Şimdi Ara

1 (59. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.480
Cevap
784
Favori
323.543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
222 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • @rat.planet foruma hiç bir zaman girmeyecek mi?
  • kaazto28 K kullanıcısına yanıt
    Tekrar geldim.
    Arkadaşlara yardım etmeye devam edeceğim.
  • Merhaba, 10 yaşındaki bir çocuk sizin bu 5 adımı kullanabilir mi? Yoksa ağır mı gelir bu yaşta?
  • rat.planet kullanıcısına yanıt
    Hocam tam da kafamdaki ingilizce nasıl öğrenilir izah etmişsiniz, lise yılarımda 1yıl hazırlık gördüm tabi çalışmadım. Biraz suçta ingilizce hocamında resmen yazılı kağıtlarına kafasına gore puan veriyordu bende emeklerimin karşılığını alamayınca ingilizceden soğudum neyse...

Ben ingilizceyi hem istediğim bilgiye rahat erişebilmek için hem de yds gibi sınavlardan 70 üzeri puan almak için öğrenmek istiyorum.

İngilizce duzeyim sıfır değil hocam lisedeki azda olsa hazırlığın etkisi ve google translate ile birlikte cumle cumle ing.sayfaları anlamaya çalışmışlığım var :)

ayrıca şu an google translate turkçe cümleyi düzgün yazarsanız veya inglizce cümleyi düzgün yazarsanız çok güzel çeviri yapıyor.ilgililere duyurulur.

Yaşım 29 bu saatten sonra olur mu bu iş? Ezberci tarzı yapım yok, gorsel hafıza zekam iyidir, sayısalcıyımdır.

Remzi hocayı duymuşsunuzdur, online ders alıpta yds den 80 alantanıdıklarım var hocam tabi onlarda dediğiniz gibi günde en az 3-4 düzenli bir şekilde en az 6 ay zaman harcadılar.

Sizce anlattığınız bu 5 adım ile Remzi hocadan alınan ders ile arasında ne fark olur? Eğer ki şunu derseniz"remzi hocadan ders alırsan sadece sınavı geçmeye yönelik olur, dinlediğin şeylerden birşey anlamazsın ve ingilizce konuşmayıda unut :)" meseleyi anlamışım demektir.

Çevremdeki insanlara gramer bilmeden inglizceyi yapamazsın veya az gramer ile de ilerde tıkanırsam dediysemde anlatamadım. Sonunda yalnız olmadığımı öğrendim bu bana yeter:)

En çok ta ingilizceyi insan uzerine yapılan ve esrarengiz şeyler uzerine yazılan bilimsel makaleleri okumak için istiyorum.

Emeğiniz için de Allah razı olsun. İnsanlar için "bir şeyi nasıl öğrenilir" anlatanlara saygım sonsuz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaazto28 -- 30 Nisan 2017; 13:18:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba arkadaşlar, ben de yaklaşık 4 aydır bu sistemle çalışıyorum. Sınav dönemidir falan derken yaklaşık 1 aydır çok az zaman ayırabildim derslere fakat gerçekten güzel bir aşama kaydettiğimi düşünüyorum.

Cbc derslerinin ilk kısmını bitirdim ve 2.kısma geçtim. Cbc dersleri gerçekten çok yararlı fakat speaking konusunda pek yardımcı olmuyor. Anadili ingilizce olan insanlarla konuşabileceğimiz siteler var mıdır acaba bildiğiniz veya benim gibi ingilizce öğrenen arkadaşlar varsa onlarla da sadece ingilizce konuşarak pratik yapsak nasıl olur?
  • sevtug kullanıcısına yanıt
    Kaynaklar uygun olmaz.
    O yaşlara yönelik setler almanız gerek.
    Kaliteli bir set bulmanız çok zor.
    İyi olanlar da pahalı.
    Benim incelediğim en iyisi şu;
    http://ngl.cengage.com/ourworldtours/
    Dil öğrenmenin yaşı yoktur.
    Genç iken 1 haftada öğrendiğinizi yaş ilerledikçe 2 haftada öğrenirsiniz.Ama öğrenirsiniz.Yaş engel değil.

Buradaki 5 adımı uygulayın.Rahatlıkla öğrenirsiniz.
    Gramer evet eninde sonunda şart.
  • ryodo kullanıcısına yanıt
    Cbc derslerinin intermediate ve advanced seviyelerinde speaking çok daha fazla önem kazanıyor.
    Aslında 1.seviye dersler de öyle.
    Pdf metnindeki yazıları dikkatli okuyun.Orada speaking ile ilgili yönergeler var.
  • Hocam youtube'da izlediğim bir reklam dikkatimi çekti. Sizce işe yarar bir uygulama mı? Daha iyi alternatifler mevcut mudur?
    Grammarlyyoutube
    Write at the Speed of Life | Grammarly
    https://www.youtube.com/watch?v=Ak-Y56SfkS0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Live yourlife -- 30 Nisan 2017; 14:21:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: rat.planet

Dil öğrenmenin yaşı yoktur.
    Genç iken 1 haftada öğrendiğinizi yaş ilerledikçe 2 haftada öğrenirsiniz.Ama öğrenirsiniz.Yaş engel değil.

Buradaki 5 adımı uygulayın.Rahatlıkla öğrenirsiniz.
    Gramer evet eninde sonunda şart.

Peki Remzi Hoca dersleri hakkında görüşünüzü sormuştum hocam, bu konudaki görüşünüz nedir?

Kısaca eğitim hayatınızı bir ki cümle ile söyleseniz olur mu? :)
    Derslerini satın alıp kullanmadığım için yorum yapmam doğru olmaz.
    Kullanan arkadaşlar varsa onlar daha doğru yorumlar yapabilir.
    Ben geçmişte ücretsiz paylaştığı kaynaklara bakmıştım.Güzel hazırlanmıştı.
  • Hocam bu program ücretli bir program.
    Fakat burada amaç size gramer öğretmek vs.değil.
    Writing çalışmalarında gramer,imla hatalarını falan düzeltiyor.
    Yani dil öğrenmek için kullanılacak bir araç değil.
  • insanların bilmedikleri bir konuda kendilerine yardımcı olacaklarını söyleyen bir insan gördüklerinde veya yardımcı bir şey bulduklarında nasılda hemen -ilk görüşte aşık olmak gibi- aniden bağlandıklarını görebiliyorsunuz değil mi hocam? buna bende dahilim

Çevremde o kadar çok insan gördümki ingilizce nasıl öğrenilir diye...

Yarım yamalak da olsa türkçeyi nasıl öğrendiysek o şekilde öğrenmemiz gerekir mesela ilk okulda hep temel şeyler, 4 den sonra okuma parçaları, bilinmeyen kelimeler, okuduğumuzu anladık mı tarzındaki sorular, arkasından zamanlar, arkasında konu sonunda alıştırma veya kısa hikayeler yazma, cümlenin öğelerini bulma. türkçeyi daha da ileriye götürmek için kitap okuma bilinmeyen kelimeleri öğrenme, ve günlük yaşantıda türkçeyi kullanma.

Bana göre inglizce de böyle öğrenilir. kısa vadede yazılan şeyleri anlamak içinde günlük 5-6 saat olarak en az 6 ay yds düzeyinde çalışmak.

Şu an yüksek lisans tezimi hazırlıyorum. işim bittikten sonra ilk işim inglizceye başlamak. Tabiki de buradaki yöntemle.

Emeğiniz için tekrardan teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: rat.planet

Kaynaklar uygun olmaz.
    O yaşlara yönelik setler almanız gerek.
    Kaliteli bir set bulmanız çok zor.
    İyi olanlar da pahalı.
    Benim incelediğim en iyisi şu;http://ngl.cengage.com/ourworldtours/

Yani kitap veya set satın almayıp bu önerdiğiniz siteden çalışsın değil mi, doğru mu anladım?
    Eğer öyleyse, bu siteyi nasıl kullanacak, nasıl çalışacak, nasıl bir çalışma sırası izleyecek, tamamen ingilizce olduğu için biraz karışık geldi?
    Teşekkür ederim.
    (acaba bizler için hazırladığınız 5 adım programının bir de çocuk versiyonunu hazırlasanız nasıl olur? )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sevtug -- 1 Mayıs 2017; 14:5:10 >

• sevtug kullanıcısına yanıt
    Siteyi incelemediniz mi?
    Orada ders yoktur.Setin tanıtımı sadece.
    Kitap ve ses dosyalarından oluşan bir set bu.4-5 kitap yanlış hatırlamıyorsam.
    ilk 3 kitabı ben inceledim.
    Görsellik çok fazla ön planda.
    Çeviriye bile çoğu zaman gerek yoktur.O kadar basit anlatıyor.
    Tek olumsuz yanı pahalı olması.Ayrıca sadece Amazon'da ve kendi sitesinde satılıyor.Türkiye'de yoktur bu set.
    Öğrenme yöntemleri konusunda yazdığınız aslında bu konuda değinmediğim bir şeyi aklıma getirdi.
    Olay şu;
    Henüz uzmanlar belirli bir dil öğrenme yöntemi hakkında fikir birliğine varmış değil.
    Onlarca farklı yöntem var.
    Ama hepsinin öneriği 2 ortak nokta var;
    1.Dört temel beceriyi geliştirmeye yönelik çalışmalar yapın.
    2.Birden fazla yöntemi baz alarak farklı etkinlikler yapın.(Sınıfta öğretim için önerilir.Self-study için değil)
    4 temel beceri derken şunlar mı reading,speaking listening writing mi?

2. Ortak noktayı anlamadım.

Peki hocam insan zaten öğrenmiş olduğu bir dilden dolayı gidipte hiç bilmediği bir dil konuşulan yerde 5yıl kalsa nasıl o dili anlyabiliyor anlamış değilim. Hiçbir dil bilmese tamam da

Aklıma Hay diye bir çizgi film vardı küçük bir çocuk geyiği annesi zannediyor ve içinden konuşuyordu. Büyüdüğünde adaya gelen yaşlı bir dayı konuşmayı öğretiyordu. Hey gidi günler...

Evet onlar.
    2.Birçok yöntem var.Bazılarının öğrenme performansını daha etkileyici kılan yönleri var.O yönleri bu farklı yöntemlerden çekip alarak kullanmaktan bahsediliyor.Yani tek bir yöntemi kullanmayın.Birçok yöntemi kullanın önerisi.

Zaten günlük dili anlamak öyle sanıldığı gibi zor değildir.
    Günlük hayatta konuşulan dilde kullanılan kelime sayısı sınırlıdır.3000-4000 civarı.

İş gazete,kitap okumaya gelince çok farklılaşır.
    Rahat bir okuma için 5000 üzerinde kelime bilmek gerek.Biraz da deyim.
    Sadece kelime bilmek yetmez.
    Tamam şimdi anladım sanki kpssye çalışacağım zaman tek bir kitaptan çalışmam gerektiğini anlamıştım tek bir kitap öyle ki kendim deftere not yazdığım zaman görsel hafızamda bilgilerin yeri karışıyordu. Mesela tarih kitabında bir konuyu biliyorum ama farklı kaynaklara bakınca kafam karışıyordu tek bir kitaba çalıştığımda ise zihnimde --hangi sayfa ve sayfanın neresindeydi ve sayfada ne şekiller vardı-- diye hatırlıyordum bu aslında kötü bir şey, bir şeyden sonra beni sınırlıyordu.ama şu var Tek başıma çalışıyordum. Self study :)

Sınıf ortamında birden fazla yöntemle çalışmak gerektiğini dizinde bahsettiğiniz üzere şimdi daha iyi anladım.

• reyiz bu intermediate dersleri beni acayip zorluyor yahu. Günlük dilden olduğu için galiba, eski derslerde ne güze noktaya kadar çeviriyorduk. Şimdi ise virgül yok nokta yok adamlar bam bam konuşuyo. Diyeceğim şu ben biraz ilerledim ama öğrenemedim. İntermedaite en baştan başlıyacağım. Bana tavsiyen ne olur?

Cümleler acayip zor. Grameride öğrenemediğimi hissediyorum. Sanirim en en baştan başlıyacağım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.