır.
    Anadil öğrenir gibi yabancı dil öğrettiğini iddia eden sistemleri denedim.(En ünlüsü Rosetta Stone yöntemi)Orta seviyeye kadar getiriyor.Etkili ama çok vakit alan bir yöntem.Ayrıca en baştan bir gramer kitabı alıp çalışmanız gerekiyor.Yani öğrenme sürecini inanılmaz derecede uzatıyor.

Türkçe öğrenirken aslında kelime öğrenimi de çok farklı bir konu.
    Her kelimenin farklı anlamını bile tek bir seferde değil başınıza gelen olaylar,örnek durumlar sonucunda öğreniyorsunuz çoğu zaman.Okul daha ileri aşama.
  • Başarılar.
  • Güncelleme:

Güncelleme:

Güncelleme:

Ana sayfada 62 sayfa boyunca eklenen önemli kaynakları ekledim.
    Artık bütün sayfaları gezip ek kaynak aramanıza gerek yoktur.
    Sadece yorumları okumak için geçmiş sayfalara bakabilirsiniz.
  • hocam bu sisteme başlayalım mı yoksa senin programı mı bekleyelim? diyelim look ahead derslerinde iken senin uygulama çıktı, ne yapacağız?
  • Vakit kaybetmeden başla.Vakit çok önemli.
    Çıktığında oradan devam edersin.
  • BBC içeriği sahiden güzelmiş. Teşekkürler.
  • Yazılı içeriğe sahip ücretsiz podcastlar;
    quote:

http://www.bbc.co.uk/radio4/features/in-touch/transcripts/

quote:

http://99percentinvisible.org/episodes/page/25

quote:

https://johnaugust.com/transcript

quote:

http://economicsdetective.com/category/podcast/

• Hocam bende 9 aydır, çok düzenli bir şekilde olmasa bile, ingilizce öğrenmeye gayret ediyorum. Youtube'da fazlasıyla ücretsiz video var ve bu videolar sayesinde gramer bilgisini iyice hafızaya kazıdım. En son bulduğum yds videoları sayesinde gramer ve daha anlamadığım bir çok konuyu şıp diye anlayınca ingilizceye olan ilgim daha da arttı. Fakat insan ister istemez yine de daha kısa yolda nasıl öğrenirim diye düşünmüyorda değil :) Son mesajlarda da söylediğiniz gibi türlü türlü öğrenme yöntemleri var. Lingustayı herhalde bilmeyen yoktur ve buna benzer yöntemler çok fazla. Yine internette tesadüfen rastladığım bir öğrenme yönteminin faydalı olup olamayacağıyla ilgili size danışmak istedim. Bu tür yöntemler hakkında fazla bilgim olmadığı için size danışmadan sonu görünmeyen yollara girmek istemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Live yourlife -- 11 Mayıs 2017; 23:20:36 >
  • Verdiğiniz iki siteyi de eset smart security engelliyor.Virüs var sanırım o sitelerde.
  • Hocam bende de orijinal, sitesinden aldığım lisanslı norton security deluxe var, herhangi bir sorun görünmüyor. Ama yinede linkleri kaldırayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Live yourlife -- 11 Mayıs 2017; 23:22:6 >
  • Yöntemi nedir kısaca bahsedin ona göre yorum yapayım.
  • 
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.