Şimdi Ara

1 (57. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.480
Cevap
784
Favori
323.669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
222 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hocam ara vermedim, grammer den sonra cbc podcastlere gectim 10 gundur gunde en az 3 saat calismaya gayret ediyorum, bazen diyorum, ek calismalardami yapsam sonra sizin sozlerinizi hatirliyorum ve cbc ye daha fazla odaklanmaya calisiyorum, insallah bu dili sizin sisteminiz ile ogrenecegim.onerdiginiz cambridge sozluk sitesi cok guzel, her kelime ile ilgili super ornek cumleler veriyor.Ingilizce calismanin keyfine variyorsunuz cbc dersleri ile.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güncelleme

Güncelleme

Güncelleme

5 adımda İngilizce konusu artık pdf olarak hazırlandı.
    İsteyenler bu dosyayı indirerek okuyabilirler.
    Siteye mobil olarak giren arkadaşlar için çok daha pratik bir yol oldu.
    Boyut:376 kb
    şifre:rat.planet
    quote:

http://dosya.co/3n35muw9derp/5_Adım.pdf.html
  • www.examenglish.com
    Free English Level Test - How good is your English? Which English exam is right for you?
    http://www.examenglish.com/leveltest/index.php

Hocam sizce bu site ingilizce seviye testi için güzel bir site mi?Rica etsem inceler misiniz?
  • erkan1905388 kullanıcısına yanıt
    Sorular güzel görünüyor.
    Fakat bence belli kurumların seviye tespit sınavlarını kullanın.
    British council,ef,cambridge gibi sitelerdeki testler daha iyi sonuçlar veriyor.
  • rat.planet kullanıcısına yanıt
    Merhaba size mesaj atmayı denedim lakin mesaj almayı kapatmışşsınız.Bu yüzden size buradan soru sormak durumundayım.
    5 ADIMI da okudum.
    Kendi seviyemden bahsedecek olursam B1 seviyesindeyim.
    Dil bilgisi kitabı olarak English Grammar ''İn Use Series, Basic, Advanced, Essential 3 Books'' kitaplarını önerir misiniz ? Hangisinden başlamam uygun olur ? Kitaplar hakkındaki görüşlerinizi yazmanızı umud eder iyi günler dilerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rat.planet

Sonuç normal.Daha az bile olabilir aslında.Çünkü ben sadece ekrana gelen beyaz renkli yazılara odaklanmanızı öneriyorum.Gramere fazla girmediğiniz için böyle.Bu dersler başlangıç

Gramer için oradaki önce başlangıç derslerine çalışacaksınız.Sonra orta sonra ileri düzey.

Hocam merhaba programınızı bırakmadım.Kararlıyım ama sistem benim sınırlarımı fazlasıyla zorluyor .Tatilin gelmesini dört gözle bekliyorum.Cunku vakit ayırmakta çok zorlanıyorum

1-Hocam ben lit2go sitesinde ne yapacağımı tam olarak anlayamadım.Daha önceden de böyle bir soru sorulmuş siz de hangi konuya çalışıyorsanız onu lit2go da bulun demissiniz.4 link vermissiniz bununla ilgili.Mesela this that konusuna denildiği gibi çalıştımhttp://etc.usf.edu/lit2go/readability/flesch_kincaid_grade_level/0/ buradan sırasıyla tüm parçaları inceleyip işaret zamirlerini mı bulmaya caliscam .Sırasıyla diğer sitelerde de bulmaya caliscam.Dogru mu anlamışım?

2-Lit2goda parçalara dinleyerek mı caliscaz yoksa sadece metni okucaz ve o an çalıştığımız konuyla ilgili bulduğumuz kelimenin telaffuzunu da Cambridge sozlugunden ogrenicez.Hangisi?

3-İkinci engeli aşmak için alıştırma sitelerinden çalıştığımız konuyu cozuyoruz.Ayni şekilde burada da sözlükten telaffuzunu ve anlamını öğrenecek mıyız?

4- Bu gramer çalışmasının temel amacının Türkçeye çeviri yaparken sıkıntı yaşamamız olduğunu soylemissiniz ama bir yorumunuzda da Türkçeye çevirmeyi tercüman olmayacaksiniz.Yazilani söyleneni doğru anlayabilmek önemli demissiniz.Bu konuda da kafam karıştı.

5-Turkce gramer kitabı almadım.İnternetten herhangi bir siteden bakıyorum ilgili konuya.Bir sıkıntı yaşar mıyım?Kitabı almam gerekir mi?

Teşekkürler hocam :)

• mcgill kullanıcısına yanıt
    5.adımda cbc derslerinde bu kitaplarla ilgili detaylı yorum yaptım.Bir arkadaş sormuştu.Onları okuyun.
  • nolursaolsun N kullanıcısına yanıt
    1.Çalıştığınız ilgili gramer konusu ne ise lit2go sitesinden cümlelelere bakıp ilgili konuyla ilgili kelimeleri bulacaksınız.Mesela isimler konusuna çalıştıysan lit2go'ya girip cümlelere bakıp hangi kelime isim onu bulacaksın.Bu kadar.
    2.5.adımdaki cbc dersleri bittikten sonra lit2go çalışabilirsiniz.Öncesinde değil.Sadece gramer çalışırken lit2go sitesinden cümlede bulma alıştırması yapılıyor.
    3.Evet.
    4.Temel amacı demedim.Bu şekilde önermemin sebebi bütün yollar bu işe çıkıyor.Dil öğrendim demek için bunu bilmek gerekiyor.Yani gramer olmadan olmaz.İsterseniz deneyin görün.Ama vaktinizi boşa harcarsınız.
    Tercüman olmayacaksınız sözünü look ahead derslerinde söyledim fakat orada bu dersler başlangıç dersleri.Çeviri işiyle başlangıçta fazla uğraşılırsa ezberlenmesi gereken şeyler arttığı için durum sıkıntılı oluyor.
    5.Olmaz fakat bazı konularda yeterli detay bulamayabilirsiniz.

Hocam aklıma takılan bir soru daha var. Cambridge sozlugunden kendi sozlugumuzu olusturabilme imkanımız var.Boyle yapsak ve öğrendiğimiz kelimeleri tekrar etsek olur mu? Çünkü​ öğrendiğim kelimeri unutuyorum.Ya da telaffuzu aklıma geliyor ama anlamı aklıma gelmiyor.Bu konuda ne yapmalıyım?

• lingusta metodu hakkında ne düşünüyorsunuz? sizce yararlı mı?

• Hocam bazen çeviri yaparken çok zorlanıyorum. Örneğin;

"Members of Parliament voted in favour of a bill which would make it easier for Canada to export low-cost generic drugs to Africa"

Bu cümleyi aklımdan çevirebiliyorum ve anlıyorum fakat sesli olarak çevir derseler baya zorlanırım, ortaya saçma sapan bir çeviri yaparım. Bu konuda kendimi nasıl geliştirebilirim?
  • nolursaolsun N kullanıcısına yanıt
    Anlattığım sistemi detaylı okursanız göreceksiniz tekrar olayına hiçbir zaman karşı değilim.
    Tekrar etmenin zararı olmaz.
  • SevgilisiOlanMan kullanıcısına yanıt
    Tek bir nedeni yoktur.
    1.Türkçe grameri yeterli düzeyde bilmemek.
    2.İngilizce grameri yeterli düzeyde bilmemek.
    3.Veya her iki dile ait grameri bilseniz de iki dil arasında gramer anlamında karşılaştırma yapamamak.(bu bir çalışma hatasıdır.)
    4.Kelime öğrenirken tek bir manaya odaklanmak.
    5.Yeterli deyim,deyimsel fiil bilmemek.Birlikte kullanılan kelimeleri bilmemek.

Sebepleri bunlar.
    Bir de anlıyorum demişsin ama doğru anlaman mümkün değil bunlar olmadan.Uzun cümlelerde sıkıntı olur.
  • Merhaba hocam

Ben üniversite hazırlık okuyorum. Üniversitemde hazırlığı geçmek için toefl sınavına girmem gerekiyor. Benim tahminime göre okul not ortalamam 80 gelicek.Hazırılığı geçmem için benim toefldan 25 almam şart. Açıkçası toefla çok çalışmak istemiyorum.Benim rahat 25 alabilmem için ağırlık vermem gereken kısımlar nelerdir? Bölümüm elektrik-elektronik mühendisliği. Toefl notunun hazırlığı geçmek dışında bana faydası olur mu?

• Toelf'a yönelik hazırlanmış konulara çalış.
    Binlerce kaynak var;
  • Speaking konusunda çokça pratik dışında hızlı sonuç alabileceğim bir tavsiyeniz var mı? Genel seviyem C1'e ulaştı fakat speakingim halen B1 seviyesinde gibi.
    Hocam zaten işime yarayabilecek birçok kaynağı arşivledim. Belki sizin önerebileceğiniz püf noktalar vardır diye sormuştum. Son sorum hakkında bilgi verebilir misiniz?

• Yüksek lisans başvuruları.
    Yurtdışı vize,vatandaşlar vs.başvurular.(birçok ülkede bu sonuçlar geçerli sayılıyor.
    dil tazminatı
    işe alım süreçleri

Dil sınavlarında malesef püf nokta yoktur.Üniversite sınavları gibi falan değil.
  • Sınav sonucunun iki sene geçerliliği var. Bu süre içerisinde iş hayatına atılmayacaksan ya da yurtdışında okumayı planlamıyorsan bir faydası olmaz. Tek bir faydası olabilir Erasmus'a gitmeni sağlayabilir, gerçi onların yaptığı sınavlardan daha yüksek bir puan alırsın.
  • Pratik kadar önemli olan bir diğer şey kelimelerin telaffuzunu çok iyi öğrenmektir.
    Bu sayede pratik yaparken çuvallamazsın.
  • 
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.